Lūznavas muižā izskanēs trio «Art-i-Shock» un Guntara Prāņa koncertprogramma «Art-i-Klasika»

Sestdien, 24. februārī, plkst. 14.00 Lūznavas muižas Sarkanajā zālē viesosies pārsteidzošais un enerģiskais trio “Art-i-Shock”, kas kopā ar rata liras spēles meistaru Guntaru Prāni izspēlēs koncertprogrammu “Art-i-Klasika”.

Trio “Art-i-Shock” ir viens no meistarīgākajiem, oriģinālākajiem un ievērojamākajiem Latvijas kameransambļiem ar Eiropas mērogā unikālu, neparastu instrumentu sastāvu. Trio sastāvā muzicē trīs izcilas mūziķes ar atšķirīgām personībām un temperamentiem – pianiste Agnese Egliņa, sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un čelliste Guna Šnē, kopīgi tiecoties pēc mākslinieciskas pilnības, klausītājus ne vien pārsteidzot, bet arī iepriecinot un dažkārt arī draudzīgi provocējot. Trio “Art-i-Shock” tapa sagadīšanās dēļ 2011. gada sākumā, kad visas ansambļa dalībnieces, esot nominētas “Lielajai mūzikas balvai 2010” par izcilu darbu ansamblī, apbalvošanas ceremonijā spēlēja trio sastāvā un nolēma savu pirmo satikšanos uz skatuves no nejaušības izvērst par pastāvīgi koncertējošu, mākslinieciski spilgtu apvienību. Trio darbības laikā dažādi komponisti īpaši šai muzikālajai vienībai veltījuši teju divdesmit skaņdarbu.

Lūznavas muižā izskanēs trio un viduslaiku mūzikas speciālista, rata liras spēles meistara, arī Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas rektora un grupas “Schola Cantorum Riga” mākslinieciskā vadītāja Guntara Prāņa koncertprogramma “Art-i-Klasika”, kas tapusi 2017. gadā, “Art-i-Shock” esot Latvijas Radio 3 (Klasika) rezidences ansamblim. Līdz ar šo programmu trio beidzot realizējis savas ilgas pēc klasikas un baroka repertuāra, izveidojot koncertprogrammu ar radio moto – “Mode mainās, klasika paliek”. Tajā trio artišokē savus klausītājus, piedāvājot vēl nedzirdētu un sastāvam neraksturīgu repertuāru, pievēršoties klasikai, barokam, renesansei un pat viduslaikiem – Bēthovens fantazē par Mocarta “Burvju flautas” tēmu, Šnitke skan nedzirdēti galants baroka dejās un fūgā, kā arī pārsteigums ir Guntara Prāņa versija par renesansīgo Djego Ortisu, kāda gregoriska dziedājuma tēmu un franču deju no Bretaņas “An-dro”. Līdzās ārvalstu skaņdarbiem izskan latviešu mūzika klasikā vienkāršībā – Georga Pelēča “Pieneņu lauks”.

Koncerta biļetes var sarūpēt “Biļešu Paradīze” kasēs visā Latvijā un internetā, cena 8,00–12,00 €. Plašāk par muižā notiekošajiem pasākumiem var uzzināt Lūznavas muižas mājaslapā http://luznavasmuiza.lv vai FB profilā http://facebook.com/luznavasmuiza.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1980691sec.