Tērvetē plāno atvērt lielāko tīklu parku Baltijā

Latvijas valsts mežu (LVM) dabas parks Tērvetē - vieta, kur dzīvo bērnības atmiņas no paaudzes paaudzē. Dižajā priežu silā satiekas sapņi, iztēle un kokā radīta pasaku pasaule, kas dod iespēju uz mirkli būt daļai no pasakainā.

LVM dabas parks Tērvetē aug ik gadu, uzturot esošo infrastruktūru un attīstot jaunus objektus, lai popularizētu aktīvo un vides izziņas atpūtu dabā.

Pagājušā gada maijā LVM dabas parka Tērvetē jaunajā tematiskajā daļā "Kurbada zeme", iepretim parka autostāvvietai, atklāts Tērvetes velo parks – teju 3 km garumā pa mainīgo, dažādo meža vidi izbūvēta un labiekārtota velosipēdu piedzīvojuma taka. Takas izbūvē izmantotas reljefa priekšrocības, izveidoti līkumi, pagriezieni, daudzveidīgi pacēlumi – tramplīni, virāžas, laipas un tilti. Velo trasē izvietoti desmit izglītojoši stendi, kas atspoguļo informāciju par meža dzīvi, tā kopšanu un attīstību. Velo taka ir brīvi pieejama gan Tērvetes iedzīvotājiem, gan viesiem.

Velo piedzīvojumu parks Tērvetē atver jaunu lappusi LVM dabas parka Tērvetē attīstībā – pamazām tiek veidots jauns aktīvās atpūtas parks ar pievienoto vides izglītības vērtību. Sprīdīša pasaulei ar siltajām bērnības atmiņām, stāstiem un spēlēm pievienojas Kurbada zeme – ar sportiskām aktivitātēm, meža izziņu un piedzīvojumu.

Šogad līdzās Tērvetes velo parkam plānots atklāt divus jaunus objektus, kas būs piemēroti visām vecuma grupām un fiziskās sagatavotības līmeņiem. Viens no tiem – "Tērvetes Tarzāna parks" ar kokos izveidotām 8 šķēršļu trasēm, kurās būs vairāk nekā 100 dažādu šķēršļu. Trases atradīsies no 1 līdz 10 metriem augstumā virs zemes.

Kaimiņos Tērvetes Tarzānam paredzēts atvērt lielāko tīklu parku Baltijā – Tērvetes tīklu parks. Tīklu parka trases būs veidotas kokos aptuveni 6 metru augstumā un tajās varēs baudīt gan aizraujošas pastaigas - divu līmeņu labirintu, batutus, bumbu laukumus, tīklu torni un namiņus kokos augstu virs zemes.

Sekojot aktuālajai informācijai par notikumiem Latvijā un pasaulē, jauno aktīvās atpūtas objektu atklāšanas datums nav precīzi zināms. Tomēr darbi objektos tiek turpināti, lai dienās bez ierobežojumiem kopā ar aktīvajiem meža draugiem atklātu piedzīvojumu Tērvetē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48106098sec.