Norisināsies Slīteres Ceļotāju un Mājas kafejnīcu dienas

Slīteres Nacionālajā parkā svinēt Ceļotāju dienas jau desmito gadu aicina Dundagas novada pašvaldība un Dabas aizsardzības pārvalde. 2019. gada 1. un 2. jūnijā Kurzemē vienīgā nacionālā parka unikālo vidi palīdzēs iepazīt dabas un novada pētnieki. Pa Slīteres Nacionālo parku garākos un īsākos pārgājienos varēs doties ikviens veselīgas vides cienītājs, zinātkārs dabas draugs, ģimenes ar bērniem un visi citi.

Pa ikdienā mazāk zināmām takām dažādos dabas izpētes maršrutos vedīs ne vien Latvijas dabas pētnieki, bet arī Slīteres puses vietējie cilvēki, kam ikviena meža taciņa un purva ieloks pazīstams kopš bērnības. Pitragupes, Vecročupes, Vecmājupes un Dieviņezera krasti, Zartapu grava un Vīdales vecais karjers, kāpu meži no Mazirbes līdz Pitragam un Šlīteres Zilo kalnu krauja atklās savus rūpīgi slēptos dabas retumus visiem, kas atbrauks uz Slīteres siliem vasaras pirmajās dienās. Dabas izglītības centrā pie Šlīteres bākas kompleksa varēs iesaistīties dabas izziņas darbnīcās un gida vadībā doties pa Šlīteres dabas taku. Slīteres Ceļotāju dienu desmitās gadskārtas programmu tradicionāli kuplinās arī līvu kultūrvēstures izziņas pārgājieni un izbraucieni ar laivām pa jūru un uz Kolkas bāku, kā arī velobraucieni Dundagas un Kolkas apkaimē.

Šoreiz Ceļotāju dienu aktivitātes savīsies kopā ar vietējā kulinārā mantojuma baudīšanas iespējām! Latvijā pirmās Mājas kafejnīcu dienas ar autentisku ēdienu klāstu vairākos desmitos mājsaimniecību sākot no Valpenes, Dundagā, Šlīterē, Mazirbē, Košragā, Pitragā, Kolkā, Melnsilā, līdz pat Ģipkai, veldzēs gan izsalkušus dabas apceļotājus, gan garšu piedzīvojumu meklētājus. Daudzveidīgs ēdienu un dzērienu piedāvājums no vietējiem produktiem, arī īpaši stāsti un amata prasmju demonstrējumi, iecienīto vietējo ēdienu meistarstiķi un no vecmāmiņu un muižas laika pūralādēm izceltu recepšu lietā likšana - kā dārza svētki, kur ikviens ceļotājs aicināts piedalīties un baudīt ēdienu daudzveidību.

Detalizētāk abu dienu piedāvājumu lūdzu skatiet programmā!  

Slīteres Nacionālais parks ir ap 16 tūkstošu ha liela teritorija: no Šlīteres Zilajiem kalniem un Šlīteres bākas dienvidos, līdz Kolkasragam ziemeļos. Zilo kalnu pakājes meža masīvs, kas valsts aizsardzībā tika ņemts jau 1923. gadā, tagad dabas daudzveidības ziņā ir viena no bagātākajām teritorijām Ziemeļeiropā. Neskartā daba un lībiešu seno zvejniekciemu virkne gar jūru, kā arī padomju laika militārās pagātnes ievilktās rētas vidē un cilvēku atmiņās Slīteres Nacionālo parku padara par Eiropas mēroga unikālu dārgumu.

Slīteres Ceļotāju dienu pārgājieni dabā šogad veltīti Eiropas dabas un nacionālo parku dienas.

Slīteres Ceļotāju dienu galvenie rīkotāji un atbalstītāji: Dabas aizsardzības pārvalde, Dundagas novada pašvaldība, biedrība Zaļā doma, biedrība Ziemeļkurzemes biznesa asociācija.

Brouc šourp un pasrouges no Šlīters bāk uz Sāmsāl pus! Saoušes, kā Undžavs čokšņes visād radeb čum un mudž! Paost mežlok smārd un apmet kād bōgan pa Šlīters vece pusmuiž!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44703698sec.