Lai katram izdodas atrast ko savu šajā neparasti krāšņajā nogalē!

Sveiciens visiem aktīvajiem un nenogurdināmajiem, kas dzīvi tver pilniem malkiem! Nedēļas nogales nupat jau kļuvušas tik daudzām aizraujošām iespējām bagātas, ka brīžam šķiet, ka būtu nepieciešami vairāki savas personas kloni, lai pagūtu piedzīvot visu, kas iecerēts. Un šī nogale noteikti ir viena no tādām, jo, papildus visiem citiem pasākumiem,  tieši šoreiz ar krāšņu un daudzveidīgu programmu tiks svinēti arī Rīgas pilsētas svētki. Cilvēki gan šo svētku sakarībā mēdz sadalīties divās pretējus uzskatus  pārstāvošās grupās – vieni, kas speciāli ieplāno šo nogali svētku pasākumiem un pat speciāli ierodas galvaspilsētā no visas Latvijas, un otri, kuri tieši pretēji – vēlas šajā nogalē bēgt no Rīgas prom pēc iespējas tālāk. Savas vēlmes realizēt būs iespējams gan vieniem, gan otriem, gan arī vēl trešajiem – tiem, kuri vienmēr grib iespēt visu, un izbaudīt gan aktivitātes dabā, gan kaut ko no svētku programmas.

Piedzīvojumu cienītāji jau zina, ka katru gadu Rīgas svētku laikā tiek dots starts lielajam X-race Rīgas piedzīvojumam, kas ir arī viens no X-race seriāla posmiem. Arī šis gads nebūs izņēmums, un šoreiz par starta vietu izvēlēta Lucavsala.  Atkarībā no spējām un vēlmēm dalībnieku komandas var izvēlēties kādu no trim distancēm ar kontrollaikiem 4, 6 vai 8 stundas, bet visiem būs jāveic dažādi uzdevumi, kas ļaus izbaudīt un iepazīt pilsētas vidi - gan skrienot, gan braucot ar velosipēdu, gan peldot, pārvietojoties ar laivu un izpildot dažādus speciālos uzdevumus. Organizatori jau pieminējuši, ka šogad speciālie uzdevumi būs lēkšana no augstuma uz pūšļa Lucavsalā (to sestdien pa dienu bez maksas varēs izmēģināt jebkurš interesents) un kāpšana Gandra alpīnisma tornī. Sacensību ietvaros būs iespēja vērot svinīgo Rīgas salūtu, bet emociju asumu pastiprinās tas, ka lielākā daļa piedzīvojuma būs jāpieveic tumsā!

Savukārt tautā iecienītā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” entuziasti sestdien dosies uz Tukumu, kur Šlokenbekas muižas apkārtnē norisināsies jau šogad piektais seriāla posms. Šī reize arī “zaķiem”, “vāverēm”, “stirnām”, “lūšiem” un citiem zvēriem būs īpaša, jo kad būs pieveiktas gana kalnainās un izaicinošās distances, varēs pievērsties lustīgajai pasākuma daļai – visu dienu viesus priecēs Šlokenbekas muižas svētki “Visi gaņģi vaļā!” ar daudzveidīgu aktivitāšu programmu un pasākuma kulmināciju vakarā, kad koncertā uzstāsies muzikālā apvienība “Raxtu raxti”.

Šajā nogalē, protams, neizpaliks arī fonda 1836.lv rīkotie gājieni – šoreiz pienākusi kārta šogad pēdējam Ziemeļmeitas ceļa posmam gar Igaunijas robežu. Sestdien gājiena dalībnieki dosies no Zvārtavas muižas līdz Trapenei, bet svētdien – tālāk līdz Apei, katru dienu pieveicot ap 20 kilometriem. Pa ceļam būs iespēja apskatīt Zvārtavas un Gaujienas muižas, un J.Vītola muzeju “Anniņas”, bet vakarus pavadīt muzikālās aktivitātēs.

Tajā pašā virzienā, tikai vēl tālāk, dosies arī tūristu kluba “Triāde” pārgājienu cienītāji . Viņi šoreiz dodas uz Igaunijas austrumiem, kur iepazīs skaistā Kurtnas dabas parka takas, kur mazā, apmēram 30 kvadrātkilometru  teritorijā var atrast 42 ezerus. Tā kā apkārtnes meži esot bagāti sēnēm un ogām, tad tradicionālo vakara ugunskura zupu varētu papildināt arī kādi meža velšu gardumi. Otrajā dienā plānots gājiens gar jūrai līdzīgā Peipusa ezera ziemeļu krastu.

Gatavojoties pārgājieniem daudz lielākos kalnos, biedrība Maģiskie Himalaji visiem interesentiem svētdien piedāvā doties pārgājienā profesionāla gaida pavadībā uz vietām, kas ikdienā nemaz apskatei nav pieejamas - Remdenkalna alas Līgatnes apkārtnē. Vairāk informācijas šeit.

Un protams, beidzot atnākušajā vasarā maksimāli jāizmanto iespēja to pavadīt uz ūdeņiem!

Supadventures.lv piedāvā dažādas SUP piedzīvojumu iespējas, gan Rīgā, gan ārpus tās. Sestdien ir iespēja doties uz noslēpumaino Rummu karjeru ar pamesto cietumu Igaunijā, bet svētdien – skaistā SUP izbraucienā pa Gauju. Savukārt tiem, kas vēlētos aktīvu atpūtu apvienot ar Rīgas svētkiem, šī būs īstā vieta, kur to izdarīt, jo visas trīs dienas iespējams doties dažādos maršrutos pa Daugavu un pilsētas kanālu, rīta, dienas, vakara un nakts braucienos. Tas varētu būt kas neaizmirstams, jo pa dienu Rīgas svētku ietvaros Daugavā notiks arī vēsturisko burinieku svētki un jahtu regate, bet vakarā un naktī varēs klausīties svētku koncertu un izbaudīt krāšņo salūtu no neparasta skatu punkta Daugavas vidū.

Romantisku nakts braucienu ar SUPiem, kanoe laivām, kajakiem vai buru jahtu no Buļlupes ar saullēkta sagaidīšanu pie Lielupes ietekas jūrā piektdienas naktī organizē Buļļu laivas. Sestdien šie paši organizatori visas dienas garumā piedāvā izbaudīt Tīreļpurva burvību uz SUP dēļa. Sev tīkamus laikus atradīs gan cīruļi, gan pūces, gan pusdienlaika aktīvisti, jo  brauciens tiek piedāvāts piecos dažādos laikos. Savukārt svētdien varēs tikt skaidrībā, kāda veida SUP dēlis jums visvairāk iet pie sirds, jo tad Buļļupē notiks dažādu veidu un ražotāju SUP dēļu testi.

Ekspedīcijas ar kanoe laivām, uzsverot, ka šie pasākumi ir ļoti piemēroti ģimenēm ar bērniem, organizē Ozo laivas. Sestdien iespējams doties braucienā pa Driksas upi un Lielupi no Jelgavas līdz Ozolniekiem, bet svētdien -  pa Misu no Dalbes līdz Lejupes Ozolniekiem, vai – ļoti interesantā un ainaviskā laivu ekspedīcijā uzpludinātajā kūdras laukā Lielajā Ķemeru tīrelī cauri ūdensrožu, priedīšu un kūdras saliņu labirintiem.  

Lai visiem pietiek enerģijas un laba garastāvokļa, jo jāiespēj šoreiz tiešām daudz!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.97535491sec.