Izstāde, izrāde, Zīmes un Zinību dienas – augusta pēdējā nedēļas nogalē Jaunmoku pilī

Raiba un notikumiem bagāta būs augusta pēdējā nedēļas nogale Jaunmoku pilī. Tā sāksies piektdien, 25. augustā ar gleznu izstādes "Paralēles" atklāšanu un turpināsies ar Tirzas amatierteātra un jauniešu teātra studijas izrādi "Ak, Maris, ilgu nemiers nenorimst". Sestdien interesentiem būs atvērts Zīmes centrs, būs iespēja izveidot savu īpašo rakstu zīmi un saņemt tās skaidrojumu, savukārt svētdien, 27. augustā, topošie skolēni aicināti uz Zinību dienu.

Torņa zālē 25. augustā 16:00 notiks sešu gleznotāju sadarbībā tapusi izstāde "Paralēles", kuras autores ir Linda Daņiļevska, Antra Ivdra, Ieva Liepiņa, Ingūna Postaža, Patrīcija Tiknuss un Kristīne Rubene. Visas mākslinieces beigušas Latvijas Mākslas akadēmijas monumentālās glezniecības meistardarbnīcu profesora Induļa Zariņa vadībā. Nojaušot priekšstatus par to, kā jābūt, meklējot un ejot savu ceļu mākslā, autores vieno glezniecība, paralēla jušana nepateiktajā, kopīgais atšķirīgajā… katrai savā veidā radot pasaules redzējumu no attālināta vērotāja līdz savu personīgo pārdomu atspoguļojumam. Māksla šeit ir kā estētisks pārdzīvojums un mākslinieks, kas palīdz redzēt un sajust pasauli kā vizuālu realitāti reprezentatīvās atmiņās vai abstraktos un sirreālos tēlos.

Vakara turpinājumā 18:00 Kolonnu zālē uz skaistu un atmiņās balstītu izrādi aicina Tirzas amatierteātris "Mūžam tavs" un jauniešu teātra studija "Miljons". Izrāde "Ak, Maris, ilgu nemiers nenorimst" tapusi pēc Marisa Vētras atmiņu stāstiem "Mans baltais nams" un "Rīga toreiz" un vēsta par laiku, kad pasaulslavenais tenors studēja Latvijas konservatorijā (šobrīd Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija) un devās papildināt savas zināšanas Itālijā. Uzvedums veidots precīzi atainojot gan tā laika notikumus, gan darbojošās personas – šeit bez Marisa Vētras skatītāji sastop arī baskāji mākslinieku Irbīti, par preses karalieni dēvēto Emīliju Benjamiņu, komponistu Jāzepu Vītolu, soprānu Adu Benefeldi un citas ievērojamas tā laika personības. Izrādes dramaturģe un režisore ir Alda Alberte.

Sestdiena, 26. augusts, Jaunmoku pilī noritēs nesteidzīgā gaisotnē – jau no 9:00 Zīmes centrā viesus gaidīs un izveidotajām rakstu zīmēm skaidrojumus sniegs Liene Bedrīte. Zīmes centrs ir Latvijā unikāla vieta, kurā apvienojot senās zināšanas un mūsdienu tehnoloģijas ikvienam ir iespēja izveidot savu unikālo rakstu zīmi, kura iemūžina konkrēto brīdi sarkanbaltā krāsā un latvju rakstos balstītā ornamentā. Zīmes centra apmeklējumam lūdzam pieteikties iepriekš!

Savukārt svētdien, 27. augustā, mazos skolēnus un īpaši tos, kuri uzsāks skolas gaidas šajā rudenī, gaidīs Zinību diena. 12:00 Kolonnu zālē uz jautru un izklaidējošu izrādi "Baltais lācis – superzvaigzne" aicina radošā apvienība "Teātris un Es". Izrādes galvenais varonis Baltais Lācis ir izlēmis kļūt par superzvaigzni, taču nezina kā… Kad viņam palīgā dodas uzticamais draugs Pingvīns, sākas īsta jautrība! Pēc teātra izrādes bērnus aicina izzinošas aktivitātes pils parkā un Meža muzejā.

Visos pasākumos ieeja ar Jaunmoku pils muzeja biļetēm. Vairāk informācijas – www.jaunmokupils.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16212606sec.