Svētku nedēļas nogale Tukumā

Šajā nedēļas nogalē Tukumā visas trīs dienas - no piektdienas līdz svētdienai tiks svinēti pilsētas svētki – "Precību spēles Tukumā". Rožu kolekciju dārzā "Rozītes" svētdien svētku ietvaros notiks pasākums "Satikšanās Ēdenes dārzā", Āža kalnā sestdien būs izdzīvojams, iespējams, grūtākais maratons Latvijā – "Vilkaču maratons", bet Džūkstes pasaku muzejā būs iespēja vērot brīvdabas teātra izrādi "Teikas rašanās".

Jau no seniem laikiem Tukums bijis populārs ar savu lepno Precību tirgu. Visi tam gatavojās un īpaši posās, un tādēļ arī pilsētas svētkus šogad svinēsim kā "Precību spēles Tukumā" - senas tradīcijas jaunās noskaņās! Jau piektdien, 14.jūlijā notiks gatavošanās svētkiem! Pilsētas centrā - Brīvības laukumā pulksten 22.00 būs svētku ieskaņas mirklis "Gaidot precību spēles..." ar Latvijas Nacionālā teātra aktieriem, savukārt Durbes estrādē pulksten 20.00 - komponista Zigmāra Liepiņa 65 gadu jubilejai veltīts muzikāli krāsains uzvedums "Vajadzīga soliste" Durbes estrādē.

Sestdien, 15.jūlijā jau no pulksten 10.00 būs lielā izrādīšanās un saskatīšanās kā jau Precību tirgū nākas. Pilsētā būs Kāzu un Mākslinieku iela, skūpstu soliņi un mīlas arkas, koncerti un amatnieku smukumtirdziņš. Svētku gājiens pulksten 19.00 solās būt īpašs - ar lielāka un mazāka gabarīta transporta līdzekļu parādi. Pauzera pļavās pulksten 20.00 visus priecēs Moto Freestyle šovs ar galvu reibinošiem akrobātiskiem lēcieniem gaisā ar krosa motocikliem. Lielos vakara koncertus no pulksten 20.30 dziedās un spēlēs Fēlikss Ķiģelis un grupa "Astro’n ‘out", bet dejas naktī spēlēs Dj Roberts Lejasmeijers un dziedās GACHO. Visas nakts garumā Tukuma baznīcās skatāmi multimediāli mākslas gaismas objekti "Gaismas, mūzikas un mīlestības apstarojošs pieskāriens".

Svētdienu, 16.jūliju sāksim ar tradicionālo velobraucienu pulksten 10.00 no Katrīnas laukuma. Rožu dārzā Sēmes pagasta "Rozītēs" no pulksten 11.00 baudīsim Ēdenes dārza atmosfēru, kur nu jau tradicionāli koncertēs radošā apvienība "Tev tuvumā" ar Aiju Andrejevu, Artūru Skrastiņu un martu Kristiānu Kalniņu, vai Tukuma lidlaukā no pulksten 10.30 iepazīsimies ar "Jūrmala Airport" piedāvājumu, bet pulksten 12.30 vērosim "BalticBees Jet Team" avio triku paraugdemonstrējumus. No pulksten 11.30 te būs sastopams arī Mairis Briedis.

Svētku noslēgums svētdien pulksten 18.00 Tukuma luterāņu baznīcā ar Ievas Kerēvicas un draugu koncertu "Par mieru dvēselē". Visa svētku programma un vairāk informācijas meklējama svētku lapā facebook @PrecibuSpelesTukuma vai pa tālruni 28311557.

Pa vidu Tukuma pilsētas svētkiem vēl sestdien, 15.jūlijā pulksten 13.00 Džūkstes pasaku muzejā visi laipni gaidīti uz folkloras kopas "Rāmupe" brīvdabas teātra izrādi "Teikas rašanās". Adrese: Džūkstes pasaku muzejs, Lancenieku skola, Džūkstes pagasts, Tukuma novads. Vairāk informācijas pa tālruni 26513314, www.tukumamuzejs.lv/dzukstes-pasaku-muzejs

Izaicinājumu un aktīvās atpūtas cienītāji un viņu atbalstītāji sestdien, 15.jūlijā no pulksten 15.00 rosīsies Āža kalnā, kur norisināsies, iespējams, grūtākais maratons Latvijā – Vilkaču maratons. Dalībniekiem būs jāveic 42 km pa meža takām, 2000+ augstuma metri stāvos un ļoti stāvos pacēlumos, septiņas stundas mežā, pauguros, nostāstiem apvītā vietā sacenšoties ar sevi un laiku. Te nu arī var teikt – būs lielā izrādīšanās! Adrese: Āža kalns, Sēmes pagasts, Tukuma novads. Vairāk informācijas www.vilkacumaratons.lv vai pa tālruni 26434959.

Gaidām ciemos un tiekamies "Precību spēlēs Tukumā"!  Uz Tukumu pēc smukuma!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36079812sec.