Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Šīs nedēļas laikā Latvija ir piedzīvojusi svelmi, negaisu un krusu ievērojamos izmēros. Tomēr garastāvoklis ir vasarai raksturīgs - lielākā daļa smaida un pavada siltās dienas un varkarus pie ūdenstilpnēm, bet brīvdienas iegriež ballīšu, pasākumu, dārza svētku un ceļošanas režīmu. Ļaujies tam un atrodi savu nedeļas nogales notikumu!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Rēzeknes Festivāla parks pārvērtīsies par greznu balles laukumu

2019. gada 15. jūnijā Rēzeknē, Festivāla parkā (Pils ielā 17), no plkst. 18.00 posīsies Martas ballei, kas ar košu un teatrālu koncertprogrammu "Martas saulgriežu nakts sapnis" sāksies plkst. 20.00 un pārvērtīs Festivāla parku par greznu balles laukumu. Rēzeknē šogad noritēs Martas balle, kas veltīta Latgales novadniecei Martai Skavronskai (1684-1727), kurai liktenis bija lēmis kļūt par cara Pētera I sievu un Krievijas impērijas ķeizarieni Katrīnu I (Екатерина I Алексеевна Михайлова). Marta Skavronska agri zaudēja vecākus, pusaudzes gados kā vienkāršu lauku meiteni tēvocis viņu nosūtīja kalpot un mācīties pie luterāņu mācītāja Ernsta Glika Alūksnē, kurš kļuva viņai gluži kā audžutēvs. Vēlāk Martas dzīves līkloči vijās gan pie zviedru kavalērista, gan krievu karavadoņiem, līdz kādā ballē Martu pamanīja cars Pēteris I. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

2. Lielvārdē tiks noskaidrota Latvijas sirdsdziesma

2019. gada 15. jūnijā Lielvādē, Rembates parka brīvdabas estrādē otro reizi tiks noskaidrota Latvijas sirdsdziesma. Finālā uzstāsies arī īpaši viesi, tostarp – maestro Raimonds Pauls un dziedātāji – Ilona Bagele, Dainis Skutelis un Uģis Roze. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

3. Valmieras pusē norisināsies etnofestivāls «Sviests»

Etnofestivāls SVIESTS 2019. gada 15. jūnijā Valmiermuižas parkā pulcēs latviešu māksliniekus, kuri atzinību guvuši kā pašu mājās, tā pasaulē. Nule kā savu pirmo albumu "Visuma vizošā tumsa" prezentējis radošais muzikālais duets ZeMe, kurā apvienojusies kokles karaliene Laima Jansone un DJ galdu un elektronikas meistars DJ Monsta. Pirms apvienības izsludinātā koncerta septembrī, duets, kuru dziļi iedvesmojusi zemes mitoloģija, kāps arī uz etnofestivāla SVIESTS 2019 skatuves. ZeMe dziesmu melodijas ceļas no latviešu tradīcijās sakņotās mūzikas kombinācijā ar jaunākajām mūsdienu tehnoloģijām un brīvās improvizācijas un dzīvas lūpošanas saspēles. Šī dueta īpašā skaņa rodas, kokles meditatīvajām skaņām saspēlējoties ar ekspresīvo skrečošanu. Atzīmēšanas vērts ir fakts, ka kokle ir tradicionāls latviešu stīgu instruments, kura 2000 gadus garā vēsture vēl arvien tiek izzināta. Laima spēlē 19. gadsimta kokles atdarinājumu. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

4. Cēsīs ir unikāla iespēja aplūkot vēsturisko bruņuvilcienu «Brīvība»

No 20219. gada 15. līdz 22. jūnijam Cēsu dzelzceļa stacijā, svinot Cēsu kauju simtgadi, būs unikāla iespēja aplūkot vēsturisko bruņuvilcienu "Brīvība" ("Wabadus"). Apmeklētājiem Cēsīs būs iespēja izpētīt Neatkarības kara perioda (1918 – 1920) bruņuvilciena rekonstrukciju, gidu pavadībā uzzināt vairāk par bruņuvilcienu vēsturi, karavīru sadzīvi un bruņojumu. Izstādes viesi klātienē varēs aplūkot pilnu Neatkarības kara perioda bruņuvilciena sastāvu, tostarp sanitāro vagonu, guļamvagonu, desantvagonu un artilērijas platformu. Brīvības cīņu stāsts būs par bruņuvilcienu lomu Latvijas Neatkarības kara Cēsu kaujās un cīņās ar Bermonta spēkiem. Jaunieši varēs papildināt savas zināšanas par Cēsu kauju vēsturi un to nozīmi ar interaktīvas spēles palīdzību. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

5. Gulbenē aicina uz Zaļo tirdziņu

2019. gada 15.jūnijā no plkst. 9:00 līdz 13:00 ikviens ir laipni aicināts apmeklēt Zaļo tirdziņu, kas notiks Gulbenes centrālajā skvērā, Ābeļu ielā 2. Šajā tirdziņā būs kupls skaits amatnieku, kas piedāvās dažādus keramikas izstrādājumus, pinumus, rokdarbus, sveces, rotas lietas, bet pie mājražotājiem un zemniekiem varēs iegādāties gaļas un zivs izstrādājumus, sukādes, garšaugus, dārzeņus un sieru. Tāpat būs arī stādu audzētāji, kas piedāvās dažādus puķu stādus. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

6. Kalsnavas arborētumā svinēs krāšņo peoniju ziedēšanas laiku

Tradicionāli Peoniju svētki svinami ap to laiku, kad pavisam tuvu ir vasaras saulgrieži. Šogad svētkus svinēs 2019. gada 16. jūnijā. Arborētums šajā dienā atvērts apmeklētājiem no plkst. 09.00 līdz 18.00. Pasākuma vadītāja Gundega Skudriņa rūpēsies par to, lai neviens nepalaistu garām svētku brīnišķīgos un svarīgākos mirkļus! Svētkus pieskandinās diriģenta Andreja Cepīša vadītais Madonas pūtēju orķestris, kas ieguvis atpazīstamību republikas orķestru saimē un skatēs vairākkārt izcīnīti pirmās pakāpes diplomi. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

7. Biķernieku trasē norisināsies autošosejas sacensības «Rīgas Motormuzeja kauss 2019»

Pēc vairāk kā 10 gadu pārtraukuma autošoseja atgriežas leģendārajā Biķernieku Moto trasē! 2019. gada 16.jūnijā Biķernieku trasē norisināsies autošosejas sacensības "Rīgas Motormuzeja kauss 2019", kura ietvaros Latvijas čempionāta ieskaitē startēs Volga, VAZ 1300 un VAZ 1600 klases, bet kausa ieskaitē - ABC Race, Youngtimer un Volga 406  klases. Gaidāms, ka 8 sacensību braucienos uz starta kopā stāsies vairāk nekā 60 automašīnas. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40346098sec.