Svētki pagājuši- vingrojam nost apēstos pīrādziņus! Atjaunots un papildināts brīvdabas sporta nodarbību apskats

Esam godam aizvadījuši savus gada gaišākos un līksmākos svētkus, kur, pats par sevi saprotams, piederas arī kārtīgi latviešu svētku galdi ar pīrādziņiem, plātsmaizēm, sieru, alu un arī modernākiem labumiem. Svētku laikā, saprotams, neviens apēstos kumosus vai tauku saturu tajos neskaita, un tā tam arī jābūt – Līgo svētku būtība galu galā nu ne mazākā mērā nav saistāma ar pārspīlētu koncentrēšanos uz savu ārējo izskatu un vēlmi par katru cenu ietilpt kaut kādu iedomātu standartu rāmīšos. Runājot par sportiskām aktivitātēm, nav jau tā, ka tās galīgi neiederētos  tradicionālajā  saulgriežu svinēšanā. Aktīvākie līgotāji noteikti izmēģināja spēkus tādās disciplīnās kā tautisko danču maratons, augstlēkšana pāri ugunskuram, skrējiens pa rīta rasu (nepieminēsim skaļi “sporta tērpa” īpatnības), peldēšana saullēktā vai vismaz pastaiga gar kādas vizuāli pievilcīgas ūdenstilpnes krastiem. Roku spēka vingrinājumus ar alus kausiem gan jau ka izpildīja daudzi.

Kā nu bija tā bija .. Svētki ir viena varen laba lieta, bet nu tie ir beigušies, un laiks atgriezties pie vairāk vai mazāk ikdienišķa ritma, kurā, mēs ļoti ceram, atradīsies vieta arī sava ķermeņa aplaimošanai ar kārtīgu izkustēšanos svaigā gaisā. Runa pat nav par to, ka pēc svētku labumu baudīšanas kādam nākas konstatēt, ka apģērbs kļuvis tāds kā knapāks. Patiesībā tas nav tas svarīgākais. Būtiski ir tas, ka spējam atklāt, kādu baudu miesai un garam sniedz aktīvas nodarbības svaigā gaisā. Kad tad vēl, ja ne tagad, kad vasara pašā plaukumā un gari gaiši vakari!  Mēs patiesībā varētu paši sevi apskaust par to, cik daudz un dažādi aktivitāšu veidi šobrīd mums tiek piedāvāti, un cik burvīgās vietās iespējams ar tiem nodarboties – gan mežā, gan parkos, gan jūras krastā, gan pasakaini ziedošā dārzā.  

Vasaras sākumā jau iepazīstinājām jūs ar vairākām brīvdabas sportošanas iespējām. Tagad, kad vasara rit pilnā sparā, piedāvājums kļuvis vēl plašāks, tādēļ piedāvājam vēlreiz iepazīties ar atjaunoto un papildināto šo nodarbību apskatu.

Nike+Run Club skriešanas skolas treniņi joprojām notiek pirmdienās 19:30 Uzvaras parkā, un ceturtdienās 19:30 Mežaparkā. Katra treniņa programma, ko sastādījuši profesionāļi, ir mazliet atšķirīga – uzsvars ir vai nu uz vienmērīgu izturības skrējienu, vai īsākiem intervālu skrējieniem, vai muskulatūru stiprinošiem vingrinājumiem, neiztrūkstoša ir iesildīšanās un atsildīšanās. Skrējēju kopai jau izveidojies savs dalībnieku kodols, kas regulāri piedalās dažādu garo distanču skriešanas sacensībās, bet laipni aicināts ikviens interesents, arī bez pieredzes – ikvienam tiks piemeklēta atbilstoša slodze un temps. Bez maksas.

Tāpat savu darbību turpina arī Reebok Running Crew skriešanas skola ar pieredzējušo fitnesa ekspertu Kasparu Zlidni. Tagad nodarbības  Lucavsalā notiek piektdienu vakaros, bet to laiks un vieta var mainīties, tādēļ sekojiet informācijai viņu Facebook lapā.

Savukārt funkcionālo treniņu nodarbības katru nedēļas dienu un nu jau 12 Latvijas pilsētās un ciemos  piedāvā apvienība KSMR Fitness. Treniņos enerģiska un pozitīvi noskaņota trenera vadībā, mijoties kardio slodzei ar spēka vingrinājumiem un spēles elementiem, jūs izkustināsiet visas muskuļu grupas. Treniņi notiek Rīgā (Uzvaras parkā, Ziedoņdārzā un Juglā), Mārupē, Piņķos, Garkalnē, Iecavā, Ķekavā, Carnikavā, Ikšķilē, Zvejniekciemā, Ogrē, Madonā, Gulbenē un Jūrmalā. Par konkrētiem nodarbību laikiem un vietām interesēties KSMR Fitness Facebook lapā.

 Līdzīga veida funkcionālos treniņus bez maksas piedāvā arī IBI Fitness, un tie notiek Viesturdārzā, katru otrdienu, piektdienu un svētdienu plkst. 19:00. Klāt nākuši arī treniņi trešdienu vakaros plkst. 20:00 Rīgas 84.vidusskolas sporta kompleksā Lielvārdes ielā 141. Katra mēneša beigās IBI Fitness organizē arī  īpašus izaicinājuma pasākumus “Pilsētas skrējiens  Pakāpiens” , kas ir 5 – 7 km skrējiena un vairāku spēka vingrinājumu sēriju apvienojums pa Rīgas centra parkiem. Tuvākais šāds pasākums notiks jau 29.jūnijā, tikšanās Latviešu strēlnieku laukumā plkst.20:00.

Zaļajā Mežaparkā jau vairākas sezonas entuziastiski darbojas  Dabas sporta zāle, un arī šī vasara nav izņēmums. Vasaras sezonā nodarbības notiek pilnīgi visas nedēļas dienas, tikšanās vieta un laiks – pie restorāna “Mammadaba” plkst. 19.15. Katru dienu tiek piedāvāts cits nodarbību veids – ir gan vairāk uz ātrumu un kardio slodzi, gan spēku un izturību vērstas nodarbības, gan pavisam mierīga Jogas un Cigun nodarbība, gan jauns, jautrs deju fitnesa veids – Grove. Par to, kurā dienā kas – sekojiet informācijai Facebook lapā.  Visas nodarbības bez maksas.

Daudzveidīgu nodarbību programmu šovasar piedāvā arī Outdoor Training Club. Otrdienās un ceturtdienās plkst. 19:00 Mežaparkā notiek nūjošanas nodarbības ar uzsvaru uz vingrinājumiem. Pirmdienas un trešdienas atvēlētas tiem, kas labprātāk sporto uz velosipēda. Pirmdienās plkst.19:00 Biķernieku trasē (tikšanās pie kartinga halles kafejnīcas) – funkcionālā nodarbība un kuru aicināti braucēji ar jebkura veida velosipēdiem. Trešdienās tai pašā vietā un laikā – grupas brauciens ar laika kontroli, bet tā temps visai cienījams – 30 un vairāk km/h. Savukārt piektdienu vakaros, arī 19:00, uz Rīgas centru, Bastejkalnu aicināti skrējēji un kino cienītāji, jo tur norisināsies Kino skrējieni ar nelielu funkcionālu treniņu noslēgumā. Aptuveni 5 km garais maršruts vedīs pa slavenu filmu uzņemšanas un ar kino saistītām vietām Rīgas centrā. Tikšanās kafejnīcā Cadets de Gascogne pie Jēkaba kazarmām, kur var arī pārģērbties un atstāt mantas. Par nūjošanas nodarbībām ziedojums 5 EUR apmērā, pārējās nodarbības bez maksas.

Regulārus funkcionālos  treniņus Grīziņkalna parkā arī šajā sezonā  īsteno KV Fitness. Tie notiks pirmdienās, otrdienās un ceturtdienās 19:30. Pirmā treniņu nedēļa ir bez maksas, tālāk – ziedojums 5 eiro par treniņu vai 35 eiro par mēneša abonementu.

Vēl viens funkcionālo treniņu “guru” ir Viesturs Saldavs un apvienība ABC Fitness, kura treniņi šosezon notiek pie Teikas vidusskolas pirmdienās, trešdienās un piektdienās  plkst. 20:00, bet tai pat laikā otrdienās un ceturtdienās – Vecāķu pludmalē. Papildus tam, sestdienās  un svētdienās 9:00 Vecāķu pludmalē var pievienoties 12 km skrējienam. No visiem šeit minētajiem, Viestura treniņi ir “visniknākie”, ar visaugstāko intensitāti, tādēļ uz tiem ieteicams doties sportotājiem ar vismaz minimālu fiziskās sagatavotības bāzi.

Labas ziņas beidzot sagaidījuši arī zumbas cienītāji – ar šo jautro un dinamisko deju fitnesa veidu tagad var nodarboties vienā no burvīgākajām vietām Rīgā – LU Botāniskajā dārzā. Nodarbības ar atraktīvo treneri Flēru notiek otrdienās un ceturtdienās plkst. 20:00. Maksa par nodarbību 2 EUR, bet par ieejas nosacījumu variantiem  botāniskajā dārzā interesējieties šeit.No 5.jūlija "Zumba ar Flēru" notiks arī trešdienās Spuņciemā.

Tie, kas aizrāvušies ar orientēšanās sportu, to jau zina, bet visiem pārējiem vēlamies atgādināt, ka izlocīt kājas, kārtīgi saelpoties meža gaisu, iepazīt Pierīgas apkārtni no cita skatu punkta un pārbaudīt savas spējas "atrast ceļu trijās priedēs" katru otrdienu, trešdienu un ceturtdienu vakaros iespējams arī tautas orientēšanās sacensību seriālā "Magnēts". Notiek arī bezmaksas apmācības iesācējiem. Sīkāka informācija par norises vietām un citiem interesējošiem jautājumiem - mājas lapā Magnets.lv.

Kā redzat, iespēju ir pietiekoši, un šeit uzskaitītās nebūt nav visas – tā kā brīvdabas sportošanas kustība vēršas plašumā burtiski pa dienām, to atbalsta arī daudzas pašvaldības, tādēļ iesakām painteresējieties  savas dzīves vietas tuvumā vai savas pilsētas vai novada mājas lapās, varbūt kas līdzīgs notiek arī jums rokas stiepiena attālumā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23334503sec.