Jau septīto reizi Latvijā notiks Baltijas mūzikas festivāls «VIA BALTICA»

Augusta mēnesī, kad tiek pieminēta Baltijas valstu brīvībai tik nozīmīgā vēsturiskā akcija "Baltijas ceļš", jau septīto reizi notiks festivāls "VIA BALTICA", kurā satiksies izcilākie Baltijas valstu mūziķi un mākslinieki. Festivāls katru gadu pulcē vairākus tūkstošus plašu auditoriju koncertos, izstādēs un citos kultūras pasākumos.

Igauniju festivālā šogad pārstāvēs vīru vokālā grupa "Hortus musicus" un Andress Mustonens. Koncerts notiks 23. augustā plkst. 19.00 Promenade Hotel Hika zālē.

Hortus Musicus specializācija ir senā mūzika, kas aptver laika posmu no 8. - 15. gadsimtam Eiropā - Gregoriskie dziedājumi, vidusslaiku liturģiskās himnas, renesanses mūzika. Savā vairāk kā 40 gadu pastāvēšanas vēsturē mūziķi apguvuši arī Indiešu rāgu, arābu mugāmu un izraēļu tempļa dziedājumus, kā arī savā repertuārā iekļauj atsevišķus 20.gs. autorus kā Arvo Pertu, kurš daudz komponējis tieši šim slavenajam Igauņu kolektīvam.

Grupas izveidotājs, diriģents un mākslinieciskais vadītājs Andress Mustonens ir ne tikai senās mūzikas speciālists, bet arī profesionāls vijolnieks un diriģents. Viņš regulāri uzstājas kopā ar Eiropas un Krievijas orķestriem, Latvijā diriģējis gan Liepājas Simfonisko orķestri gan kamerorķestri Sinfonietta Rīga.

Kopš dibināšanas 1972. gada, grupa Hortus Musicus koncertējusi visā pasaulē, prestižākajos mūzikas festivālos, piemēram, Utrehtas festivālā, Malmes baroka festivālā, Lufthansas baroka festivālā Londonā, Skotijas Senās mūzikas festivālā Glāzgovā, Lokenhauzas festivālā Austrijā, Kumo kamermūzikas festivālā Somijā, Dāvida Oistraha festivālā un daudzos citos.

Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv cenas no EUR 15. Skolēniem, studentiem, skolotājiem, pensionāriem un invalīdiem ir atlaides. Bērniem līdz 7 gadu vecumam, neaizņemot atsevišķu sēdvietu, ieeja ir bez maksas.

Festivāls notiek ar Valsts Kulūrkapitāla fonda, Liepājas Kultūras pārvaldes un Kuldīgas novada pašvaldības finansiālu atbalstu. Atklāšanas koncertu atbalsta "Romas dārzs". Plašāka informācija par festivālu "Via Baltica" pieejama interneta vietnē www.viacultura.lv, kā arī sociālajos portālos twitter.com/via_baltica un facebook.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.21899891sec.