Uz Miķeldienas svinībām pie Valmiermuižas alus darītavas sabrauks tirgotāji no malu malām

Miķeļos ar svinībām un gardu mielastu tiek atzīmēta lielo darbu noslēgšana, galdā tiek celts viss, kas vasarā sarūpēts. Miķeļdienas svinībām un tirdziņam „Gardu muti” par godu sestdien, 22. septembrī, no plkst. 11.00 līdz 15.00 pie Valmiermuižas alus darītavas sabrauks tirgotāji no malu malām, līdzi vedot dārzeņus, sierus, gaļu, zivis un citus gardumus, ar ko mieloties un papildināt rūpīgi gatavotos ziemas krājumus. Savukārt amatnieki būs parūpējušies par māla traukiem, kalumiem, koka darinājumiem, pinumiem un krāšņumlietām. Dalību tirdziņā pieteikuši vairāk nekā 130 tirgotāji, kas ir rekordliels skaits rudens saulgriežu svinībās!

Miķeļdienas svinībās un tirdziņā, izzinot Latvijas pļavās un mežos rodamās veltes, īpaši akcentēsim zālīšu tēmu – kā tās pareizi ievākt un uzglabāt, kādas ir to vērtīgās īpašības. Valmieras muzeja Garšaugu dārza saimnieces ierādīs, kā dažādi izmantot zālītes – gatavos maizes grauzdiņus ar garšaugiem, stāstīs un cienās ar zāļu tēju, rādīs, kā vārīt sīrupus ar dažādām zālītēm. Savukārt z/s „Ozoliņi” saimniece Evita Lūkina gatavos augu mandalas tējai. „Tēju darbnīca ir aicinājums katru augu sajust – ar acīm, ar degunu, ar plaukstu. Un izveidot savu īpašo tēju mandalu,” viņa stāsta. Z/s „Ozoliņi” saimniece vēlas atdot lauku tējām vietu ikdienas silto dzērienu skapītī. Viņa ir pārliecināta: „Galvenais veidot tēju tā, lai tā garšotu.”

Kopā ar Jērcēnu folkloras kopu „Mežābele” Artas Šomases vadībā izzināsim tradīcijas, iesim rotaļās, kā arī sadziedāsimies. Savukārt Valmiermuižas staļļa saime priecēs ar zirgu izjādēm.

Sanākušie varēs mieloties ar Valmiermuižas alus virtuves un Valmiermuižas alus darītavas meistaru sarūpētājiem ēdieniem un dzērieniem. Tieši 22. septembrī atsāksies iecienītās Latvijas garšu vēlās brokastis Valmiermuižā, kur ik nedēļu goda vietā būs kāda sezonāla garša, kas rodama mūsu zemes dārzos, mežos vai upēs! Savukārt garškopju kustība „Gardu muti” Miķeļdienas svinībās piedāvās savus jaunākos veldzējumus – vēstēju mieram un vēstēju mundrumam. To tapšanā izzināta Latvijas pļavās rodamā bagātība.

Gadskārtu svinības rīko Valmiermuižas kultūras biedrība. Atbalsta: Valmiermuižas alus darītava, Burtnieku novada pašvaldība, Valmieras Kultūras centrs, SIA „ZAAO” un laikraksts „Liesma”.

3. novembrī tiksimies Mārtiņdienas svinībās un tirdziņā „Gardu muti”!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.52705097sec.