Iepazīsti Amatas novadu caur dabu, Amatas upi, takām un kultūrvēsturi

Pašreiz, kad ārkārtas situācijas laikā ir neskaitāmi ierobežojumi, slēgti muzeji, atsevišķi dabas objekti un ir liegtas citas atpūtas un izklaides iespējas,  iepazīsti Amatas novadu caur dabu, Amatas upi, takām un kultūrvēsturi.

Zvārtes iezis piedāvā ne tikai apskatīt vienu no gleznainākajiem Devona smilšakmens iežu atsegumiem, uzkāpt ieža virsotnē un doties pārgājienā, bet arī baudīt gardu maltīti Amatas upes krastā. Zvārtes ieža informācijas centrs apmeklētājiem piedāvā iegādāties piknika turzas, kuras ir iespēja iepriekš pasūtīt internetā un izņemt informācijas centrā bezkontakta veidā. Turzas pielāgotas arī vegāniem un veģetāriešiem. Komplektā ietilpst nepieciešamie piederumi un maršrutu piedāvājums Zvārtes ieža apkārtnes pārgājieniem.

Kamieļu parks "Rakši" jau no 1. maija  piedāvā SAFARI parka apmeklējumu. Tā iriespēja vērot kamieļus, lamas, alpakas, Puatū ēzeļus un Valē melnkakla kazas, no savām automašīnās, iebraucot Rakši ZOO teritorijā. Kamieļu parkā pavasaris ienācis ar kamielēna un kaziņas piedzimšanu. Kamieļu parka kafejnīca "Camel cafe" strādās drive–in režīmā, apmeklētāji tiks apkalpoti, neizkāpjot no sava auto. Ēdienkarte ir pilnībā pielāgota drive-in režīmam, kas nodrošinās ātru un ērtu viesu apkalpošanu. Suvenīru veikals nodrošinās iespēju iegādāties suvenīru e-veikalā un uz vietas drive-in veikalā.

Amatas novads ir bagāts ar dabas takām, tāpēc ikvienam ir iespēja pavērties apkārt un ieraudzīt, cik darba ir skaista – Cecīļu dabās takā, Ieriķu dzirnavu takā, Amatas takā, Mežu ežu takā, dodoties garākos vai īsākos pārgājienos. Dodoties Cecīļu un dzirnavu takās noteikti jāiegriežas krodziņā "Pie dzirnakmeņa" pēc silta dzēriena un izslavētajiem Ieriķu pīrādziņiem līdzņemšanai.

Velo izbraucieniem lieliski piemērots ir Ieriķi-Gulbene "Zaļā dzelzceļa" posms, parasti cilvēku tukšs.

Iepazīsti Āraišu teritoriju – Āraišu Ezerpils arheoloģisko parku, Āraišu vējdzirnavas, baznīcu, apskati Zviedru priedi vai izskrienies ar haskijiem.

Šobrīd Āraišu Ezerpils arheoloģiskā parka apmeklētāju centrs un Ezerpils ir apmeklētājiem slēgti, bet pārējā parka teritorija ir pieejama bez maksas un bez kontakta ar darbiniekiem. Parks atvērts darba dienās līdz pl. 16:30, brīvdienās un svētku dienās līdz 19:00. Teritorijā ir iespēja apskatīt viduslaiku pilsdrupas, Meitu salu ar akmens un bronzas laikmeta mājokļu paraugiem, pieejamas piknika vietas, šūpoles, kafija, WC, velo pumpis un karte ar apkārtnes velo maršrutiem. Tuvumā apskatāmas Āraišu vējdzirnavas un Āraišu baznīca.

Āraišu vējdzirnavas atvērtas katru dienu no pl. 9.00 līdz 22.00. Ir iespēja izstaigāt visus četrus dzirnavu stāvus. Iepriekš piesakoties ir iespēja iegādāties īpašu mājās ceptu maizīti no dzirnavu saimnieces Vinetas, tālrunis – 29238208.

Āraišu evaņģēliski luteriskā baznīca apmeklētājiem ir atvērta no pl. 8.00 līdz 20.00.  Līdz 12. maijam Dievkalpojumi Āraišu baznīcā nenotiek.

Izskrieties ar haskijiem un izmēģināt kanikrosu (skriešanu sasaistē ar suni) ir iespēja suņu sporta klubā dodkepu.lv. Pašreiz iespēja attiecās tikai uz vienas ģimenes locekļiem, kuri ikdienā dzīvo kopā, grupas netiek pieņemtas. Dodkepu.lv ikvienu konsultēs par labākajiem pārgājiena maršrutiem kopā ar jūsu četrkājaino mīluli.

Zaubē ir  iespēja apmeklēt Zaubes luterāņu baznīcu, izstaigāt seno muižas parku un pie viena no Zaubes ezeriem vēdera priekam nobaudīt kādu gardumu, kuru iepriekš pasūtot pagatavos kūku un gardumu meistare Sarmīte, zvanot pa tālr. 26184836. Plānojot Zaubes apmeklējumu iesakām par pamatu izmantot maršrutu no Gaujas līdz Daugavai (P32) apskatot arī Līgatnes, Ogres un Skrīveru novadu skaistākās vietas un interesantākos objektus. Iepriekš noteikti iesakām pārbaudīt apmeklējuma iespējas objektos. Maršruts no Gaujas līdz Daugavai pieejams šeit.

Ja esiet divatā vai no vienas mājsaimniecības, norobežošanos vēsturiskā paraugstundā piedāvā Latvijas nacionālo partizānu bunkurs "Mežabrāļi".

Divatā vai ar ģimeni paslēpties no pilsētu trokšņiem, izkarsējoties pirtiņā piedāvā "Meža kaujas" Amatā un Sajūtu pirts Kārļos. Sajūtu pirts saimnieki piedāvā ne tikai īpašus pirts rituālus, bet arī iepazīties ar sajūtu un vibrāciju bungām, izgatavot savas bungas no iepriekš sagatavotiem riņķiem un ādas.

Kontakti un plašāka informācija par tūrisma iespējām Amatas novadā pieejama šeit.

Būsim atbildīgi un ievērosim visus drošības pasākumus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53903699sec.