Preilļu TIC svin 20 gadu jubileju un lolo sapni piedzīvot pils atdzimšanu (video)

Preiļu novada TIC 2019. gada 19. februārī ar izstādes atklāšanu un video par Preiļu parku nosvinējis savu 20. jubileju.

Pirms 20 gadiem - 1999. gada 19. februārī Eiropas kopienas PHARE programmas projekta ietvaros Preiļos tika atklāts viens no pirmajiem tūrisma informācijas centriem Latgalē. Toreiz tas bija liels notikums, ko rādīja arī Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma". Bijušā Preiļu rajona teritorijā, pārsvarā teritorijās pie ezeriem darbojās vairāki tūrisma pakalpojumu sniedzēji, un toreiz pašvaldība bija noteikusi par prioritāti tieši tūrisma attīstību. TIC darbība un iespējas pa šiem gadiem ir būtiski mainījušās, bet galvenais uzdevums ir palicis – informēt potenciālos tūristus par esošajiem tūrisma pakalpojumu sniedzējiem un veicināt jaunu tūrisma objektu atklāšanu. Kopš TIC pirmssākumiem te strādā, iespējams, vienīgā dziedošā gide Latvijā Irēna Kjarkuža, uz kuras ekskursijām brauc no visām Latvijas malām.

Izvēloties TIC 20. Dzimšanas dienas tematiku, preilieši nolēma akcentēt pilsētas pērli – Preiļu muižas kompleksu un parku. Tas ir arī TIC "darba lauciņš", jo te tiek vadītas ekskursijas, piedāvāts dziedājums Preiļu kapelā, kā arī spēle pa parku skolas vecuma interesentiem. Kopā ar Preiļu Galveno bibliotēku un Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeju tika izveidota un atklāta izstāde "Preiļu muižas komplekss un parks no pagātnes uz tagadni", kas TIC un bibliotēkas apmeklētājus priecēs turpmākos gadus. Izstāde vēsta par grāfu Borhu atstāto kultūrvēsturisko mantojumu – faktus un leģendas. Izstādē Preiļu pils logos deg gaisma, kas simboliski ataino daudzu vietējo iedzīvotāju sapni piedzīvot pils atdzimšanu. Viesi tiek aicināti apmeklēt izstādi Preiļu Galvenās bibliotēkas 1.stāvā!

Pagājušā gada vasarā tika uzņemts video par Preiļu muižas kompleksu un parku, kura režisore un tekstu autore ir vietējā iedzīvotāja, parka projektu vadītāja Sanda Čingule – Vinogradova. Veiksmīga ideja, dažādu vecumu vietējo iedzīvotāju brīvprātīga iesaistīšanās, kā arī prasmīgs studijas "3KM" izpildījums rezultējies interesantā video, kuru aicinām novērtēt arī jums. Video ir pieejams latviešu, latgaliešu, krievu un angļu valodā un prezentē Preiļu novada lepnumu – Preiļu muižas kompleksu un parku.

Lai izstāde un video ir kā dāvana TIC skaistajā jubilejā Jums, mūsu viesi, vietējie iedzīvotāji, draugi, tūrisma uzņēmēji un sadarbības partneri! Gaidām ciemos ikvienu, jo tikai kopā rodas vislabākās idejas!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.10530996sec.