Ābolu galvaspilsēta Dobele aicina uz Ābolu dienu

7. oktobrī no plkst. 09.00 līdz 15.00 Dobelē, ko dēvē par Ābolu galvaspilsētu, notiks tradicionālā Ābolu diena.

Garšīgs, skaists un veselīgs – tāds ir sulīgais ābols. To vāra zaptēs un spiež sulās, to apdzejo, apdzied, fotografē un glezno. Tieši tāpēc ābols ir pelnījis pats savus svētkus, un Dobele ir Latvijā pirmā pilsēta, kas sākusi godā celt ābolu. Kur tad citur, ja ne Dobelē svinēt svētkus ābolam?

Šogad svētki norisināsies zinātnes zīmē, pieminot Īzaka Ņūtona (gravitācijas spēka atklājēja) slaveno eurekas jeb atklāsmes momentu, ko radīja no ābeles krītošs ābols.

Šī vēsturiskā notikuma iespaidā pasākums tiks risināts fizikas un ķīmijas tematikā. Skatītājus sagaida izglītojošs zinātniskais teātris un izklaidējoša muzikālā programma, varēs apskatīt dzīvās ābolu skulptūras, piedalīties jautrās atrakcijās un ābolu mozaīkas veidošanā, nobaudīt dažādus gastronomiskos pārsteigumus āra virtuvē, iepirkties Ābolu dienas labumu tirdziņā.  

Interreg projekta ietvaros Dārzkopības institūts demonstrēs vietējo augļu un dārzeņu unikalitāti, kā arī aktualizēs Latvijas vēsturisko dārzu nozīmību. Ābolu diena, kā jau katru gadu, būs saturiski bagāta, jo ikvienam zinātkārajam būs iespēja smelties pieredzi no vietējiem augļu un stādu audzētājiem. Amatu mājā varēs iepazīties ar Dārzkopības institūta augļu un pārstrādes produktu izstādi. Tajā būs apskatāmi apmēram simt šķirņu āboli un bumbieri un pārstrādes produkcija, konsultācijas sniegs institūta eksperti.

Plkst. 12.00 no svētku norises laukuma varēs doties organizētā ekskursijā uz Dārzkopības institūta jeb Pētera Upīša dārzu, kur aug 600 dažādas ābeļu šķirnes un hibrīdi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18422222sec.