Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Silts vējš, basas kājas, putnu čivināšana un pavasara ziedi reibina ikvienu sajūtās pietuvina vasarai, kas tepat vien, aiz apvāršņa mūs jau gaida. Lai ikvienam izdodas notvert sauju sauli un dzestru lietus lasi - visam jābūt līdzsvarā! Baudi nedēļas nogali un dodies uz kādu no gaidāmajiem pasākumiem!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Dobele aicina izbaudīt Ceriņu svētkus

Maijā Dobeles novads uzziedēs. Līdz ar pirmajiem plaukstošajiem ceriņziediem leģendārajā Pētera Upīša Ceriņu dārzā, modīsies arī Dobeles iedzīvotāji. Krietnie un radošie novada darītāji savu jauno darba cēlienu atzīmēs ar skaistajiem Ceriņu svētkiem. Ziedēšanas laika pilnbriedā – 2019. gada 24., 25. un 26. maijā – pilsētā notiks dažādi kultūras uz izklaides pasākumi, apvienojot dziesmu, deju, teātri, sportu, amatniecību, tirdziņus un daudz ko citu. Dobeles Ceriņu svētki gan dobelniekiem, gan viesiem no dažādām Latvijas malām, ir vilinājums baudīt ceriņu ziedēšanas laiku un kopā būšanu novada svētkos. Novada svētkus tradicionāli ievadīs Dobeles novada bērnu un skolu jaunatnes deju un dziesmu koncertu, kas notiks 24. maija vakarā Ķestermeža estrādē. 25. maijā Dobeles vēsturiskajā Tirgus laukumā un apkārt esošajos parkos un skvēros visas dienas garumā būs iespēja izbaudīt daudzveidīgu mākslas, mūzikas, teātra, kino, sporta, amatniecības un izklaides programmu. Visu nedēļas nogali Dārzkopības institūta Ceriņu dārzā varēs baudīt selekcionāra Pētera Upīša ziedošo mantojumu, savukārt 26. maija vakarā norisināsies klasiskās un opermūzikas koncerts "Klasika ceriņos". Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

2. Jūrmalā ar vērienīgu pasākumu programmu svinēs Kūrorta svētkus

2019. gada 25. maijā vasaras galvaspilsētā Jūrmalā visas dienas garumā tiks svinēts kūrorta vasaras sākums. Jūrmala aicina piedzīvot lielāko Saldējuma festivālu Latvijā, iedvesmoties no pasaulē labākajiem ielu dejotājiem "Ghetto Dance", izbaudīt street food gardēžu maltītes, atpūsties pludmalē, klausoties "Ewert and The Two Dragons", "Bermudu divstūri", hiphopa mākslinieka anša un citu mūziķu un grupu koncertus. Svētki noslēgsies pludmalē ar leģendārās rokmūziķes Sūzijas Kvatro un Latvijas rokgrupas "Pērkons" uzstāšanos. Uz lielās skatuves Majoru pludmalē vakara programmu atklās jūrmalnieks, reperis, hiphopa mākslinieks ansis. Pirmo reizi Jūrmalā ar šāgada tūres pirmo koncertu uzstāsies igauņu indīroka un indīpopa grupa "Ewert and The Two Dragons". Kūrorta svētku apmeklētājus priecēs arī amerikāņu rokmūziķe Sūzija Kvatro. Dziedātāja Jūrmalā izpildīs dziesmas gan no jaunā albuma, gan klausītāju iemīļotākos hītus. Svētkus jūras krastā noslēgs Latvijas leģendārā rokgrupa "Pērkons", kur Ievas Akurateres vietā uzstāsies operas soliste Ieva Parša. Vakara noslēgumā – svētku uguņošana Majoru pludmalē. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

3. Kuldīgā pirmo reizi norisināsies «Gaisa balonu festivāls»

Trīs dienu garumā, no 2019. gada 24. līdz 26. maijam Kuldīgā pirmo reizi norisināsies Gaisa balonu festivāls. Tā laikā notiks ne tikai gaisa balonu lidojumi virs Kuldīgas, bet svētku programmā paredzēta arī degļu parāde un balonu spīdēšana Ventas upes krastā. Festivāla laikā plānotajos četros lidojumos virs Kuldīgas varēs redzēt 13 gaisa balonu ekipāžas. Piektdienas, 24. maija, vakarā plkst. 19.30 labvēlīgu laikapstākļu gadījumā baloni sāks lidojumu no bijušās Pārventas estrādes. Organizatori norāda, ka veiksmīgai pasākuma norisei vēja ātrums nedrīkst pārsniegt piecus metrus sekundē. No plkst. 22.30 līdz 23.30 gaidāms stacionārs degļu šovs senā ķieģeļu tilta pakājē Ventas labajā krastā (Pārventas pusē). Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

4. Rally Liepāja apvienos Kurzemes labākos ātrumposmus

2019. gada FIA Eiropas rallija čempionāta un Latvijas rallija čempionāta posms Rally Liepāja apvienos Kurzemes reģiona labākos ātrumposmus – tā saucamo Latvijas rallija "zelta fondu". Šogad ievērojami mainīts sacensību maršruts, kas nu ved no Talsiem līdz Liepājai – ļaujot Eiropas ātrākajām ekipāžām izbaudīt visu Latvijas rallija burvību, un Latvijas rallija apmeklētājiem izbaudīt Eiropas rallija čempionāta dalībnieku cīņas par ātrākā godu Latvijas labākajos skatpunktos. Rally Liepāja notiks 2019. gada 24.-26.maijā. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

5. Rēzeknē notiks Mākslas un mūzikas festivāls «SEVEN HILLS 2019»

2019. gada 24. un 25. maijā Rēzeknē notiks V starptautiskais mākslas un mūzikas festivāls "SEVEN HILLS 2019", aicinot baudīt mūzikas, dejas, vizuālo, vides, skatuves, ielu un improvizācijas mākslu. Piektdienas vakarā – 24. maijā – Rēzeknē festivāla "SEVEN HILLS" koncertā "Latgalīšu hiti" uzstāsies grupa "Žvūrgzdyni" (Rēzekne), "Gandreiž 10nīkā" (Kaunata), "Piparmētra" (Ilūkste), "Trešīs Ņutona lykums" (Rēzeknes nov.), "Latgalīšu Reps" (Ludza), "Dabasu Durovys" (Daugavpils), "Sovvaļnīks" (Rēzekne),  Ūga/"Ausmeņa Records" (Rēzekne), "Stoptime Dance Studio" (Rēzekne), DJ Deila (Viļāni/Rīga) un DJ XYPO/ LNDKID/ DeepMixNation (Rēzekne/Lielbritānija). Savukārt 25. maija vakarā koncertā "Pasauļa mīti" varēs izbaudīt vairāku viesmākslinieku muzikālo sniegumu, tostarp Chris Noah (Rīga), "Triana Park" (Rīga), "Singapūras satīns" (Rīga), "The Glass" (Ukraina, Ļvova), "Bez Bileta" (Baltkrievija, Minska), kā arī skatītājus priecēs Fire Show studio uguns šovs (Daugavpils), mākslas-deju performance "Dance Box" (Stoptime Dance Studio, Rēzekne) un DJ Nonserious. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

6. Festivālā «Latviabeerfest 2019» aicina nobaudīt vairāk kā 500 alus šķirnes

No 2019. gada 22. līdz 26. maijam Vērmanes dārzā Rīgā norisinās Baltijas vērienīgākie alus svētki – Latviabeerfest 2019, kurā pašmāju un ārvalstu brūveri ļaus iepazīt gan tradicionālās, gan meistaralus garšas. Festivāla piecās dienās Vērmanes dārzā paredzēta plaša izklaides programma visai ģimenei – rotaļas un atrakcijas bērniem, koncerti, alus degustācijas un gardu ēdienu baudīšana. Alus mūsdienās nav vairs vienkāršs dzēriens, ko patērēt mājās vai krogā, līdzīgi kā ar cita veida dzērieniem un ēdieniem, mūsdienās arī alum ir izteikta brūvēšanas un baudīšanas kultūra. Runa vairs nav par dzērienu, bet par pieredzi, kas veidojas no dažādām garšām un sajūtām alus malkošanas vietās. Pats dzēriens, kā arī tā baudīšanas veids ir kļuvis par nozīmīgu pilsētu un valstu atpazīšanās zīmi. Vita Jermoloviča, Live Rīga valdes priekšsēdētāja atzīst, ka: "Rīgas pilsēta ir gandarīta par lielajiem un skaistajiem svētku pasākumiem, kas tiek rīkoti ar privāto iniciatīvu, jo šie svētki nes pilsētas vārdu pasaulē. Mūsu pilsētas un valsts atpazīstamību veicinām ar mākslas, sporta un kultūras pasākumiem. Šim vēlos pievienot klāt vēl vienu – alus viennozīmīgi ir mūsu nacionālais dzēriens, tas ir arī kā modes lieta. Mazie alus brūži, craft beer kultūra, kafejnīcas, tas viss ne tikai veicina vietējo biznesa vidi, bet arī attīsta tūrismu Rīgā. Tāpēc esam gandarīti par šo festivālu kā svētkiem un tradīciju, kas Rīgas vārdu iznes tālāk pasaulē." Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

7. Zemgalē atklās Baltijā lielāko velosipēdu piedzīvojumu taku meža vidē

Katrs jauns gads nāk ar jaunām idejām, izaicinājumiem, arī neatlaidīgu darbu un gandarījumu - sasniegtiem rezultātiem. 2019. gada tūrisma sezonā jaunumi arī Tērvetes novada aktīvās atpūtas un izziņas piedāvājumā. Tērvetē šopavasar tiks atklāts Baltijā lielākā velosipēdu piedzīvojumu taka meža vidē. Tērvetes novadā, LVM dabas parka Tērvetē jaunajā tematiskajā daļā iepretim lielajai autostāvvietai, izbūvēta un labiekārtota velosipēdu piedzīvojuma taka teju 3 km garumā pa mainīgo, dažādo meža vidi. Takas izbūvē izmantotas reljefa priekšrocības, izveidoti līkumi, pagriezieni, daudzveidīgi pacēlumi – tramplīni, virāžas, laipas un tilti. Velo takas izmantošanai nav nepieciešamas īpašas sagatavošanās prasmes, tā ir piemērota dažāda vecuma un prasmju lietotājiem. Piedzīvojumu taka sadalīta vairākos etapos – pašiem mazākajiem dabas draugiem dip dap ritenīšu un pirmo velosipēdu vecumā izveidota piemērota aktivitāšu turpat 400 m gara taka, savukārt pusaudžiem un azartiskajiem dabas draugiem izveidots lielāks aplis ar atbilstošas grūtības pakāpes šķēršļiem. Gar takas malām izvietoti soli un stendi ar stāstiem par to, kā mežs aug, kas tajā mīt un kā tas mainās, lai interesenti aktīvās atpūtas gaitā var atvilkt elpu un uzzināt ko jaunu. Jaunā aktīvās atpūtas taka ir piemērota gan gājējiem, gan velo braucējiem, gan jaunajām ģimenēm ar mazuļu ratiem. Uzlabojoties laikapstākļiem, tuvojoties siltākam un priecīgākam laikam, aicinām doties dabā, būt aktīviem un sportiskiem! Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.828439sec.