Putnu dienās aicina uz būrīšu darbnīcām un izzinošiem pārgājieniem

Dabas aizsardzības pārvalde (Pārvalde), atzīmējot Latvijas Ornitoloģijas biedrības (LOB) tradicionālās Putnu vērošanas dienas, 2019. gada 6. un 7. aprīlī aicina piedalīties dažādos pasākumos visā Latvijā – gan darboties būrīšu un putnu mājokļu meistardarbnīcās, gan doties izzinošos pārgājienos un iepazīt spārnotos debesu iemītniekus.

Visplašākā Putnu dienu programma plānota Ķemeru Nacionālajā parkā kā arī Līgatnes dabas takās, taču interesantus uz dažādiem pasākumiem Pārvalde aicina arī Ludzā, Ļaudonā, Alūksnē un citur.

"Pavasara putnu dienas ir lieliska iespēja iepazīt mums līdzās esošos lielos, mazos, čivinošos, dziedošos lidoņus, vērot lielo migrācijas brīnumu un izprast norises dabā. Putni mums ir līdzās gan pilsētās, gan laukos un to klātbūtne gan liecina par bioloģisko daudzveidību, gan arī vienkārši priecē ikvienu ikdienā," pauž Pārvaldes ģenerāldirektors Juris Jātnieks.

Sīkāka pasākuma programma, konkrēto aktivitāšu norises detaļas atrodamas mājaslapā www.putnudienas.lv. Putnu vērošanas dienu mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību putnu migrācijas brīnumam – laikam, kad Latvijā no ziemošanas vietām atgriežas gājputni. Tā ir iespēja putnu draugiem visā Latvijā ornitologu pavadībā doties dabā un vērot putnus, izgatavot putnu būrīšus, kā arī piedalīties citās izglītojošās aktivitātēs. Putnu dienu aktivitātes aprīlī Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un citiem partneriem organizēs visā Latvijā, lielākie pasākumi norisināsies tieši 6.–7. aprīlī.

Dabas aizsardzības pārvaldes rīkotie Putnu vērošanas dienu pasākumi:

Līgatnes dabas takas, 6. aprīlis

Līgatnes dabas takās no plkst. 9:00 līdz 12:00, notiks putnu vērošanas un klausīšanās pārgājiens, kuru vadīs Latvijas Ornitoloģijas biedrības speciālists Mārtiņš Platacis. Ekskursijas sākums pie Līgatnes dabas taku Informācijas centra. Pārgājiena dalībniekiem lūgums parūpēties par iešanai dabā piemērotiem apaviem un apģērbu.

Pieteikšanās ekskursijai un vairāk informācijas pa tālruni 26857059

Savukārt pie Dabas izglītības centra "Pauguri" ikviens interesents tiek aicināts piedalīties putnu būrīšu un mājvietu darbnīcā, iesaistīties dažādās tematiskās un izglītojošās spēlēs par putnu sugām un to dzīves vietām Latvijā, kā arī vienkārši baudīt pavasari un klausīties Līgatnes dabas taku putnu balsīs.

Ļaudona, 5. aprīlis

Plkst. 10.00 putnu būrīšu darbnīca pie Teiču dabas rezervāta apmeklētāju centra Ļaudonā.

Kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvjiem Dagni Vasiļevski un Sintiju Balodi varēs izgatavot būrīšus putniem dobumperētājiem.

Aicinām līdzi ņemt āmuru un tērpties laika apstākļiem piemērotā apģērbā.

Pasākuma norises vieta un laiks: 5. aprīlis plkst. 10.00 Aiviekstes iela 3, Ļaudona, Madonas novads. Papildu informācija pa tālruni: 26587620.

Ludza, 5. aprīlis

Plkst. 12.00 pasākums "Izbaudi Putnu dienas Ludzā"

Programmā: Mākslinieces un Dabas aizsardzības pārvaldes dizaineres Daigas Segliņas oriģinālzīmējumu izstādes "Daba spēlēs un zīmējumos" atklāšana, prezentācija "Putnu būri" un putnu būrīšu paraugdarbnīca, viktorīna un  vides spēles par putniem.

Pasākuma norises vieta: Ludzas novadpētniecības muzejs, J.Kuļņeva iela 2, Ludzā. Papildu informācija un pieteikšanās pa tālruni 29139677 (Regīna Indriķe).

Alūksne, 6. aprīlis

Plkst. 10.00 putnu vērošanas pārgājiens kopā ar ornitologu Elviju Kantānu.

Dabas draugi dosies četru līdz sešu kilometru garā pārgājienā no Alūksnes muižas parka uz Pilssalu un Tempļakalnu, iepazīstot apkārtnes putnus.

Pulcēšanās pārgājienam līdz plkst.10.00: Alūksnē, Pils iela 74 pie Alūksnes Jaunās pils.

Tadenava, 7. aprīlis

Plkst. 10.00 putnu dienas Raiņa muzejā "Tadenava"

Kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvi Dagni Vasiļevski varēs izgatavot būrīšus putniem dobumperētājiem. Aicinām līdzi ņemt āmuru un tērpties laika apstākļiem piemērotā apģērbā.

Papildu informācija pa tālruni: 26587620.

Cibla, 12. aprīlis

Plkst. 10.00 putnu būrīšu darbnīca bērnudārzā "Ezītis". Ciblas pirmsskolas iestādes audzēkņi un viņu vecāki kopīgi gatavos mājokļus putniem.

Organizē Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālā administrācija. Putnu būru darbnīcu vada Dagnis Vasiļevskis (papildu informācija mob. 26112686).

Putnu dienas Ķemeru Nacionālajā parkā: 6. aprīlī

Ekskursija uz Kaņiera ezeru un Dunduru pļavām  ornitologa un gulbju pētnieka Dmitrija Boiko vadībā

Laiks: no plkst. 10.30 līdz 14.30 (ekskursijas sākums ir saskaņots ar Rīgas vilciena pienākšanas laiku)

Vieta: sākums un noslēgums – dzelzceļa stacijā "Ķemeri", taču autobuss piestās arī "Meža mājā"

Obligāta pieteikšanās pa tālr. 28611079.

Ekskursija "Putni kūrortā"

Laiks: no plkst. 15.20 līdz 17.20 (ekskursijas sākums ir saskaņots ar Rīgas vilciena pienākšanas laiku)

Vieta: sākums – dzelzceļa stacijā "Ķemeri", noslēgums – DIC "Meža māja"

Nelielu pārgājienu cienītāji varēs pievienoties aizraujošai putnu vērošanas ekskursijai "Putni kūrortā", kas ļaus uzzināt arī jaunāko informāciju par Ķemeru kūrorta attīstības plāniem.

Putnu vērošanas ekskursija "Vakara krēslā"

Laiks: no plkst. 19.30 līdz 21.30

Naktsputnu mistēriju cienītāji, šogad pirmo reizi varēs baudīt arī aizraujošu putnu vērošanas/klausīšanās ekskursiju "Vakara krēslā", kas sāksies ap saulrieta laiku. Obligāta pieteikšanās pa tālr. 26424972

Putnu dienas aktivitātes Tumes kultūras namā

Laiks: no plkst. 11.00 līdz 14.00

Vieta: Tumes kultūras nams

Pasākumā "Satiec savu meistaru" dabas izglītības centrs "Meža māja" piedāvās interesantus stāstus un spēles par putniem.

7. aprīlī Putnu vērošana Kaņiera ezerā

Laiks: no plkst. 10.00 līdz 14.00.

Vieta: CEMEX putnu vērošanas tornis, kur ornitologa Viestura Vintuļa vadībā varēs vērot daudzos seklajam Kaņiera ezeram raksturīgos ūdensputnus.

Interesenti aicināti izmantot vilcienu "Rīga-Ķemeri" vai "Tukums-Ķemeri" un ceļu no dzelzceļa stacijas līdz Kaņiera ezeram mērot ar velosipēdu, maršrutā iekļaujot arī citus, ne mazāk aizraujošus ĶNP apskates objektus.

Putnu vērošanas pārgājiens "Ķemeri–Slokas ezers–Jaunķemeri"

Laiks: no plkst. 12.30 līdz 15.00 (pārgājiena sākums ir saskaņots ar Rīgas vilciena pienākšanas laiku)

Vieta: sākums – dzelzceļa stacijā "Ķemeri", noslēgums – Jaunķemeros, no kurienes kursē autobusi gan Ķemeru, gan Rīgas, Talsu un Kolkas virzienā.

Aktivitātes "Meža mājā"

Laiks: no plkst. 10.30 līdz 16.00

Vieta: dabas izglītības centrs "Meža māja", Ķemeri

Dabas izglītības centrā tiks piedāvātas dažādas radošās darbnīcas, spēles, uzdevumi un putnu balsu atpazīšanas vingrinājumi. Interesentiem būs iespēja arī iepazīt Jogitas Cinkus pūču kolekciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.97119093sec.