Vienkoču parkā notiks gadskārtējā Uguns nakts

2019. gada 5. oktobrī no 18:30 Vienkoču parkā notiks gadskārtējā Uguns Nakts, kas ir gaismas un noskaņu vakars, kura mērķis ir vienu īso rudens dienu padarīt ilgāk gaišu, dot iespēju uzlādēt sevi ar sveču gaismu un siltumu ziemas tumšajam periodam, lai vieglāk sagaidīt pavasari.

18:30 sāksies gaismu meža iedegšana un senie danči, kas vēlāk saplūdīs ar Uguns rituālu un 21:00 notiks  tradicionālais lāpu gājiens pa Vienkoču parka takām, veidojot šķietami nebeidzamo uguns čūsku. Lāpu gājiena noslēgumā uguns žonglieru šovs. Uguns Nakts laikā darbosies dažādas amatnieku darbnīcas un citas aktivitātes, kur katram būs iespēja iesaistīties un līdzdarboties. Būs iespēja vizināties zirga mugurā, šaut ar loku, vērot kalēja un tāšu pinēju meistaru amata prasmi, Kokamatniecības muzejā darbosies kokamatnieki. Dzīvo masku darbnīcā tiks dota iespēja pārvērsties par meža gariņu, vai spoku, bet Zāļu sievas namiņā notiks nākotnes izzināšana pēc rūnu zīmēm. Lāpu un sveču darbnīcās varēs izgatavot pats savu lāpu, vai vaska sveci.  Lielā grava pārtaps izgaismotajā un mistiskajā veļu pasaulē.

Par apmeklētāju vēdera labsajūtu parūpēsies Ēriks Dreibants ar Mārtiņu Sirmo  un "Ramen", Renārs Purmalis, Māris Jansons un "Kest", "Lustīgie meistari",  Ilze Valge ar malkas krāsnī ceptām picām,  Līgatnes vīna darītava , Ledus vīni,  Smart Coffe un City Coffe.

Šī tradīcija aizsākās pirms 16.gadiem, kad amatnieku plenērā tika izveidoti pirmie vienkoču gaismas ķermeņi un rudenī, draugiem un amatniekiem sanākot kopā, tie tika iedegti. Pamazām tas viss papildinājās ar dažādām aktivitātēm un nu jau kļuvis par stabilu tradīciju. Publisks šis gaismu vakars kļuva pirms divpadsmit gadiem, kad Vienkoču parks tika atklāts plašākai apskatei.

Visi ienākumi no šī vakara tiks novirzīti Kokamatniecības muzeja tālākai attīstībai. Ieejas maksa Uguns Nakts vakarā: pieaugušajiem - 7€ skolēniem - 4, pirmsskolas vecuma bērniem – bezmaksas. Lai piedalītos lāpu gājienā, vēlams līdzi paņemt lāpu. Svarīgs nosacījums – ieeja tikai pozitīvi noskaņotiem un dabu mīlošiem apmeklētājiem, laika apstākļiem atbilstošs apģērbs.

Lai Uguns Nakts vakarā nav jāstāv rindā, biļetes ir iespējams iegādāties iepriekš bilesuserviss.lv

Papildus informācija: vienkoci.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63712502sec.