Ogre pārsteidz ar «lidojošo lietussargu» ielu

Ogres pilsētu jau atkal var uzslavēt par pasakainu ideju realizēšanu. Vēl salīdzinoši nesen daudzi Latvijas iedzīvotāji devās klātienē izbaudīt iespaidīgās gaismas instalācijas, kas pilsētu rotāja gada tumšākajā gadalaikā, toties pavasaris nesis jaunas vēsmas un gājēju promenāde Brīvības ielā jau atkal pārvērtusies līdz nepazīšanai. (Foto galeriju skaties ŠEIT.)

Šogad Ogrē Brīvības ielu rotā ne tikai valsts karogi, bet arī "Lidojošie lietussargi" liepu alejā kafejnīcas "Pie zelta liepas" tuvumā. Šādas dekorācijas slavenas visā pasaulē, bet jo īpaši Portugāles pilsētā Aguedā, kur instalācijas kļūst par neatņemamu daļu no ikgadējā Agitaguedas mākslas festivāla, kas pulcē māksliniekus un ceļotājus no visas pasaules.

Ogres domes priekšsēdētājs Egils Helmanis, kurš ir arī kadekorāciju idejas iniciators, 2020. gada 27. aprīlī sociālajā tīklā Facebook.com dalījās ar fotogrāfijām, kurās redzams, cik svinīgi saposta iela Latvijas Valsts pirmssvētku laikā. 130 Lietussargi izvēlēti patriotiskās krāsās - bordo un baltos toņos un diennakts tumšajā laikā ir izgaismoti.

Egils Helmanis uzsver, ka ceļojot guvis daudz labu un vērtīgu ideju: "Ir jāceļo un jāredz, kas notiek pasaulē, jo pats galvenais, ko varam atvest, ir nevis materiālās vērtības, bet gan personiskā pieredze un idejas, kuras varam realizēt. Jaunais vides objekts – šķietami viegls un gaisīgs – nepārprotami radīs patriotisku noskaņu pilsētā. Paldies būvvaldes māksliniekam un komandai par ieguldīto darbu! Tikai sadarbojoties varam veiksmīgi īstenot idejas."

Ogres novada būvvaldes mākslinieks Gunārs Platpīrs stāsta, ka dizaina objekts rada noskaņu par gaidāmajiem valsts svētkiem, visu laiku mainoties atkarībā no laikapstākļiem un diennakts laika. Gaismas spēle padara dizaina objektu atraktīvu, neatkārtojamu. "Sarkanā karogu krāsa izvēlēta iespējami tuvāka karoga krāsai. Jāatzīst, ka ideja par ielu, kas dekorēta ar lietussargiem, nav unikāla, šādas ielas pasaulē ir, bet tā lieliski iederas mūsu pilsētvidē," stāsta G.Platpīrs.

Šobrīd dizaina objekts tiek pielāgots un nostiprināts. Jaunās dekorācijas pilsētu rotās līdz 31. maijam.

ATCERIES! Ikvienam Latvijā jāievēro stingrie pulcēšanās ierobežojumi Covid-19 izplatības apturēšanai! Gan publiskās iekštelpās, gan publiskās ārtelpās visām personām ir obligāti jāievēro savstarpēja divu metru distance!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.38050103sec.