Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Gada pirmais mēnesis paskrējis mums garām vēja spārniem un klāt februāris. Tas sāksies spraigi - ar vienu no tūŗisma nozares lielāko pasakāmu - starptautisko tūrisma izstādi-gadatirgi "Balttour 2020". Un par spīti tam, ka teju lielākā daļa tūrisma nozares pārstāvji rosīsies izstādē, daudzās Latvijas vietās norisināsies krašņi pasākumi. Lai ikkatram Travelnews.lv lasītājam arī šonedēļ izdodas smelies prieku un iedvesmu kādā no brīvdienu pasākumiem vai vienkāršas atpūtas Latvijas dabā.

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Atklāj Latvijas tūrisma jaunumus izstādē «Balttour 2020»

Senlietu krātuve, veloparks, "zip line" un pat namiņš kokos – tie ir tikai daži no Latvijas tūrisma jaunumiem, kurus no 31. janvāra līdz 2. februārim varēsi iepazīt starptautiskajā tūrisma izstādē-gadatirgū "Balttour 2020". Tiekamies Ķīpsalā! Plašāk par izstādi lasi šeit.

2. Daugavpilī skanēs krāšņs «Muzikālās bankas» 20 gadu jubilejas koncerts

2020. gada 1. februārī jau otro gadu vērtīgāko popa un roka dziesmu aptaujas "Muzikālā Banka" noslēguma pasākums ar iemīļotāko Latvijas mūziķu dalību un tiešsaistes fināla balsojumu notiks Daugavpilī. ""Muzikālās bankas" fināla koncerts ir unikāls – paši klausītāji visa gada garumā, aktīvi sekojot līdzi Latvijas Radio 2 "Muzikālajai Bankai" un iesaistoties balsošanā var noteikt, kuri būs tie mākslinieki, kas kāps uz skatuves finālšovā. Tāpēc es aicinu visus aktīvi balsot un nodrošināties, lai uz finālā būtu labākie no labākajiem. Mēs no savas puses darīsim visu, lai "Muzikālās Bankas" 20 gadu jubilejas koncerts būtu vērienīgs," sola Latvijas Radio 2 galvenais satura redaktors Kaspars Mauriņš. Plašāk par notikumu lasi šeit.

3. Raunā norisināsies Sveču diena, kurā izgaismos nozīmīgus dabas objektus

Gads paskrējis un varam atminēties 2019. gada Sveču dienu, kad gar meža malu, pa izgaismotu taciņu varēja nokļūt pie Raunas novada lepnuma – Staburaga, kas skaņu apvīts iemirdzējās prožektoru gaismās. Diemžēl lielisko pasākumu mazliet pabojāja māte daba, kura padarīja vakarīgo pastaigu par slapju un drēgnu. Taču tas daudz nepatraucēja skaistu skatu medniekiem ierasties un palūkot kāds ir Staburags tumsā. Plašāk par notikumu lasi šeit.

4. Tukumā un apkārtnē aicina izbaudīt februāra pirmās nedēļas nogales pasākumus

Februāra sākumā uz Tukuma pusi aicinām svinēt Sveču dienu Pastariņa muzejā un Meteņus Slampē, piedalīties pārgājienā Ķemeru nacionālajā parkā, degustēt kūkas pasākumā "Gardās brīvdienas" Lestenē, noskatīties jauno kino filmu "Pilsēta pie upes", kā arī doties uz tikšanos ar Roberto viņa jaunās grāmatas "Pa Latvijas novadiem ar Roberto" prezentācijā Tukumā. Plašāk par notikumu lasi šeit.

5. Ceļotājus aicina uz nakts auto-foto orientēšanās braucienu «Madona-Pļaviņas»

Nezini, ko darīt brīvdienās? Izmēģini nakts auto-foto orientēšanos 2020. gada 1. februārī! 4 stundās tikai ar lukturīša un auto gaismu palīdzību tumsā būs jāatrod kartē atzīmētie kontrolpunkti un pie tiem jānofotografējas, kā arī jāveic interesanti un atraktīvi papilduzdevumi. Uzvarēs komanda, kura summā būs savākusi visvairāk punktus un nobraukusi īsāko maršrutu. Plašāk par notikumu lasi šeit.

6. Blaumaņa iela Rīgā tiks pilnībā nodota gājēju rīcībā

2020. gada 1. februārī, gājēju rīcībā tiks nodota Blaumaņa iela! Dodies pastaigā un izbaudi, kā pilsētas iedzīvotāji un viesi var apdzīvot Blaumaņa ielu bez automašīnu radītajiem trokšņiem un izplūdes gāzēm! Šoreiz uz ielas notiks dažādi  radoši pasākumi, ko organizē apkārtējie iedzīvotāji, uzņēmumi un organizācijas. Plašāk par notikumu lasi šeit.

7. Šmakovkas muzejā apmeklētājus sagaidīs īpaša akcija

2020. gada februāra pirmajā svētdienā, 2. februārī, individuālajiem apmeklētājiem Šmakovkas muzejā Daugavpilī biļetes cena būs zemāka nekā ierasts. Muzeja apmeklētājiem ir pieejami arī bezmaksas audio gidi 6 valodās – latviešu, latgaliešu, krievu, angļu, lietuviešu un vācu valodā, pieejamas ir ekskursijas gida pavadībā. Muzejā ir iespēja degustēt dažādus šmakovkas veidus un iegādāties suvenīrus. Plašāk lasi šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87210417sec.