Līgatnes dabas takās aktīvās atpūtas piekritēji izbauda Meža biatlonu

Līgatnes dabas takās nedēļas aizvadīts Dabas aizsardzības pārvaldes un Gaujas Nacionālā parka fonda rīkotais "Meža biatlons". "Aļņi", "Zvirbuļi", "Mežirbes", "Cielavas", "Ūpji", "Pūces" un "Vālodzes" jeb vairāk kā 30 brašu slēpotāju dažādās mežu iemītnieku - slēpotāju kategorijās devās iekšā Līgatnes dabas taku distanču slēpošanas trasē.

"Aļņu" un "Mežirbju" klases pārstāvētie biatlona dalībnieki slēpošanas trasē aizvadīja divus apļus jeb kopumā 11 kilometrus, bet pārējo grupu pārziņā bija 5,5 kilometru pieveikšana. Lai izaicinājums būtu vēl lielāks, savu koncentrēšanās un precizitātes māku dalībniekiem bija ļauts pārbaudīt divos "mazā kuilēna" jeb šautriņu mešanas kontrolpunktos.

Visplašāk pārstāvētā slēpotāju grupa bija "Aļņi", kuriem sekoja gados visjaunākie dalībnieki – "Zvirbuļi". "Meža sports", "Siguldas takas", "Latvijas Finieris", "Ješkas", "Oskar, izdomā nosaukumu!" un vēl daudzi citi šogad startēja arī komandu sastāvos.

Nedaudz nogurušie, bet laimīgie un gandarītie dalībnieki pēc finiša cienājās ar gardu bukstiņputru un sautētiem kāpostiem ar gaļu, ko laipni sagādāja uzņēmums "Vilhelmīnes dzirnavas". Bet nosalušos līdzjutējus sildīja "Līgatnes Vīna darītavas" vīni, kā arī karsta Dabas aizsardzības pārvaldes pļavu ziedu tēja ar piparkūkām. Mazākie pasākuma dalībnieki varēja doties izbraucienā ar ragavām.

Dalībnieku rezultāti tika vērtēti gan individuāli katrā slēpotāju vecuma grupā, gan komandu starpā. Godalgotās medaļas un apbalvojumus saņēma katras meža iemītnieku - slēpotāju kategorijas trīs ātrākie un augstāko vietu ieguvēji. Uzvarētāju komandas noteica pēc iegūto punktu skaita. Īpašas šautriņmešanas tiesnešu balvas saņēma arī precīzākie dalībnieki. Bet beigās katram "Meža biatlona" censonim tika dota iespēja savā īpašumā saņemt kādu no pasākuma organizētāju un atbalstītāju sarūpētajām balvām.

Līgatnes dabas takas un Dabas aizsardzības pārvalde saka lielu paldies visiem, kas piedalījās un visiem, kas atbalstīja "Meža biatlonu", tajā skaitā Gaujas Nacionālā parka fondam, Līgatnes novada pašvaldībai, Līgatnes Tūrisma informācijas centam, "Vilhelmīnes dzirnavām", "Līgatnes Vīna darītavai", "Venden", "Zeit" Tīklu parkam un citiem!

Kamēr vien būs sniegs un piemēroti slēpošanas apstākļi, Līgatnes dabas takas gaidīs ikvienu slēpotgribētāju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.88885403sec.