Notiks Eduarda Rozenštrauha jubilejas koncerti

Sagaidot komponista Eduarda Rozenštrauha 100. dzimšanas dienu, kas būs 13. augustā, Tukumā, Bauskā, Jēkabpilī, Alūksnē un Dzintaru koncertzālē notiks pieci koncerti “Rozenštrauha gadsimts”, kuros skanēs viņa populārākās dziesmas.

Godinot izcilā komponista veikumu un sagaidot viņa 100. dzimšanas dienu, notiks pieci koncerti “Rozenštrauha gadsimts”, kuros skanēs Eduarda Rozenštrauha dziesmas. Tās izpildīs Žoržs Siksna, Viktors Lapčenoks, Andris Daņiļenko, Dainis Porgants, Samanta Tīna, Ginta Krievkalna, Artūrs Biķernieks, “MC orķestris” un citi mākslinieki. Dzintaru koncertzālē koncerta īpašie viesi būs Jūrmalas kultūras centra jauktais koris “Vaivari”. Koncerti “Rozenštrauha gadsimts” noritēs Tukumā - 10. augustā, Bauskā – 11. augustā, Jēkabpilī – 17. augustā, Alūksnē 18. augustā, bet tieši Eduarda Rozenštrauha 100. dzimšanas dienā – 13. augustā tiksimies Dzintaru koncertzālē! Koncertu sākums pl. 20.00, biļetes uz tiem nopērkamas iepriekšpārdošanā visās “Biļešu paradīzes” kasēs.

Eduards Rozenštrauhs (1918.-1992.) bija viens no spilgtākajiem 20. gadsimta latviešu komponistiem, kura profesionālo karjeru ierobežoja Padomju vara. Viņa dziesmas tolaik tika dziedātas vai ikvienā ģimenē, taču pat nezināja, ka to autors bija Eduards Rozenštrauhs. Viņa atgriešanās uz lielās skatuves notika vien 1988. gadā, kad komponista Raimonda Paula vadībā Filharmonijā un vēlāk arī Dzintaru koncertzālē notika komponista Eduarda Rozenštrauha dziesmu koncerti. Tieši pateicoties Viktoram Lapčenokam, Žoržam Siksnam, Andrim Daņiļenko, Dainim Porgantam, Margaritai Vilcānei un Aijai Kukulei, mūsu dziesmoto revolūciju ieskandēja arī “Vecās likteņdzirnas”, “Zilais lakatiņš” un daudzas citas tautā iemīļotas dziesmas, kas ieguva jaunu skanējumu. Jāpiezīmē, ka par godu komponista jubilejai, arī šogad ir ieskaņota viņa dziesma “Vecās likteņdzirnas” ar Jūlija Vanaga dzeju. Šajā ierakstā piedalījās V.Lapčenoks, S.Tīna, Ž.Siksna, G.Krievkalna, D.Porgants un A.Daņiļenko (dziesma ir dzirdama šeit - https://youtu.be/SYXr_ScuxbU )

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47834682sec.