Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Šī nedeļas nogale nāk ar patiešām prāvu pasākumu skaitu - sākot no Latvijas kuplāko skrējēju skaita pulcēšanos Tet Rīgas maratonā, līdz pat 200 muzejiem visā Latvijā, kas piedāvās visdažādākās iespējas izbaudīt Muzeju nakti. Ja tomēr alksti pēc miera un klusuma, izbaudi jaukos laika apstākļus Latvijas dabā! Tā dod spēku vienmēr! Lai brīnisķīga nedēļas nogale ikvienam!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Liepājā svinēs Līvas ciema svētkus

2019. gada 18. un 19. maijā Liepājā jau 17. reizi svinēs gada lielākos Nemateriālā kultūras mantojuma svētkus "Līvas ciema svētki", kuros apvienojas senatnīgais ar mūsdienīgo, tradīcijas ar jaunradi, kopā radot svētkus visām paaudzēm. Liepājas Promenādē apmeklētājus gaida bagātīga kultūras programma, kas nodrošinās arī plašas atpūtas iespējas ģimenēm ar bērniem. Mūzikas programmā "Līvas upe" uzstāsies viesu grupas "Auļi", "Skandinieki", "Jauno Jāņu orķestris", "Ducele", "Rikši", "Delve", "Stiprās sievas", "Ogas" un citi, kā arī Kurzemes mūziķu apvienības, Liepājas apkaimes folkloras kopas un kapelas. Tautas deju raksti – svētku sadaļā "Dzintara krasta ļaudis", kurā Liepājas deju kolektīvus papildinās viesu kolektīvi no Latgales, Vidzemes, Rīgas un Londonas latviešu diasporas. Senās latviešu spēles varēs apgūt īpašā "Spēļu sētā", bet bērniem īpaši būs veltīts muzikāls uzvedums "Vilkam tāda dvēselīte". Gardiem ēdieniem un dzērieniem bagāta būs sadaļa "Dzintara latvieši krogos sēž". Savu skatījumu par Liepāju fotoobjektīvos fiksēs foto plenēra "Līvupes pavasaris" dalībnieki, bet Nemateriālā kultūras mantojuma veiksmes stāstus "Spīķeru sarunās" prezentēs vairāku kultūrtelpu pārstāvji. Plašāka informācija atrodama šeit.

2. Ar tūrisma ralliju, Ģimeņu dienu un muzeju nakti atklās Gulbenes novada tūrisma sezonu

uvojoties siltākam laikam, tūrisma sezona sāk uzņemt apgriezienus, un arī ceļotāji kļūst aktīvāki. Gulbenes novadā maijā vidus ir laiks, kad ar dažādiem pasākumiem, tiek atklāta aktīvā tūrisma sezona. Šogad, 18.maijā, pasākumi gan pilsētā, gan novadā būs dažādi un visām paaudzēm saistoši – tūrisma rallijs, Zaļais tirdziņš-stādu gadatirgus, Muzeju nakts aktivitātes, bezceļu sacensības, motokross un citi pasākumi dažādās tūrisma un atpūtas vietās. 2019. gada 18. maijā aicina iepazīt 25 tūrisma objektus 3 novados un aktīvo tūrisma sezonu atklāt ar ralliju. Tā starts būs no plkst. 9:00 līdz 11:00 Madonas Saieta laukumā (Saieta laukums 1, Madona), kur katra komanda saņems rallija ceļvedi, bukletus un kartes, kuros būs iekļauta informācija par tūrisma objektiem, kas rallija laikā jāapciemo. Savukārt objektu saimnieki būs sagatavojuši dažādus interesantus uzdevumus, par kuru izpildi varēs iegūt punktus. Savukārt finišs būs no plkst. 18:00 līdz 20:00 Atpūtas kompleksā "Vonadziņi" (Stāmerienas pagastā, Gulbenes novadā), kur tiks noskaidrotas tās komandas, kuras būs ieguvušas lielāko punktu skaitu, balvā saņemto dāvanu kartes no "Biļešu paradīze". Tāpat arī tiks pasniegtas specbalvas, kuras būs sagādājuši tūrisma uzņēmēji. Plašāka informācija atrodama šeit.

3. Rīga gatavojas zelta vērtam maratonam

2019. gada Tet Rīgas maratons būs īpašs ne tikai ar to, ka tas ieguvis IAAF (Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas) Zelta zīmi, kāda piešķirta vien 12 maratoniem visā Eiropā. Tajā par medaļām un Olimpisko spēļu ceļazīmēm cīnīsies pasaules ātrāko elites atlētu izlase, un Tet Rīgas maratons šogad piedzīvos spēcīgāko Latvijas čempionātu maratona vēsturē. No Latvijas sportistiem maratonā piedalīsies divkārtējā Ņujorkas maratona uzvarētāja Jeļena Prokopčuka, kura Rīgā vēl līdz šim 42,195km nav skrējusi, Anita Siliņa un Valērijs Žolnerovičs, bet pusmaratonā startēs Ilona Marhele un Jānis Višķers. Rimi bērnu dienā paredzams, ka piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits – 13 000 jauno skrējēju. Bērniem ir izveidota jauna distance "Sprinta karalis un karaliene" - 60m garš skrējiens ar numuriem un laika atzīmi, lai noteiktu pašus ātrākos sprinterus un kronētu karaļus un karalienes katrā vecuma grupā. Plašāka informācija atrodama šeit.

4. Muzeju naktī šogad piedalīsies gandrīz 200 muzeji un sabiedriskās dzīves veidotāji

Piedāvājot daudzveidīgas norises, rekordliels iestāžu skaits - 190 Latvijas muzeji un citas sabiedrisko dzīvi veidojošas organizācijas – šogad 18. maijā bez maksas uzņems apmeklētājus Muzeju naktī. Šogad nakts pasākumi Latvijas muzejos notiks jau 15. reizi. "Muzeju nakts ik gadu iezīmē vasaras sākumu, kad daudzveidīgo, naksnīgo kultūras pasākumu piedāvājumu izbauda aptuveni ceturtdaļmiljons iedzīvotāju visā Latvijā. Šogad muzeji, sabiedriskās dzīves veidotāji un dažādas iestādes sagatavojušas īpaši plašu piedāvājumu, lai Latvijas valsts simtgades ietvaros izceltu varonību gan pirms 100 gadiem, Neatkarības kara cīņās izcīnot valsts neatkarību, gan šodien, ikdienas gaitās sabiedrības labā apzinīgi veicot vairāk nekā no mums tiek sagaidīts," piedalīties Muzeju nakts aktivitātēs un izbaudīt tās aicina kultūras ministre Dace Melbārde. Šī gada Muzeju nakts tēma ir "Tālavas taurētājs," aicinot izcelt varonību. Plašāka informācija atrodama šeit.

5. Rotko centrā tikai vienu dienu būs apskatāma mākslinieka Remigijus Venckus izstāde

Tikai vienu dienu, Muzeju nakts laikā, 2019. gada 18. maijā no plkst. 19.00 līdz 24.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā būs skatāma pazīstamā lietuviešu mediju mākslinieka Remigijus Venckus fotogrāfiju izstāde "Solaris", kas tapusi, iespaidojoties no poļu filozofa Staņislava Lema idejām zinātniskās fantastikas romānā "Solaris". Prof. Dr. R. Venckus ir mākslas kritiķis un mediju mākslinieks, Viļņas Ģedimina Tehniskās universitātes Fundamentālo zinātņu fakultātes Grafikas sistēmu katedras profesors. R. Venckus ir arī mediju mākslinieks, kas parasti darbojas fotomākslas jomā. Viņa daiļrades pamatmotīvi ir atmiņa, laiks un personiskā pieredze, kā arī vīrieša ķermeņa un seksualitātes interpretācijas. Piedalījies 30 grupu izstādēs ārvalstīs un 37 grupu izstādēs Lietuvā, kā arī sarīkojis 50 personālizstādes Lietuvā un 5 ārzemēs. Lietuvā R. Venckus ir pazīstams kā mākslas kritiķis, kurš recenzē laikmetīgās mākslas izstādes un raksta par glezniecību, fotografēšanu un video mākslu. Plašāka informācija atrodama šeit.

6. Muzeju nakti Rīgas Motormuzejā pavadīs tauru skaņas

2019. gada 18. maijā Eiropas Muzeju nakts ietvaros Rīgas Motormuzejs apmeklētājus gaidīs no plkst. 10:00 līdz pat pusnaktij. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, muzeja apmeklējums visu dienu būs bezmaksas. Par godu Muzeju Nakts devīze "Tālavas taurētājs", motormuzeja speciālisti ir sagatavojuši īpašu tauru stendu, kur vienuviet apkopotas dažādu laiku un veidu spēkratu signāltaures. Tās papildinās muzeju speciālistu stāstījums par skaņas signālu rašanos 19.gadsimta sākumā, to attīstību no parastas taures vai zvana līdz pat elektriskajām signāltaurēm. Taures varēs ne tikai apskatīt, bet arī izmēģināt to skanējumu. Pie tam, Muzeju nakts laikā motormuzeja apmeklētājus priecēs arī muzikāli pārsteigumi. Plašāka informācija atrodama šeit.

7. Atbalsti Latvijas hokeja izlasi fanu mājā pie «Riga Islande Hotel»

Hokeja Fanu māja "Dinamo Rīga" aicina ikvienu hokeja draugu atbalstīt Latvijas izlasi 2019. gada pasaules hokeja čempionātā, kopīgi vērojot mūsu valstsvienības un citu izlašu spēļu tiešās translācijas uz lielā ekrāna Ķīpsalā, viesnīcas "Riga Islande Hotel" teritorijā! Šogad Hokeja Fanu māja Dinamo Rīga vērusi durvis jau piekto reizi, un kā jau ierasts, apmeklētājiem ir sagatavotas dažādas izklaidējošas aktivitātes, konkursi, priekšnesumi, kur dalībniekiem būs iespēja tikt pie vērtīgām dāvanām – Dinamo Rīga 12. sezonas abonementa, hokeja nūjām, krekliem un citām aizraujošām sadarbības partneru balvām. Plašāka informācija atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44327188sec.