Piedalies Baltijas valstīs lielākajā meža nozares pasākumā «Latvijas Meža dienas»

"Latvijas valsts meži skolēnus, skolotājus un vecākus piedalīties Baltijas valstīs lielākajā meža nozares pasākumā "Latvijas Meža dienas", kas notiks 2019. gada 24. un 25. maijā Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē.

Aizpildot anketu AS "Latvijas valsts meži" (LVM) mājaslapā, skolēnu grupas var pieteikties dalībai 24. maija pasākumiem, kad īpaši jauniešiem plānotas dažādas izzinošas aktivitātes par mežu, skatot meža tehniku darbībā un gūstot priekštatu par meža nozares pārstāvju ikdienu. Dalība pasākumā ir bez maksas.

"Latvijas Meža dienas" jau otro gadu pulcēs apmeklētājus LVM dabas parka Tērvetē jaunākajā daļā – Kurbada zemē, kur laikā no plkst. 10.00 līdz plkst. 17.00 jaunieši un pieaugušie aicināti aktīvi darboties vairāk nekā 80 meža izziņas pieturās, kuras nodrošinās dažādas ar meža nozari un dabu saistītas organizācijas. Tajās zinoši meža eksperti stāstīs par sēklas ceļu no stāda līdz pat viedajai koka mājai, kā arī informēs par mācību iespējām meža nozarē. Savukārt, tīru mežu aizstāvis Cūkmens un citi pasaku tēli aicinās doties dažādās jautrās rotaļās.

Skolēnu grupas, kuras, aizpildot elektronisko anketu, būs pieteikušās pasākumam līdz 15. maijam, pirms pasākuma saņems papildu mācību un informatīvos materiālus. Lai aizvadītā diena paliktu ilgāk atmiņā un iedvesmotu jauniem atklājumiem brīvā dabā, skolēnu grupas, kuras būs aktīvi darbojušās meža izziņas pieturās, iegūs LVM sarūpēto dāvanu – bezmaksas ieejas karti LVM dabas parkā Tērvetē, ko varēs izmantot 2019. gadā.

Piektdien, 24. maijā, kad "Latvijas Meža dienas" programma veltīta skolām, norisināsies konkursa "LVM Meža olimpiāde" fināls, godinot arī uzvarētājus, kuri dosies ārzemju dabas ekspedīcijā. Pasākuma laikā tiks svinēti arī LVM un biedrības "Zaļā josta" kopīgi rīkotās kampaņas "Tīrai Latvijai" noslēguma svētki, savukārt uz skatuves uzstāsies dažādi populāri mūziķi, kuri iekrāsos "Latvijas Meža dienas" muzikālo noskaņu.

Sestdien, 26. maijā uz parku Tērvetē aicinātas ģimenes un dabas draugi, kuriem mežs sirdī, lai labi pavadītu dienu tuvinieku un draugu lokā, kā arī vairotu savas zināšanas un izpratni par ilgtspējīgu mežu apsaimniekošanu, iepazītos ar meža nozares aktualitātēm un sastaptu pieredzējušus meža ekspertus, domubiedrus un jaunus draugus!

Pieteikuma anketa un jaunākā informācija atrodama šeit.

"Latvijas Meža dienas" organizē LVM, atbalstītāji: Latvijas kokrūpniecības federācija, Latvijas Meža īpašnieku biedrība, biedrība "Zaļās mājas", Tērvetes novada pašvaldība, biedrība "Zaļā josta".

2018. gada 25. un 26. maijā "Latvijas Meža dienas" LVM dabas parkā Tērvetē notika pirmo reizi un tajās piedalījās kopumā ap 12 000 cilvēku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38705897sec.