Skaistajā Rojas dabas takā izveidoti 7 virtuālie skatu torņi

Aicinot iepazīt ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu, AS "Latvijas valsts meži" (LVM) Rojas dabas takā izveidojusi septiņus virtuālos skatu torņus, kas ļauj no putna lidojuma aplūkot Rojas piekrasti un Māra Oltes stāstījumā iepazīt tuvējā mežā veiktos apsaimniekošanas darbus.

"Dodoties 15 kilometrus garajā Rojas dabas takā un nonākot pie kādas no septiņu skatu torņu informatīvajām zīmēm, noskenē QR kodu – tā ieraudzīsi šo pašu vietu 360° aero panorāmā 40 vai pat 120 metru augstumā virs kokiem. Klausoties Māra Oltes vēstījumu par tuvumā esošajā mežā veiktajiem apsaimniekošanas darbiem, ikviens var baudīt piekrastes ainavu no putna lidojuma," par unikālo projektu stāsta LVM Ziemeļkurzemes reģiona meža apsaimniekošanas plānošanas vadītājs Andris Verners.

Dabas takas maršrutā ir izvietoti septiņi šādi interaktīvi kontrolpunkti, turklāt ceļotāju labsajūtai dabas takā ir izveidotas trīs atpūtas vietas ar soliem, galdiem, labierīcībām, šūpolēm, vingrošanas konstrukcijām, kā arī ugunskura vietām. Dabas takas trīs maršruti ir 2, 7 un 15 kilometrus gari, dabā tie  iezīmēti ar dažādu krāsu atzīmēm uz virziena norādēm, kuras izvietotas visā takas garumā.

"Virtuālo skatu torņu projekts ir lieliska iespēja baudīt iespaidīgas ainavas virs koku galotnēm un vienlaikus gūt vērtīgu informāciju interesantā un mūsdienīgā veidā. Noslēdzoties aktīvajai tūrisma sezonai, vērtēsim virtuālo skatu torņu apmeklējumu, lietotāju atsauksmes, lai papildinātu izziņas materālus un novērtētu iespējas līdzīgu projektu attīstībai citviet Latvijā," noslēgumā teic Andris Verners.

Rojas dabas takas virtuālos skatu torņus LVM izveidoja sadarbībā ar virtuālās realitātes studiju "Ocean Multimedia". Šis ir viens no pirmajiem šāda veida papildinātās realitātes projektiem Latvijā.

Dodies pastaigā virs koku galotnēm Rojā ŠEIT.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 23.03.2024 CAURSTAIGĀJAMĀ GUĻAMISTABA | Tukumā Tukuma TIC
Nāc uz izrādi "Caurstaigājamā guļamistaba" Tukuma pilsētas Kultūras namā 23.martā pulksten 19:00. Ieeja 15; 18; 20 un 25 EUR. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73950219sec.