Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Var droši apgalvot, ka laiks maziem soļiem, bet tomēr kļūst pavasarīgāks un cilvēku noskaņojums - liderīgāks! Aizvien vairāk Latvijas ceļotāji izvēlas doties dabā un baudīt pavasarīgos laikapstākļus, priecāties par gājputniem, kas atgrižas no saviem ārzemju ceļojumiem un dzied mums savas skanīgās atgriešanās balades. Lai arī Jums, Travelnews.lv lasītāji, ir laba oma un gribas doties smelties patīkamās emocijas lielākos un mazākos pasākumos!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Iepazīsti pašus karstākos jaunumus aktīvai atpūtai dabā izstādē «Outdoor Riga 2019»

Jau piektdien, 2019. gada 29. martā, Ķīpsalā durvis vērs starptautiskā aktīvās atpūtas un vaļasprieku izstāde "Outdoor Riga 2019", kas piedāvās plašu ūdenstransporta, jaunāko velosipēdu un motociklu ekspozīciju, kā arī visu nepieciešamo medniekiem un makšķerniekiem.  Lai neapmaldītos izstādes piedāvājumā, lūk, daži jaunumi un pasākumi, ko nepalaid garām! Ja vēlies baudīt emocijas, ko sniedz brauciens ar ūdensmotociklu, un arī copes burvību, tad izstādē "SDK" stendā uzzini visu par pirmo makšķerēšanai piemēroto jauno "Sea-Doo" Fish PRO 155 ūdensmotociklu. Tas ir ļoti stabils, aprīkots ar zivju uzglabāšanas kasti, makšķerēšanas solu, "Garmin" navigāciju un zivju meklētāju. Turklāt ūdensmotocikla ietilpība nodrošina ērtu braucienu līdz pat trīs cilvēkiem! Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

2. Dabas muzejā notiks ģimenes diena «Kukaiņi modušies!»

Ģimenes ar bērniem 2019. gada 30. martā, no plkst. 11.00 līdz 16.00 aicina apmeklēt pasākumu, kurā šoreiz stāstīs par skudrām, pirmajiem pavasara tauriņiem un kukaiņiem, kas dzīvo cilvēku mājokļos. Pirmie pavasara vēstneši ir gājputni, pavasara sēnes – agrenes, un arī kukainīši, kas, laikam kļūstot siltākam, sāk rosīties un kļūst arvien pamanāmāki. Jau redzēti pirmie pavasara tauriņi, košākais no tiem ir citrontauriņš, ko var novērot saulainās mežmalās, izcirtumos, arī pilsētās. Sestdienas pasākuma apmeklētāji muzeja kukaiņu pētnieku jeb entomologu vadībā darbosies pie skudru pūžņa un uzzinās par skudru „profesijām” un uzdevumiem kopīgās saimniecības uzturēšanā. Mācīsimies atpazīt pavasara tauriņus un noskaidrosim to sugu nosaukumus, kā arī pētīsim kukaiņu attīstības posmus un seškājainos radījumus, kas dzīvo cilvēku mājokļos. Kā ierasts, būs iespēja piedalīties arī mazā radošā aktivitātē. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

3. Pārbaudi savus spēkus «Zwift» virtuālajās velosacensībās

Ja vēlies vēl pirms aktīvās velosezonas pārbaudīt savus spēkus – piedalies Zwift virtuālajās velosacensībās, kas notiks 2019. gada 30. un 31. martā izstādē "Outdoor Riga 2019" Ķīpsalā! Abas sacensību dienas "Veloprofs" stendā no plkst. 11.00 līdz 16.00 darbosies Zwift virtuālās riteņbraukšanas studija, kurā būs pieejami TREK šosejas velosipēdi ar 54, 56 un 58 cm rāmja izmēriem. Katram sacensību dalībniekam būs jānobrauc 5 km sprinta distance. Sacensības notiks divās kategorijās: būs atvērtā vīriešu grupa un atvērtā sieviešu grupa. Ikviens interesents neatkarīgi no vecuma un spējām varēs sacensties par virtuālās riteņbraukšanas uzvarētāja titulu un galveno balvu – viedtālruni "Cat S60". Balvas saņems arī katras sacensību dienas trīs ātrākās dāmas un trīs ātrākie kungi! Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

4. Rīgā notiks lustīgas «Braļukas» lietuviešu dienas

Stiprinot attiecības un uzlabojot tirdzniecības saites, Āgenskalna tirgū turpmāk regulāri tiks rīkotas lietuviešu dienas. Divas dienas - 2019. gada 30. un 31. martā plkst. 9.00-17.00 - visi tiek aicināti apmeklēt Braļukas lietuviešu tirgu, kurā piedalīsies vairāki desmiti lietuviešu tirgotāju, būs darbnīcas un koncerts. Pateicoties jaundibinātajiem tirdzniecības sakariem ar Lietuvu, Āgenskalna tirgus vēlas izveidot jaunu tradīciju un arī turpmāk regulāri rīkot Lietuvas lielākā gadatirgus Kazjukas mini versiju Āgenskalna tirgū. Kazjukas notiek jau vairāk kā 400 gadus un ierasti marta sākumā pulcē vairākus tūkstošus tirgotāju. Baltijas valstu tirgus tradīcijās lietuviešu amatnieki īpaši izceļ izdomu un negaidītu meistarības izpausmi. Nebeidzami pārsteidzoši ir gan keramikas izstrādājumi, gan reliģisko skulptūriņu atveidi, unikāli ir arī tradicionālie, tikai lietuviešiem raksturīgie sauso ziedu darinājumi verbas. Pārtikas mājražotāji lepojas ar ceptajiem un kūpinātajiem sieriem, auksti kūpināto gaļu, "saldās eglītes" šakotis garšas variācijām un citiem cukurotiem saldumiem. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

5. Par godu Latvijas Restauratoru biedrības 30 gadu jubilejai atklās izstādi

No 2019. gada 30. marta līdz 9. jūnijam Mākslas muzejā RĪGAS BIRŽA (Doma laukumā 6, Vecrīgā) būs skatāma Latvijas Restauratoru biedrības 30 gadu jubilejai veltīta izstāde "No pagātnes uz nākotni. Restauratora darbnīca". Mākslas darbi, kas muzeju ekspozīcijās un izstādēs izskatās skaisti un cēli, bieži vien pirms tam ilgu laiku atrodas restauratora darbnīcā, taču šī dzīves epizode paliek vērotājam nezināma. Restauratora darbs parasti paliek aizkadrā, lai cik nozīmīgs un komplicēts tas būtu bijis. Nevienu no materiāliem nevar saglabāt bezgalīgi, bet, rūpējoties par tiem sistemātiski, kvalitatīvi un ar atbilstošām zināšanām, iespējams paildzināt gandrīz katra priekšmeta mūžu. Latvijas Restauratoru biedrība savā jubilejas izstādē vēlas skatītājiem parādīt dažādas kultūras mantojuma izpētes metodes un restaurācijas nozares, kā arī restaurējamo objektu un materiālu daudzveidību, tādējādi iezīmējot Latvijas kultūrvēsturisko vērtību vidi un cilvēka lomu tajā atšķirīgos laika posmos aptuveni 1000 gadu garumā. Ekspozīcijā ir daudz objektu, kuru "dzīvības ir izglābtas" ar restauratoru zināšanām un meistarību: no arheoloģiskajos izrakumos atrastām lauskām rekonstruēts šķīvis un svētceļnieku trauks, kara un pēckara gados cietusi, nepiemērotos apstākļos rullī satīta glabājusies glezna, kurai tādēļ radušies grunts un krāsas slāņa zudumi un pamatnes plīsumi, vai tamborēts gultas pārklājs, kas no lietošanas kļuvis trausls, deformējies ar daudz plīsumiem un caurumiem. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

6. Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā sagatavota izzinoša programma par Vili Rīdzenieku

2019. gada 31. martā, pulksten 14.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina ikvienu interesentu uz tematisku mūžizglītības programmu "Vilis Rīdzenieks (1884-1962). Fotogrāfs – leģenda un viņa fiksētā laika panorāma". Plkst. 14.00 muzeja Kolonnu zālē klausītāji gaidīti uz Laumas Lancenieces, mākslas vēsturnieces, muzeja foto krājuma glabātājas, grāmatas "Vilis Rīdzenieks" līdzautores lekciju ar muzeja krājuma unikālu fotoliecību iepazīšanu "Vilis Rīdzenieks. Fotogrāfs un viņa salons". Lauma Lanceniece stāsta: "Lai arī Vilis Rīdzenieks šodien pazīstams galvenokārt kā Latvijas valsts dibināšanas fotogrāfijas autors, viņa pienesums vizuālās kultūras vēsturē ir daudz plašāks. Mākslas, dokumentālais foto un portrets – tās visas ir jomas, kurās fotogrāfs darbojies un atstājis vienlīdz ievērojamu mantojumu, kas plašā skaitā saglabājies muzeja foto krājumā. Salonfotogrāfija iezīmē veselu laikmeta ēru, kas, šķiet, aizgājusi uz neatgriešanos. Laikā, kad dzīvoja Vilis Rīdzenieks, katram cienījamam fotogrāfam bija savs salons, kas nodrošināja tā iztiku. Rīdzenieks savu pirmo salonu atvēra Ventspilī 1910. gadā ar nosaukumu "Konkurencija", pēc tam turpināja darbu Rīgā, pašā Vecrīgas centrā mākslas fotogrāfijas darbnīcā "Klio", kur krustojās 1920.–1930. gadu inteliģences ceļi. Kur tas atradās un kā tur izskatījās? Kas bija viņa salona viesi? Kas bija salona mūza un kāds, Rīdzeniekaprāt, ir labs portrets, varēsiet uzzināt lekcijā". Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

7. Turaidā sagatavota īpaša Lieldienu programma bērniem un skolēniem

Turaidas muzejrezervāts pavasara svētku laikā, no 2019. gada 18. martam līdz 18. aprīlim piedāvā izglītojošo programmu "Tā gaidu Lieldienu!" jaunāko klašu skolēniem un pirmsskolas izglītības iestāžu vecāko grupu audzēkņiem. Programmas mērķis ir iepazīstināt bērnus un skolēnus ar pavasara saulgriežu svētku – Lielās dienas latviskajām tradīcijām. Turaidas muižas saimnieciskā centra vidē pēc līvu tradīcijām tiks vēroti, saukti un dzīti putni, kopīgi pušķotas jaunās šūpoles, veikts šūpoļu vēršanas rituāls. Bērni varēs piedalīties tautas rotaļās un spēlēs ar krāsotām koka olām, kā arī izgatavot Lieldienu rotājumus. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47600102sec.