Tukuma pusē noritēs Spoku stāstu vakars ar stāstiem un spociņiem sveču gaismā

4. novembrī no 19:00 līdz 24:00 Džūkstes Pasaku muzejā (Džūkstes pagastā, Lancenieku skolā, Tukuma novadā) spocīgā gaisotnē norisināsies tradicionālais Spoku stāstu vakars. Vakara gaitā būs iespēja klausīties un stāstīt spoku stāstus sveču gaismā.

Spoku stāstu vakarā aizraujošus stāstus stāstīs pieredzējušais folklorists un Spoku stāstu ķēniņš - Guntis Pakalns, kā arī Daina Šmite no Dzērbenes, Aelita Ramane no Pilsrundāles un Pasaku ragana (Ivita Kalnozola-Kalsere) no Sēmes.

Stāstu stāstīšanā aicināti piedalīties gan mazi, gan lieli apmeklētāji. Spokainākā stāsta stāstītājam un spocīgākajam spociņam - pārsteiguma balva! Mazākajiem spociņiem atvērta būs arī spēļu vieta - Pasaku istaba, kas Spoku stāstu vakarā pārvērtīsies par Spoku istabu.

Džūkstes Pasaku muzejs atrodas bijušajā Lancenieku skolas ēkā, kurā dzīvojis un strādājis skolotājs, rakstnieks, pasaku un teiku krājējs, pētnieks Anss Lerhis-Puškaitis (1859-1903). Teikas un pasakas savā darbā viņš izmantoja, lai attīstītu bērnu iztēli un domāšanu. Atjaunotajā rakstnieka viesistabā izveidota izstāde „Ciemos pie Puškaiša”. Muzeja otrajā stāvā skatāma izstāde „No Lūkošanās līdz Mārtošanai”, kas veltīta vieniem no svarīgākajiem godiem cilvēka dzīvē – kāzām jeb vedībām, ko pierakstījis folklorists Anss Lerhis-Puškaitis.

Spoku stāstu vakarā ieeja ar muzeja biļeti: skolēniem, studentiem - 1.00 EUR, pieaugušajiem - 1.50 EUR, pensionāriem, invalīdiem - 1.00  EUR (Tukuma novada invalīdiem - bezmaksas), ģimenes biļete - 3.00 EUR (1 - 2 pieaugušie un 2 vai vairāk bērnu līdz 18 gadiem). Skolēnu rudens brīvlaika radošo darbnīcu dalībniekiem uzrādot ielūgumu, ieeja bezmaksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20967817sec.