Lubāna mitrājā norisināsies meža pārgājiens «Dzīvība kokā»

Ik gadu 22. maijā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā bioloģiskās daudzveidības diena. Par godu šai dienai Lubāna mitrāja informācijas centrs dāvā iespēju ikvienam dabas draugam un interesentam doties meža pārgājienā "Dzīvība kokā", kas norisināsies 2019. gada 26. maijā. Dabas aizsardzības pārvaldes eksperta un entomologa jeb kukaiņu pētnieka Gunta Akmentiņa vadībā dosimies mežā, lai izzināt dzīvību kokos un iepazītu mežu no mazliet citu skatupunkta.

Koks ir daudzu kukaiņu, sēņu, sūnu un citu dzīvo organismu mājvieta. Šoreiz vairāk pētīs bezmugurkaulniekus kokos, konkrētāk -  kukaiņus. Pārgājiena sākums un dalībnieku pulcēšanās pie Lubāna mitrāja informācijas centra plkst.11.00, pie Aiviekstes upes slūžām! Adrese: "Aiviekstes hidromezgls", Ošupes pagasts, Madonas novads, LV-4833, GPS: 56.8164, 26.9065

Pēc pulcēšanās visi kopā dosies ar automašīnām uz pārgājiena sākuma punktu. Pārgājiens būs aptuveni 3 stundas ilgs un apmēram 5km garš. Staigāšanas būs mazāk, pārgājiens vairāk tendēts uz apstāšanos pie kokiem un sugu vērošanas.

Bioloģisko sugu daudzveidību dosimies pētīt dabas lieguma "Lubāna mitrājs" mežos. Pārgājienam ir izvēlētis vecāki meži, kas ir bagāti ar kritalām. Ņemiet vērā, ka pa tādiem būs mazliet grūtāk pārvietoties, nekā pa jaunu priežu mežu.

Ja esi ļoti zinātkārs un Tev ir vēlme pārgājiena laikā dzīvās būtnes dabā saskatīt tuvāk, var ņemt līdzi palielināmās ierīces!

Pārgājiens ir bezmaksas un bez vecuma ierobežojuma, tādējādi draudzīgs arī ģimenēm ar bērniem. Tādēļ uz pārgājienu ir aicināts ikviens interesents!

Dalībniekiem līdzi ieteicams ņemt laikapstākļiem piemērotu apģērbu un apavus, kas paredzēti pārgājienam pa mežu. Pārgājiena laikā plānota arī pusdienu pauze, tādēļ līdzi ņemam pusdienas - maizītes ar tēju u.tt.

Mums Latvijas dabā vēl ir pietiekami tādu sugu, kuras vairumā Eiropas valstu diemžēl jau ir izzudušas. Pētīsim, apzināsimies un sargāsim kopā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74986291sec.