25. augustā Burtniekos svinēs Burtnieka ezera svētkus

Sestdien, 25. augustā, Burtniekos, pie Burtnieku centra laivu kanāla, norisināsies Burtnieka ezera svētki. Tajos varēs piedzīvot baudījumu visām izjūtām – redzei, dzirdei, taustei, garšai un ožai. Svētkos būs gardēžu tūrisma ceļa “Livonijas garša” tirgotāju labumi, degustācijas un tirdziņš “Gardu muti”, sportiskas un radošas aktivitātes, mūzika un iluzionisti Pecolli (Pezzoli) un citi mākslinieki krāšņajā ziepju burbuļu, lāzeru un specefektu šovā ““B” –The underwater bubble show”.
Uz skatuves
Skatuve atradīsies Burtnieka ezera krastā. Rosību plkst. 12.00 uz tās uzsāks ar jauno mākslinieku un Rencēnu pagasta kultūras nama kapelas “Rotas muzikanti” uzstāšanos. Tālāk uz skatuves kāps improvizācijas teātris “ViA gars”. Būs iespēja vērot arī radošo dienu “Ezera akordi” noslēguma koncertu, kurā jaunie ģitāristi atrādīs savas janiegūtās prasmes. Dienas programmas noslēgumā – duets Henrijs&Laura.
Vakarpusē, ap plkst. 20.00, Burtniekos piedzīvosim izrādi, kas sava krāšņuma ziņā līdzinās Cirque du Soleil izrādēm. “”B” –The underwater bubble show”” režisējis un producējis Itālijas režisors, iluzionists Enrico Pezzoli, izrādē uzstāsies iluzionisti un ziepju burbuļu meistari Pecolli, kā arī talantīgi cirka žanra pārstāvji. Tās formāts ir cirks - teātris, kurā iesaista arī skatītājus.
Šova pamatā ir stāsts par cilvēka dzīvi. Tā var būt pelēka vai krāsaina. Šoreiz tā būs krāsaina! Notikumi aizved pelēko un steidzīgo cilvēciņu uz īpašu, krāsainu, dzīvespriecīgu vietu, kas saucas Bubblelandia (Burbuļlandija). Tā ir vieta, kur apstāties, pasapņot, ieklausīties, ieskatīties, papriecāties, atveldzēties, izsmieties, izbrīnīties, un tas ir tepat uz šīs planētas, un, precīzāk, tas ir mūsos pašos – mūsu dvēseles okeānā. Izrādē izmantoti  specefekti un jaunākie sasniegumi šovu vizuālajā mākslā – lāzeru telpiskie efekti, krāsainas dūmu kolonnas, zemie dūmi, liels daudzums ziepju burbuļu u.c. Kopumā izrādes specefektu aparatūru svars ir 15 tonnas… Būs interesanti gan bērniem, gan pieaugušajiem!

Burtnieka ezera svētku noslēgumā, no plkst. 23.00 līdz plkst. 00.00, uzstāsies Latvijas rokmūzikas pēdējās desmitgades jaudīgākā grupa “Dzelzs Vilks”. Būs iespēja dzirdēt arī  folkmūzikas apvienības “Jauno Jāņu orķestris” repertuāru.
Sportiskas un radošas aktivitātes
Saka, ka vislabākais veids, kā saglabāt piedzīvojumu garu, ir mesties aizvien jaunos, tāpēc ikvienam būs iespēja iesaistīties dažādās aktivitātēs gan krastā, gan uz ūdens. Kā jau pienākas ezera svētkiem, norisināsies makšķerēšanas sacensībās. Uz ūdens varēs gan SUPot, gan doties kruīzā ar pontonlaivu “Made Marija”. Turpat kanālā varēs vērot arī airēšanas slaloma sacensības.
Krastā norisināsies radošās darbnīcas, kurā varēs iepazīt dabu, ūdeni un uzzināt par norisēm ezerā. Bērniem būs sarūpētas arī citas jautras aktivitātes.
Interesenti varēs iepazīt Burtniekus foto-orientēšanās sacensībās, doties ekskursijā gida pavadībā "Burtnieku parks caur teikām un nostāstiem" (dalības maksa 2,00 eur/pers.), kā arī ieskatīties topošā Burtnieka ezera muzeja telpās, kur būs izstādīta foto izstāde.
Burtnieka ezera svētkos varēs satikt arī ZAAO vides iniciatīvas „100 darbi Latvijai” vēstnešus. Viņi informēs par 100 labajiem vides darbiem Latvijai un piedāvās asināt prātu vides jautājumos. Visi erudīcijas spēles dalībnieki saņems īpašu sēklu paciņu un piedalīsies izlozē par Tallink jūras ceļojumu 4 personām!
Gardēžu tūrisma ceļa “Livonijas garša” tirgotāju labumi, degustācijas un tirdziņš “Gardu muti”
Burtnieka ezera svētkiem par godu tirdziņš “Gardu muti” no Valmiermuižas pārcelsies uz Burtniekiem, un to kuplinās arī gardēžu tūrisma ceļa "Livonijas garša" tirgotāji. Svētku apmeklētājiem no plkst. 12.00 līdz plkst. 16.00 tiks piedāvātas gan gardas ēdamlietas un našķi ciemakukulim, gan dažādi amatnieku meistarstiķi, kas noderēs saimniecībā. Savukārt četri Vidzemes restorānu pavāri šajos svētkos sanākušajiem piedāvās degustēt īpašo “Livonijas garšu”. Tirgotājus tirdziņam aicinām pieteikties līdz 20. augusta plkst. 17.00, rakstot uz [email protected] vai zvanot pa tālr. 27337798.
Plašāka informācija www.burtniekunovads.lv un Burtnieka ezera svētku Facebook.com lapā.
Burtnieka ezera svētkus rīko Burtnieku novada pašvaldība. Atbalsta: Valmiermuižas kultūras biedrība, “Vidzemes laivas”, biedrība "Burtnieku makšķerēšanas un tūrisma skola", biedrība “Vidzemes sporta asociācija”, SIA “MM Design”. “Livonijas garša” tirgus un degustācijas norisināsies “Interreg Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas 2014. – 2020. gadam” līdzfinansēta projekta “Livonijas kulinārajā mantojumā balstīta tūrisma produkta izveide un popularizēšana” (“Livonijas kulinārais ceļš”) ietvaros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13374615sec.