Cikla «Jelgavas likteņstāsti» ekskursijā – septembra jubilāri

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina piedalīties ekskursiju cikla "Jelgavas likteņstāsti" devītajā ekskursijā, kas stāstīs par septembrī dzimušajiem, ievērojamiem jelgavniekiem un vedīs pa to atstātajām “biogrāfiskajām pēdām” pilsētā.

Ekskursija kājām gides Signes Lūsiņas vadībā notiks svētdien, 30.septembrī, pulksten 14 un būs veltīta jelgavniekiem, kuri dzimuši šajā mēnesī – dzejniekam un publicistam Mārtiņam Lapam, enciklopēdistam, grāmatu apgāda īpašniekam Jelgavā Jēkabam Dravniekam, dziedātājai un aktrisei Lizetei Iesmiņai-Mihelsonei.

Tāpat ekskursijā varēs uzzināt par vairākām personībām, kuras dzimušas septembrī Jelgavā vai tās tuvumā – latviešu aktrisi un dzejnieci (Ādolfa Alunāna māsas meitu) Birutu Skujenieci,  skolotāju un ugunsdzēsēju Aleksandru Strekāvinu, Latvijas Bruņoto spēku un Latviešu leģiona virsnieku Voldemāru Johanu Skaistlauku, dzejnieci Ritu Gāli-Uibo, komponistu un skaņu režisoru Ģedertu Ramanu, rakstnieci Benitu Veisbergu un citiem.

Kā atklāj gide, šī būs jau devītā likteņstāstu ekskursija, kurā tiks stāstīts par jelgavniekiem, kuru likteņi dažādos laikos bijuši saistīti ar mūsu pilsētu. Ir daudzas personības par kurām gide vēlētos ciklā pastāstīt, tomēr dažreiz rodas sajūta, ka kāds no izvēlētajiem, pazīstamajiem jelgavniekiem pats “vēlas”, lai par viņu pastāsta, jo informācija rodas visnegaidītākajā veidā, bet citi, gluži pretēji, “nevēlas”, lai kā arī stāsti tiktu meklēti.

Gide S.Lūsiņa cikla ekskursijas piedāvā katra mēneša pēdējā svētdienā bez maksas, kā dāvanu jelgavniekiem un pilsētas viesiem valsts simtgadē.

Ekskursija kājām “Jelgavas likteņstāsti” norisināsies svētdien, 30.augustā no pulksten 14 līdz 16. Tikšanās pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1. Dalība bez maksas. Pieteikšanās pa tālruni 63005447 vai e-pastu [email protected]. Vairāk informācijas  www.visit.jelgava.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73462105sec.