AHHAA viesosies piecās Latvijas pilsētās

Zinātnes centrs AHHAA sāk savu ceļojumu pa Latviju. Tūre “Zinātne uz riteņiem” no 24. aprīļa līdz 4.maijam ar dažādiem eksponātiem, eksperimentiem un darbnīcām pieturēs Jelgavā, Rēzeknē, Daugavpilī, Valmierā un izklaides parkā “Avārijas Brigāde”.

“Zinātne uz riteņiem” Latvijā viesojas jau septīto reizi ar mērķi aizraujošā un rotaļīgā veidā apmeklētājus iepazīstināt ar zinātni. Būs iespēja aplūkot 10 eksponātus, piedalīties piecu veidu darbnīcas un redzēt divus dažādus zinātnes teātrus, kā arī satriecošo saules teleskopu.

“Katrs varēs atrast sev ko interesantu,” ar prieku stāsta tūres organizatore Saile Mägi. “Ja jums patīk klausīties mūziku - ielūdzu Jūs redzēt zinātnes teātri par akustiku. Ja interesējaties, kā strādā cilvēka ķermenis - nāc un izpēti īstu sirdi! Esi zinātkārs un vēlies izzināt elektrību? Tad tev noteikti ir jāredz mūsu līdzpaņemtās kāpnes!”

Tāpat tūre “Zinātne uz riteņiem” zinātkāros draugus iepazīstinās ar jaunumiem AHHAA centra ēkā. Šī gada tūre ir veltīta jūras briesmoņiem. “Tajā pašā laikā, kad mēs viesosimies tūrē Latvijā, Zinātnes centru AHHAA, Tartū piepildīs jauni un milzīgi jūras briesmoņi,” dalās Mägi. “Diemžēl nevaram tos paņemt kopā ar mums, jo tad nekam citam nepietiktu vietas. Bet jums būs iespēja izpētīt citas lietas un uzzināt - kas ir “briesmoņi”, kuri ir peldējuši jūrā pirms miljoniem gadu.”

AHHAA tūre “Zinātne uz riteņiem” 24.aprīlī piestās Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā, Jelgavā, 28.aprīlī - Rēzeknes pilsētas Kultūras namā, 29.aprīlī - Daugavpils novada Kultūras centrā “Vārpa”, 1.maijā - koncertzālē “Valmiera” un 4.maijā - izklaides parkā “Avārijas Brigāde”, Lēdmanē. Viena no pieturām paredzēta arī Šauļos, Lietuvā.

“Zinātne uz riteņiem” programma ir bezmaksas ikvienam interesentam. Detalizētāku informāciju par pasākumu meklējiet Zinātnes centra AHHAA mājaslapā www.ahhaa.ee/lv. Aktivitātes tiks nodrošinātas latviešu, krievu un angļu valodā (tas ir atkarīgs no AHHAA darbinieka, kas vadīs konkrēto aktivitāti).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.86699319sec.