Jau drīzumā visā Latvijā varēs baudīt brīvdabas kino, ērti sēžot savā auto

Īpašu rezonansi sociālajā tīklā Facebook.com izraisījusi radošā uzņēmuma VIEDI ziņa, kas vēsta - jau drīzumā Latvijā būs iespēja baudīt kino brīvā dabā, atrodoties savā auto.

Portāls Travelnews.lv uzrunāja Arturu Gailīti, #VIEDI, radītāju un īpašnieku, par šīs idejas rašanos un tās īstenošanu.

Artūrts Gailītis stāsta: "Ņemot vērā, ka pasākumu nozarē strādajam jau vairākus gadus un notikumi pasaulē ir skāruši mūsu nozari pamatīgi – patiesībā aizliedzot mums radīt, strādāt un darīt to, ko mēs protam vislabāk, nācās likt galvas kopā un domāt, ko varētu iesākt, lai kaut kā aizpildītu savas tukšās dienas un nopelnītu kādu naudu iztikšanai.

Tad nu vienā no tādām reizēm, internetā pamanījām mūsu Vācijas kolēģu izsludināto brīvdabas kino pasākumu ar automašīnām, un sapratām, kas šis formāts atbilst visiem distancēšanās, personiskās drošības un karantīnas nosacījumiem arī Latvijā. Neesam izgudrojuši velosipēdu no jauna, bet to tikai pielāgojuši esošajiem ierobežojumiem.

Brīvdabas kino pasākums plānots gandrīz visās lielākajās Latvijas pilsētās. Ņemot vērā valsts noteiktos distancēšanās ierobežojumus, mums ir nepieciešama lielāka teritorija pasākuma norisei kā tas būtu normālos apstākļos, tāpēc šobrīd plānojam apdzīvot lidlaukus, vai līdzīga mēroga vietas, pietuvinātas Latvijas lielākajām pilsētām.

Šī projekta realizācijā viss norit samērā viegli - visgrūtākais ir pārliecināt tieši valdību, par to, ka apmeklētājiem, atrodoties savās automašīnās, tiks nodrošināta epidemioloģisko drošības prasību un pulcēšanās ierobežojumu ievērošana. Tomēr kopumā cilvēku atsaucība par so projektu ir necerēti milzīga – saņemam milzum daudz aicinājumus sadarboties no dažādiem uzņēmējiem Latvijā, pašiem cilvēkiem un, protams, pašvaldībām, kurām rūp savu iedzīvotāju labsajūta.

Arī paši vairākkārt dažādās Eiropas pilsētās esam baudījuši līdzīga formāta kino. Nekad gan nav bijusi iespēja izbaudīt tādu lielu brīvdabas kino, ar lielu mašīnu skaitu un tik daudz ierobežojumiem, bet tā ir ļoti forša pieredze, ar kuru labprāt padalītos.

Runājot par repertuāru, sadarbojoties ar kino filmju izplatītājiem, tiks demonstrētas jaunākās filmas, kā arī tiks ņemts vērā skatītaju viedoklis un iespējams būs apskatāma arī kāda laba kino klasika.

Visa aktuālākā informācija būs pieejama VIEDI facebook lapā, mājas lapā www.viedi.org un mūsu Instagram kontā VIEDILV

Travelnews.lv lasītājiem vēlam izturību šajā grūtajā laikā! Mēs visi gaidam iespēju atkal doties ceļojumos, iepazīt ko jaunu, baudīt dažādas kultūras un cilvēkus, taču tam ir vajadzīgs laiks."

 Īsumā par VIEDI!

#VIEDI rada ar prieku, iedvesmojoties no dabas un visa skaistā, kas ir mums līdzās. Piedāvājam spert soli prom no ikdienas un izbaudīt to!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.651829sec.