Pievieno savu dzirksti 20. Sabiles Vīna svētkiem!

Tuvojas pēdējā jūlija nedēļas nogale (25. – 29. jūlijs), kurā ik gadu Sabilē tiek svinēti Vīna svētki, kas ir gaidītākais un nozīmīgākais notikums šajā šarmantajā mazpilsētā. Vīna svētki apvieno Sabili skaistā, rosīgā veselumā, ikvienā ieliņā un sētā ienesot dzīvesprieku, humoru un ļaušanos neierastībai.

Svētki sāksies jau trešdienā ar muzikālu pikniku pilskalnā kopā ar latviešu ekoloģiskās mūzikas grupu „Ducele” un turpināsies ar Maksima Trivaškeviča stand-up komēdijas izrādi (Rīgas ielā 34) un Vīna svētku foto skatīšanos „Sabiles Sidra Namā”.

Ceturtdiena būs veltīta kolhoznieku tēmai - bijušā kolhoza „Dzimtene” darbnīcu teritorijā ar izrādi uzstāsies Strazdes amatierteātris, būs atklāšanas gājiens “Traktors”, svētku koncerts “Traktoristi dzied” un zaļumballe kolhoznieku gaumē.

Piektdiena apmeklētājus iepriecinās ar Sabiles kultūras nama Bērnu teātra izrādi „Čigānmeitēns Ringla”, ar “Sportotavu”, ar Indijas klasisko deju meistarklasi un koncertu ar Ivo Fomina, grupas “Laika Suns” un DJ Ufo uzstāšanos.

Sestdiena būs notikumiem visbagātākā un piepildītākā diena. Tā sāksies ar pilsētas modināšanu un vīndaru, amatnieku un mājražotāju tirdziņu un dažādām darbnīcām, kā arī svētku atklāšanu pie Vīna kalna un atklāšanas gājienu. Svētki turpināsies ar plašu programmu, kurā ikviens varēs atrast sev tīkamu priekšnesumu vai nodarbi – “dancotavu”, pērļu medības “Andele Mandele”, veselības maršrutu ar fizioterapeitu, Kristapa Solovjova koncertu Sabiles evaņģēliski luteriskajā baznīcā, gleznu parādi, jautrības stafetes, “meldiņotavu”, “leļļotavu”. Uz “Sabiles Sidra” skatuves būs DJ Ufo, grupa „Gapoljeri”, Edgars Vesmanis, Jorens Šteinhauers, dažādas atrakcijas un spēles. Sportiskie entuziasti varēs vērot un piedalīties BMX freestyle dirt sacensībās „Sabile Valley Jam 2018”. Gardēžus gaidīs “POP UP“ restorāns uz Sabiles plosta. Būs atvērta „Iepazīšanās vārtrūme” un atpūtas iela „Raibs gar acīm!”. Varēs degustēt Sabiles Vīna kalna vīnogu vīnu. Suņu saimnieki ar saviem četrkājainajiem draugiem varēs rosīties pa Suņprieka sētu „Sabile Čau!”. Abavas malā darbosies “Melleņu tirgus”, romu pļava: dziesmas, dejas, čigānu pirts. Interesenti varēs doties uz „Vīnotavu” kopā ar DJ Kārli Bikšus, DJ Ģirtu un mūziķi Raimondu Lebedeku, piedalīties spēlē “Pilsētas atslēga”, klausīties Dzintara Čīčas koncertu. Ikviens būs gaidīts „Gliemežotavā”, „Putotavā”, „Zumbotavā”, „Slinkotavā” ar grupas “Pelni” koncertu. Automīļu acis priecēs „Smart club Latvia”, būs arī „Capoeira Latvia”, velotriāls un ielu vingrotāji. Sestdienas programmu noslēgs teatralizētais gājiens “Skurbums pāriet, dullums – nē!” par tēmu “100g (jautrības) Latvijai”, apsveikuma koncerts/pieaugušo popiela „Vīna dullums”, ugunsskulptūra un svētku balle kopā ar grupām „Galaktika” un „Cits Kvartāls”.

Svētku apmeklētājiem un tiem, kuri brauks cauri pilsētai šajās dienās, jāņem vērā, ka būs satiksmes ierobežojumi, galvenokārt teatralizētā gājiena laikā, kad pilsētas galvenā iela uz laiku tiks slēgta satiksmei.

Vēlamais dresskods Sabiles Vīna svētku apmeklētājiem – Sabiles ģerboņa krāsās (dzeltens, violets, zaļš).

Tiem, kuri Sabiles pusē svētkiem vēl nav paspējuši atrast naktsmītni, par telšu vietām var sazināties ar Sabiles tūrisma informācijas centru: [email protected], mob.tel. 27841827. Teltis varēs uzstādīt arī tā sauktajā Sabiles Ēģiptē no Skolas ielas uz “Ēģiptes” teritorijas pusi.

Informāciju par Sabilē gaidāmajiem svētkiem iespējams uzzināt mājas lapā www.sabile.lv

Sabiles Vīna svētkos visa pilsēta dzirkstīs priekā – atbrauc un pārliecinies par to pats! Tiekamies 20. Sabiles Vīna svētkos no 25. līdz 29. jūlijam! Tiekamies Sabilē – pilsētā ar odziņu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.31047606sec.