Saulkrastu tūrisma informācijas centrs aicina doties pārgājienā «Pāri četrām upēm»

Rudenim atnākot, arī Vidzemes piekrastē iespējams baudīt ne vien raibās rudens lapas, bet arī vēja radīto burvību.

Saulkrastu tūrisma informācijas centrs aicina doties pārgājienā «Pāri četrām upēm»

Ŗudens vēji rada neparastus skatus Saulkrastu piekrastē - vietās, kur novada upes ietek jūrā, it īpaši!

Katra novada upe - Inčupe, Pēterupe, Ķīšupe, Aģe, sadala novadu vēsturiskajos centros un katrā no tiem atrodama sava "odziņa".

Saulkrastu novada un Carnikavas novada robežupe – Lilaste, ir vieta, kur vēsturiski atradies Bādciems, kurš šobrīd iekļaujas Dabas parks Piejūra teritorijā.

Katrīnbādē (Pabažos) atrodas iecienītākie apskates objekti – Baltā kāpa, Inčupe, Saulkrasti Bicycle Museum - Velosipēdu muzejs – vieta, kur mājo velosipēdi un kur rudens, ziemas un pavasara mēnešos, iepriekš piesakot, iespējams iepazīt Latvijas velosipēdu rūpniecības vēsturi un ne tikai. Pie Baltās kāpas apskatāmi vairāki vides objekti – zaķis Fredis un ežu mamma Frīda, kas aicina būt saudzīgiem un draudzīgiem dabai. Šeit sākas arī Saulrietu taka, kuru iecienījuši aktīvie saulkrastieši sportošanai.

Jauniešu iecienīta vieta, kur nodoties komandas spēlēm, ir Peintbols "Bušas".

Pēterupes vēsturiskā centrā atrodama senākā vēstures lieciniece – Pēterupe, Pēterupes evaņģēliski luteriskā draudzes baznīca un Mācītājmuiža ar liepu aleju un Johana Vilhelma Knīrima (1851-1869) stādīto ozolu. Uz divu ciemu vēsturiskās robežas atrodas Jūras parks un Saulkrastu tūrisma informācijas centrs.

Neibādes vēsturisko centru šķērso Ķīšupe un tās krastos atrodas Saulkrastu parks ar estrādi, pieminekli Neibādes kūrorta dibinātājiem. Netālu no parka saglabājušās Neibādes kūrorta pirmo vasarnīcu ēkas – mežsarga māja "Forstei" (A.Kalniņa 10), kur 1937.gadā vasaru pavadīja komponists A.Kalniņš, strādājot pie pirmās latviešu operas "Baņuta" , Kampenhauzenu dzimtas vasarnīca (Ainažu 38), viesnīcas Seaside apartments Strand ēka (Ainažu 17). Šīs vēstures liecības tagad ir privātīpašumu un apskatāmi vien no ārpuses iztēloties tos laikus, kad šeit uzturējās augstdzimuši atpūtnieki.

Zvejniekciems ir iecienīta vieta radošajām dvēselēm. Zvejniekciemā ir gan akmeņaina pludmale, gan plats smilšu liedags – atkarībā no tā, kurā Aģes upes krastā atrodies.

Aģes upes galā izvietojusies Skultes osta un ostas Ziemeļu mols ir iecienīta vieta rudens vētru vērošanai. Vējainās dienās uz mola atrasties bīstami, bet no tālienes vērot kā akmeņi šķeļ viļņus, iedvesmo. Vējainās dienās Ziemeļu mola pludmalē pulcējas kaitserfotāji. Kaitsērfotāju iecienīta vieta ir arī "Koklītes", kas ir kā robeža, kur sākas Zvejniekciems.

Ja aptuveni 12 km garais maršruts šķiet par īstu, dodies uz Viesu nams/Kempings "Lauču akmens" vai, uzsākot maršrutu no Zvejniekciema, dodies uz Lilasti.

Informāciju par vilcienu kustību uzzini AS Pasažieru vilciens mājas lapā.

Karte "Pāri četrām upēm" lejupielādei pieejama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11568809sec.