Oktobra ceļvedis muižās un pilīs

Dzelteni sārtie toņi aizvien vairāk dominē piļu un muižu parku ainavās, radot vēlmi saulainās dienās doties pastaigās vai gluži pretēji dzestros vakaros malkot glāzi vīnu, sildoties pie kamīna un klausoties skaistu mūziku. Latvijas pilīs un muižās oktobris viennozīmīgi ir dažādu mūzikas žanru koncertu un leģendu laiks, jo tā nogalē notiek ikgadējā Leģendu nakts.

14. oktobrī plkst. 22:00 Zero Defect - radošā apvienība aicina uz skaņu pastaigu Padures muižā. Par mūziku, noskaņu downtempo un deep house ritmiem parūpēsies pieredzes un tradīcijām bagātā "Zerodefect" apvienība ar saviem dīdžejiem. Papildus muzikālajam baudījumam būs iespēja iegādāties un nobaudīt arī dažādus mājas vīnus. Ieejas maksa € 3.

Ekskursijās gida pavadībā Jērcēnmuižā būs iespēja doties 20.,21.,22.oktobrī no plkst. 10:00 -17:00. Zīmodziņu par apmeklējumu ceļotāju kartē iespiedīs bibliotēkā.

20. oktobrī Cēsu Izstāžu namā plkst.18:00, atzīmējot izcilā amerikāņu komponista Filipa Glāsa 80. jubilejas gadu, grupas “Sigma” solists Jānis Ozoliņš aicina uz audiovizuālu koncertu “Astoņdesmit”. Koncertā tiks atskaņoti pazīstami, kā arī līdz šim Latvijā mazāk prezentēti Filipa Glāsa skaņdarbi klavierēm.  Koncertu papildina videomākslinieka Mārtiņa Dāboliņa veidotas videoprojekcijas. Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs.

Sestdien, 21.oktobrī, “Sajūtu dienā Ungurmuižā” viesi ir aicināti izbaudīt mierīgu un lēnu rudens dienu, lai lutinātu savu ķermeni un garu  - Hatha jogas prakse, veselīgas un gardas vēlās brokastis, mandalu zīmēšanai, Riharda Saules ģitāras skaņas.  Īpaša diena radīta mieram, atpūtai un sajūtām. Dalības maksa € 45, piesakoties līdz 12. oktobrim - € 35. Vietu skaits ierobežots.

Tajā paša dienā - 21. oktobrī, Kurzemē Dundagas pilī plkst.17:00 Piemiņas koncerts dundadzniekam Ernestam Ābolam «Neiepazītais Ābols».

22. oktobrī plkst. 14:00 Jaunpils pilī notiks jaunas mūzikas apvienības - Vīru Vokālā Ansambļa „DAILE” koncerts. Ansamblis „DAILE” ir deviņu mūzikas skartu kungu:  E. Lindes,  M. Kārkliņa, G. Kronberga, E. Leimana, Z. Muktupāvela, I. Cinkusa, A. Kielbicka, R. Rudzīša un R. Petrauska jauns izaicinājums mūzikā. Vīru repertuāru veido dziesmas, kas Latvijas okupācijas laikā bija pamata repertuārs gan vokālajiem ansambļiem, gan koriem.  Biļetes Biļešu paradīzes kasēs.

Cēsu Izstāžu Namā, 23. oktobrī plkst. 18:00 izrāde „No Rozentāla”, kas ir nākamais iestudējums izrāžu ciklā par Latvijas māksliniekiem Kolekcija. Viencēlieni. Klasiķi pirms klasikas.  Tā ir izrāde par gleznotāju Jani Rozentālu (1866 – 1917). Izrādes režisore ir P.Pļavniece, dramaturgs I. Briedis un lomās – R. Dišlere (VDT) un J. Znotiņš. Biļetes iepriekšpārdošanā Biļešu paradīzes kasēs.

28. oktobrī plkst. 19:00 Mazmežotnes muižā viesosies grupa “Tango Sin Quinto” ar Aiju Vītoliņu -  koncertprogrammā “Atgriezties dienvidos/ Vuelvo al Sur”.  Koncertā būs dzirdamas dziesmas dažādās valodās un stilos - no populāriem tango skaņdarbiem līdz pavisam nepazīstamām, taču aizkustinošām ladino mūzikas virziena kompozīcijām. Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs.

Mēneša centrālais notikums ir Leģendu nakts, kas 28. oktobrī norisināsies 31 Latvijas pilī un muižā. Aristokrātiskās izpriecas, vakarēšana muižas laikos, klaunu  parāde  galmā, grāfa Kaliostro viesošanās, ceļojošais mūzikas un mākslas festivāls “Vadātājs”, tikšanās ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, koncerti, izrādes, balles, radošās darbnīcas, ekskursijas piļu un muižu ļaužu pavadībā no pagrabiem līdz bēniņiem – tas viss notiks vienā vakarā pāris stundās dažādās Latvijas malās. Sīkāka programma pieejama asociācijas mājas lapas www.pilis.lv sadaļā “Notikumi”.

Līdz ar Leģendu nakti 28. oktobrī šogad noslēdzas Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētā akcija “Apceļosim Latvijas pilis un muižas”. Tās ietvaros ceļotājiem ir jāapmeklē vismaz 5 no 70 akcijas objektiem, saņemot par to atzīmi savā kartē.  Ceļotāji, kuri ir apmeklējuši vismaz 5 objektus piedalīsies piļu un muižu dāvāto balvu izlozē, bet aktīvākie 50 apceļotāji saņems ielūgumu uz balli Jaunpils pilī 2017.gada 25.novembrī.

Lai piedalītos balvu izlozē un/vai saņemtu ielūgumu uz balli, ceļotāja karte līdz 2017.gada 28.oktobrim (ieskaitot) jāiesniedz jebkurā pilī vai muižā, kas piedalās akcijā, vai līdz 2017.gada 3.novembrim (pasta zīmogs) jānosūta Latvijas Piļu un muižu asociācijai. Katrs apceļotājs var iesūtīt tikai vienu karti.

Akcijas “Apceļosim Latvijas pilis un muižas” organizators aicina izbaudīt rudenīgo gaisotni pilīs un muižās, kā arī pirms došanās uz konkrēto pasākumu vai apskates objektu iepazīties ar apmeklēšanas laikiem un nosacījumiem. Detalizētāku informāciju par pasākumiem un dalību akcijā iespējams uzzināt konkrētās pils/muižas mājas lapā, sociālo tīklu kontos un Latvijas Piļu un muižu asociācijas mājas lapā www.pilis.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.06513309sec.