Augustā jau astoto reizi notiks festivāls Via Baltica

Laikā, kad tiek pieminēta Baltijas valstu brīvībai tik nozīmgā akcija “Baltijas ceļš”, Liepājā un citās Kurzemes vietās notiek festivāls “Via Baltica”. Pērn tas pulcēja vairāk kā 7500 tūkstošus lielu apmeklētāju skaitu koncertos, izstādēs, kino seansos un citos pasākumos Liepājā, Kuldīgā un Rudbāržos.

Lai arī festivāls piesaistīts vēsturiskajiem 23. augusta notikumiem, Baltijas valstu neatkarības tēma tajā skatīta daudz plašāk – gan par dzīvi nebrīvē valstī, kurā valda vēsturē viens no baisākājiem totalitārajiem režīmiem, gan par izcilām personībām, kuras nesalauztas dzīvojušas šajā sistēmā, gan atgādinot, ka šorīd dzīvojam neatkarīgā valstī, kas ļauj iekvienam māksliniekam brīvi izteikties ar savu radošo darbu.

Šogad festivāla programmu 18. augustā atklās Baltic Jazz Trio ar koncertu vēsturiskajā Liepājas Romas dārza pagalmā. Baltic Jazz Trio ir triju Baltijas valstu džeza milžu apvienība – tajā muzicē Igaunijas kontrabasists Toivo Unts, Lietuvas pianists Daiņus Paulausks un Latvijas sitaminstrumentālists Māris Briežkalns. Festivāls turpināsies ar latviešu un igauņu mūziķu trio Tempus Balticus koncertu „Baltijas laiks”, aktiera Ērika Vilsona monoizrādi „Mana Magadana” un filmu programmu, kurā būs skatama arī Liepājā līdz šīm neizrādītā dokumentālā filma „Knutifikācija” (rež. Ivars Tontegode).

23. augusta vakarā koncertzāles „Lielais Dzintars” kamerzālē notiks Šveicē dzīvojošās latviešu pianistes Artas Arnicānes un režisora Uģa Brikmaņa neparastas formas koncerts-performance „Ūdens noskaņas”.

Kā jau katru gadu festivāls noslēgsies augusta pēdējā sestdienā ar akciju “Senās uguns nakts” Liepājas pludmalē pie pieminekļa bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem, kad daudzās vietās visā Baltijas jūras krastā tiek aizdegti ugunskuri, godinot Baltijas jūru, kas mūs visus vieno. Šogad Uguns nakti ieskandinās džeza vokāliste Beāte Zviedre ar koncertprogrammu „Džezs dzied Aspaziju”.

Biļetes uz maksas koncertiem jau tagad nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un interneta vietnē bilesuparadize.lv.

Festivāla „Via Baltica” rīkotājs ir nodibinājums “Via Cultura”. Festivāls notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu. Informācijai var sekot līdzi interneta vietnē www.viacultura.lv, kā arī sociālajos portālos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.31178093sec.