Ziemassvētku festivāla koncerts bērniem – «Sniegbaltītes Ziemassvētki»

Jau trešo gadu no 15. decembra līdz 7. janvārim atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisināsies krāšņs Ziemassvētku festivāls. Neiztrūkstoša festivāla daļa ir koncerts mazākajiem klausītājiem. Šoreiz uz muzikālu ziemas pasaku 17. un 26. decembrī plkst. 12.00. aicinās Sniegbaltīte, kura kopā ar draugiem gatavojas svinēt Ziemassvētkus.

Kurš gan nav dzirdējis pasaciņu “Sniegbaltīte un septiņi rūķīši”? Bet vai ir dzirdēta šīs pasakas muzikālā versija? Galvenie varoņi ir tie paši tēli – Sniegbaltīte, Princis, Ļaunā karaliene un septiņi rūķīši, kuriem klāt piepulcējas arī Vāverīte, Stirniņa, Lāsteka un Ziemassvētku vecītis. Tomēr neparastu un īpašu šo stāstu padarīs brīnišķīgā Ziemassvētku mūzika – gan Jozefa Haidna, Džuzepes Verdi un citu komponistu klasiskās mūzikas lappuses, gan populāras amerikāņu komponistu melodijas un tradicionālās Ziemsvētku dziesmiņas.

Sniegbaltītes lomā izrādē iejutīsies jaunās un talantīgās dziedātājas Marlēna Keine un Laura Lazda, savukārt citos pasaku tēlos atpazīsim populārus un iemīļotus māksliniekus – Juri Vizbuli, Ilonu Bageli, Rihardu Plešanovu, Jurjāna mūzikas skolas audzēkņus, Baleta studijas “Freska” solistus un citus māksliniekus. Pasaku stāstīs Karina Bērziņa, bet videoinstalācijas nodrošinās Uģis Krišjānis.

Dziedātāja Marlēna Keine sevi spoži pieteica kā daudzpusīga un aktieriski pievilcīga dziedātāja gan operas, gan operetes žanrā. Māksliniece ir piedalījusies Igaunijas Nacionālās operas, Latvijas Nacionālās operas un Latvijas Operetes fonda iestudējumos, un viņas lomu repertuārā ir D. Čimarozas “Slepenās laulības”, V. A. Mocarta “Figaro kāzas”, J. Štrausa “Sikspārnis”, V. A. Mocarta “Burvju flauta”, N. Dostāla ‘Klīvija”, F. Lehāra “Jautrā atraitne”, P. Abrahama “Balle Savojā”, Ž. Bizē  “Karmena”, kā arī Z. Liepiņa “Turaidas Roze”. Marlēna Keine ir ar panākumiem piedalījusies vokālistu konkursos Latvijā, Zviedrijā, ASV, Igaunijā, Ukrainā un citviet, pilnveidojusies izcilu vokālo pedagogu meistarklasēs un aktīvi iesaistās Latvijas koncertdzīvē.

Juris Vizbulis ir absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Vokālo nodaļu un šobrīd aktīvi koncertē gan Latvijā, gan ārvalstīs, veidojot garīgās mūzikas programmas balsij un ērģelēm, kā arī kamermūzikas koncertus. Juris Vizbulis iejuties dažādās lomās uz Latvijas Nacionālās operas skatuves, bet plašu skatītāju atpazīstamību ieguva kā Jāzeps Dailes teātra mūziklā “Jāzeps un raibais sapņu mētelis”.

Laura Lazda ieguvusi bakalaura grādu operdziedāšanā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un šobrīd turpina pilnveidot vokālās prasmes maģistrantūrā pie profesores Andžellas Gobas. Pirmās operlomas saistītas ar operstudiju “Figaro”, tostarp Tatjanas lomu P. Čaikovska operā “Jevgeņijs Oņegins”. L. Lazda piedalās gan dažādos kamermūzikas koncertos, gan arī izpildījusi vienu no skaistākajām baroka mūzikas pērlēm – Džovanni Batista Pergolēzi “Stabat Mater” sadarbībā ar Lietuvas Teātra un mūzikas akadēmiju.

Atzītā un iemīļotā operdziedātāja Ilona Bagele ir Latvijas Nacionālās operas soliste kopš 2003. gadā. Jāzepa Vītola Starptautiskā vokālistu konkursa laureāte, Daugavpils Universitātes asociētā profesore, Daugavpils Teātra vokālā pedagoģe un muzikālā vadītāja – dziedātāja ar plašu pieredzi arī popmūzikas un džeza žanrā. Mūzikas un sajūtu izrāde “Cantando y amando”, kurā Ilona Bagele dzied Astora Pjacollas tango, 2012. gadā saņēma Lielo mūzikas balvu kā gada uzvedums.

No 15. decembra līdz 7. janvārim jau trešo gadu atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisināsies krāšņs Ziemassvētku festivāls. Desmit muzikāli daudzveidīgos koncertos tiksimies ar vokālo grupu “Latvian Voices”, Rīgas Doma zēnu kori un ģitāristu Kasparu Zemīti, izcilo pianistu Vestardu Šimku, Latvijas Radio kori, “Sinfonietta Rīga” un citiem māksliniekiem. Programmā paredzēti arī īpaši koncerti bērniem un krāšņs Vecgada koncerts. Festivāla īpašie viesi – vokālā grupa “The Queen’s Six” no Lielbritānijas.

Vēsturiskā Dzintaru Mazā zāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbību Dzintaros turpināt visa gada garumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57597613sec.