Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Laikapstākļi ārā ir tikpat neizprotami, kā kaislības meksikāņu seriālos. Te saule, te negaiss, te lietus, te rudens un vasara vienuviet. Daži joko, ka 2018. gada vasara bijusi kā kompensācija 2017. gada sliktajiem laikapstākļiem un avanss šī gada vasarai. Kas zina - varbūt tā arī ir. Bet ne jau tādēļ skumsim - tveram savus krāšņos lietusmēteļus, gumijas zābakus un dodamies dzīvē! Pilnām mutēm jāizgaršo dārza labumi un no visas sirds jāmetas iekšā piedzīvojumus, par kuriem atmiņas sildīs gada aukstākajos mēnešos. Lai ikvienam izdodas atrast savu nedeļas nogales pasākumu mūsu sagatavotaja ceļvedī!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Ludzā krāšņi svinēs pilsētas svētkus

Ludzas pilsētas svētkus ar skanīgiem un atraktīviem pasākumiem svinēs 2019. gada 10. augustā!  Ludzas Novadam 10! Ludzai- 842! Svētku ietvaros - dienas un nakts koncerti, aktivitātes katrai gaumei, sporta sacensības - triatlons, handbols, volejbols. Mākslas izstādes, amatnieku un mājražotāju tirdziņš "Lobs lobam", tautas sacensības svarcelšanā "Latvijas spēcīgākā pilsēta". Svētku lielkoncerts kopā ar muzikālo grupu BARITONI & MC orķestri. Pasākuma noslēgumā svētku salūts un balle visas nakts garumā! Muzicēs populārās mūzikas izpildītājs AINARS BUMBIERIS kopā ar diskžokeju ROLAND McArsky. Plašāka informācija par notikumu šeit.

2. Jaunpils pilī norisināsies viduslaiku svētki «Ēverģēlības pils galmā»

Barona prombūtnes laikā, 2019. gada 10. augustā, Jaunpils pils Mūks ir nolēmis rīkot varen' lustīgus viduslaiku svētkus. Uz tiem tiek aicināts ikviens - liels vai mazs, vecs vai jauns. Būs galminieku izklaides, cirka mākslinieku, improvizatoru izrādes, dziedoņu koncerts, aktieru kumēdiņi, gards vīns, prāta, spēka mežģi un citas nebēdnīgas ēverģēlības. Ar ļaužu pulcēšanos un lielgabala dārdu svētki tiks atklāti plkst. 15:00. Mūks ir izsludinājis, ka jau no plkst. 12:00, pils laukumā ies vaļā tirgošanās. Aicināti ir piedalīties amatnieki un mājražotāji gan no tuvām, gan tālām vietām. Dalību ir nepieciešams pieteikt pie adelmanes Velgas (t. 28301408). Plašāka informācija par notikumu šeit.

3. Latvijā būs skatāms grandiozs multimediāls ūdens strūklaku šovs no Francijas

2019. gada 10. augustā Ogres estrādē notiks brīnumaina ūdens, gaismas un mūzikas sintēze – tā īsumā iespējams raksturot multimediālo ūdens strūklaku šovu no Francijas. Dejojošās strūklakas "Water Theater", geizeri, arkas, ūdens migla,  video un lāzera projekcijas uz ūdens ekrāniem, dažādu žanru mākslinieki, kā arī pirotehnikas specefekti ir neatņemama šova sastāvdaļa. Šoreiz par ļoti īpašu šo šovu padarīs sadarbība ar diriģentu Guntaru Bernātu un simfonisko orķestri viņa vadībā, kas vairāk kā stundu garo programmu izpildīs "dzīvā" skanējumā. Arī strūklakas un ūdens tehnoloģijas netiks iepriekš programmētas, kā tas parasti notiek, lai atvieglotu darbu šova laikā, jo Latvijā ieradīsies "Aquatique Show International" radošais direktors, pasaulē labi pazīstamais strūklaku dizainers Žans Kolers (Jean Kohler) un meistarīgi radīs un vadīs priekšnesumu pats savām rokām. Tā ir veiksme redzēt šo šovu, kas vienmēr ir elpu aizraujošs, un nekad neatkārtojas. Plašāka informācija par notikumu šeit.

4. Jūrmalā norisināsies lielākā nakts ekspedīcijā bērniem «Nestāsti pasaciņas»

Divas aizraujošas dienas, 2019. gada 9. un 10. augustā, no plkst. 20.00 līdz 23.00 Dzintaru mežaparkā Jūrmalā notiks viens no gada gaidītākajiem pasākumiem – nakts ekspedīcija bērniem "Nestāsti pasaciņas". Dažādus fantāzijas tēlus parkā iedzīvinās Latvijas mākslinieki. Aizraujošā nakts ceļojuma noslēgumā bērni un vecāki varēs arī izdejoties hiphopa mākslinieka Ozola un muzikālās apvienības "Mazais princis" pavadījumā.Jau sesto gadu Dzintaru mežaparka 13 hektārus plašā teritorija pārvērtīsies par noslēpumainu, pārsteigumiem un piedzīvojumiem bagātu valstību, kur deviņās pasākuma vietās varēs doties un izdzīvot dažādus interesantus notikumus. Nakts ekspedīcija veidota sadarbībā ar māksliniekiem Agnesi Buli, Elizabeti Melbārzdi, Ivaru un Inesi Mailīšiem, Kitiju Roli un scenogrāfi Ingu Bermaku. Plašāka informācija par notikumu šeit.

5. Tērvetē ar vērienu svinēs Zemgaļu svētkus

Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē vasaras mēnešos klausāmi dažādi vides stāsti. Vien mēnesi pirms skolas gaidām visiem meža draugiem un aktīvās atpūtas entuziastiem ir iespēja izzināt mežu, Tērvetes dabas skaistumu un vēsturi dažādos pasākumos. Augusta otrajā nedēļas nogalē, no 2019. gada 9. līdz 11. augustam, Tērvetē norisināsies Zemgaļus svētki - "Tērvetei - 800"! Un lūk - tie ir veseli divi rūķu mūži (kā zināms rūķi dzīvo aptuveni 400 gadu)! Vecie rūķi vēl stāsta, ka tolaik rūķi nebaidījās rādīties cilvēkiem un bija tuvos draugos ar dižajiem zemgaļiem. 2019. gada 9. augustā, interesenti aicināti uz četriem zinātniskiem lasījumiem par Tērvetes senvēsturi Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē, informācijas centra ēkā plkst. 11.00. Divi izcili vēstures zinātāji un pētnieki – N.Jērums un E.Vasiļauskas – dalīsies savā pieredzē un zinātniskajos lasījumos "Tērvete – zemgaļu politiski ekonomiskais centrs". Četros lasījumos interesentiem būs iespēja izzināt zemgaļu migrācijas ceļus, Zemgales teritoriālo nozīmi un attīstību. Plašāka informācija par notikumu šeit.

6. Madonā rīkos lielākos melleņu svētkus Latvijā

Madonas novada pašvaldība 2019. gada 11. augustā aicina ikvienu interesentu apmeklēt "MELLEŅU SVĒTKUS" – lielākos svētkus Latvijā, kas tiek organizēti par godu brīnumgardajai, veselīgajai un vitamīniem bagātajai ogai – mellenei. Pasākuma norises vieta: saimniecība "Jāņkalni", Vestienas pagasts, Madonas novads (GPS: 56.8661, 25.8407).Madonas novada pašvaldība 2019. gada 11. augustā aicina ikvienu interesentu apmeklēt "MELLEŅU SVĒTKUS" – lielākos svētkus Latvijā, kas tiek organizēti par godu brīnumgardajai, veselīgajai un vitamīniem bagātajai ogai – mellenei. Plašāka informācija par notikumu šeit.

7. Aglonā norisināsies Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki

Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki Aglonā 2019. gadā norisināsies no 11.-15. augustam. Plašāka informācija par notikumu šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83009791sec.