Latvijas iedzīvotājus aicina dalīties ar fotomirkļiem no Baltijas ceļa

2019. gada 23. augustā apritēs tieši 30 gadi kopš vērienīgās nevardarbīgās pretošanās akcijas "Baltijas ceļš" norises. Aptuveni divi miljoni cilvēku sadevās rokās, lai parādītu pasaulei Baltijas tautu vienotību prasībā pēc savu valstu neatkarības.

Atminoties Baltijas ceļa 30. gadadienu, Latvijas Televīzija kopā ar Latvijas Nacionālo vēstures muzeju aicina ikvienu pārmeklēt tā laika bilžu krājumus, uzrunāt radus, draugus un zināmos fotogrāfus, kuru albumos varētu būt fotogrāfijas no Baltijas ceļa norises, un tās augšuplādēt muzeja izveidotajā vietnē "Gadsimta albums".

Liecības par Latvijas vēsturi glabājas ne vien muzeju arhīvos, bet arī ģimeņu arhīvos. Fotomateriālu no Baltijas ceļa norises nav daudz, tomēr tie ir ārkārtīgi svarīgi. Tas bija tautas vienotības un pašapziņas apliecinājums, kas jāatceras un jāgodina, lai saglabātu atmiņas un pierādījumus par latviešu, igauņu un lietuviešu tautu spēku.

1989. gada 23. augustā desmitiem tūkstošu cilvēku Latvijā, Lietuvā un Igaunijā sniedza viens otram rokas, lai izveidotu 600 kilometru garu Baltijas ceļu, pieminot 1939. gada Molotova-Rībentropa noziedzīgo vienošanos par Baltijas valstu sadalīšanu un stiprinot viens otru cīņā par neatkarības atgūšanu. 2009. gadā Baltijas ceļš tika iekļauts UNESCO programmas "Pasaules atmiņa" starptautiskajā reģistrā – tas bija apliecinājums notikuma nozīmīgumam pasaules mērogā.

Projekts "Gadsimta albums" ir daļa no 68 Latvijas muzeju kopizstādes "Latvijas gadsimts". Tas veidots kā Latvijas vēstures panorāma attēlos, ko veidojam mēs paši – daloties sava, dzimtas un darbavietas fotoarhīva atradumos. Patlaban "Gadsimta albumam" pievienoti 650 fotoattēli, sākot no 1914. gada un beidzot ar šodienu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72963691sec.