Ķemeru Nacionālajā parkā norisināsies Sikspārņu nakts

Rosinot interesentus uzzināt vairāk par noslēpumaino nakts lidoni – sikspārni, Dabas aizsardzības pārvalde 2019. gada 6. jūlijā plkst. 20.00 aicina interesentus uz Sikspārņu nakti Ķemeru Nacionālajā parkā (ĶNP). Pasākumā paredzēta gan lekcija par sikspārņu dzīvesveidu un vajadzībām, gan radošās darbnīcas, spēles un āra uzdevumi, kas palīdz atklāt tā īpatnības, bet līdz ar tumsas iestāšanos – sikspārņu vērošanas pastaiga.

Šogad visas pasākuma daļas norisināsies brīvā dabā, un lai garantētu vajadzīgo pietāti pret dzīvo dabu un pasākuma galveno varoni - sikspārni, dalībnieku skaits pasākumā ir ierobežots. Lai saņemtu precīzas norādes par norises vietu, nepieciešams obligāti tam iepriekš pieteikties pa tālruni 29149365 (Aija).

"Latvijā mīt 12 dažādu sugu sikspārņu. šogad pasākumam izvēlēta jauna norises vieta Ķemeru Nacionālajā parkā, kuru par savu mītni īslaicīgi vai ilglaicīgi izmanto teju puse sugu, tādēļ šī vieta prasa cilvēku pietāti un īpašu uzmanību. Līdz ar to šī gada pasākuma apmeklētājiem, kas būs iepriekš pieteikušies, norises vieta tiks izziņota īsi pirms pasākuma norises", pauž pasākuma organizatore, Pārvaldes dabas izglītības speciāliste Aija Balandiņa.

Pasākuma pirmajā daļā no plkst. 20.00 līdz plkst. 21.00 notiks radošās darbnīcas, āra aktivitātes un spēles, kur gan lieli, gan mazi Sikspārņu nakts dalībnieki varēs izpaust savu radošo garu, uzzināt daudz jaunu faktu par sikspārņiem un sacensties erudīcijā to atpazīšanā. Plkst. 21.00 visi klātesošie būs aicināti noklausīties sikspārņu pētnieka Viestura Vintuļa lekciju par sikspārņu izplatību Latvijā un citur pasaulē, to daudzveidību un dzīvesveidu, kā arī paradumiem.

Pēc plkst. 22.00 izturīgākie pasākuma dalībnieki kopā ar Latvijā vadošajiem sikspārņu ekspertiem un pētniekiem varēs doties īpašā sikspārņu vērošanas pastaigā, kuras laikā ar ultraskaņas detektora palīdzību, kas pārveido sikspārņa saucienus cilvēkam sadzirdamā frekvencē, mēģinās saklausīt vairāku ĶNP mītošu sikspārņu sugu pārstāvjus, kā arī mijkrēslī vērot sikspārņu žiglo lidināšanos.

Dalība pasākumā ir bezmaksas. Apmeklētājiem ieteicams vilkt ērtu, laika apstākļiem atbilstošu apģērbu un apavus, noderēs arī kabatas lukturītis. Ņemot vērā, ka pasākums notiks ārā, lūgums parūpēties arī par kādu līdzekli odu atbaidīšanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4657948sec.