Savvaļas kulinārajā festivālā pulcēsies Latvijas labākās lauku toršu cepējas

2019. gada 13. jūlijā Zaubes savvaļas kulinārais festivāls tradicionāli pulcēs labākās lauku toršu cepējas no malu malām. Konkursā "Dansukker labākā lauku torte" pieteikt savu dalību var ikviens, kas prot cept īstas lauku tortes. Vienalga vai esat profesionālis vai darāt to savam un draugu priekam.

Konkursa "Dansukker labākā lauku torte" mērķis ir popularizēt lauku toršu cepšanas prasmes, veicināt to tālāknodošanu no paaudzes paaudzē, kā arī uzsvērt dabīgo produktu izmantošanas nozīmi toršu gatavošanā. Ņemot vērā, ka konkurss notiks "Zaubes savvaļas kulinārā festivāla" ietvaros, kā viens no galvenajiem uzsvariem un vērtēšanas kritērijiem toršu pagatavošanā ir izmantotie dabīgi produkti –  lauku olas, lauku piena produkti, sezonas dabas veltes.

Šī gada toršu konkursa tēma ir mežs. Ņemot vērā konkursa iepriekšējos gados redzēto, šogad gaidāmas atkal nebijušas idejas. Pilnīga vaļa jūsu fantāzijai kā iestrādāt tortē meža ideju!

Šogad sacensību par labākās lauku tortes titulu vadīs restorāna "Jonathan Restaurant" šefpavāre un daudz balvu ieguvusī toršu meistare Ina Poliščenko. Ina stāsta, ka no konkursa sagaida katras kūkas cepējas individuālo rokrastu, drosmi garšās, krāsās un izpildijumā, kas noteikti arī viņai pašai atvērs jaunus apvāršņus. Kā arī toršu meistare sniedz padomu - paveikt visu kā ieplānots, nešaubīties par sevi un pēdējā brīdi neveikt eksperimentus, jo konkursos strādā pārbaudītas vērtības. Ina tic, ka viss būs sirsnīgi, saldi, un pēc pasākumā viņai būs jaunas domu biedrenes.

Iepriekšējo gadu pieredzes stāsti vēsta, ka dalība un uzvara sacensībā par labākās lauku tortes titulu ir ne vien gandarījumu un prieku nesoša, bet arī popularitāti veicinoša. Pērnā gada labākās lauku tortes titula ieguvēja Margarita Mazkalniņa stāsta, ka pirms konkursa cepusi tortes vien ģimenei un paziņām, un dalību konkursam pieteikusi vien pēdējā dienā, bet uzvara konkursā nesusi atpazīstamību, un nu Margaritai pat bijusi iespēja cept milzīgu torti latviešu biedrības namam. Magarita aicina arī citus pieteikties sacensībai un būt nedaudz trakiem.

Pieteikt savu dalību konkursā aicināts jebkurš, arī tie, kam toršu cepšana ir tikai aizraušanās. Ja toršu cepšana ir Tavs sirdsstāsts, tad šis ir īstais laiks ar to pacienāt visus kārumniekus, kuri šogad apmeklēs Zaubes savvaļas kulināro festivālu (un tādu būs daudz!).

Neturi sveci zem pūra, bet spraud to uz savas vislabākās lauku tortes un, iespējams, tieši Tava torte iegūs labākās lauku tortes titulu! Vaicināšanas balvas saņems visi dalībnieki un īpaši vērtīgas balvas pirmo trīs vietu ieguvēji. Pēc konkursa arī pašām būs iespēja nogaršot vienai otras cepumu un dalīties pieredzē.

Piesaki savu dalību aizpildot pieteikumu šeit vai sazinoties ar Daci e-pastā: [email protected], mob: 28721839

Pieteikumus iespējams iesniegt līdz 2019. gada 8. jūlijam. Dalībnieku skaits konkursā ir ierobežots, tādēļ piesakies laikus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48171806sec.