LVM dabas parkā Tērvetē darbojas lielākais tīklu parks Baltijā

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē atklāta jauna aktīvās atpūtas tematiskā daļa ar pievienoto vides izglītības vērtību.

Apmeklētāju jau iecienītajai Sprīdīša pasaulei ar skulptūrām un pasaku tēliem pievienojas Kurbada zeme – ar sportiskām aktivitātēm, meža izziņu un piedzīvojumu.   (Kurbada zemes foto galeriju skaties ŠEIT.)

2020. gada pavasarī LVM dabas parkā Tērvetē, Kurbada zemē, tika atklāts Tērvetes Tarzāna parks un Tērvetes tīklu parks.

Līdzās Tērvetes velo parkam atklāts Tērvetes Tarzāna parks ar kokos izveidotām deviņām dažādu grūtības līmeņu trasēm un ar vairāk nekā 100 šķēršļiem. Parks ir piemērots visām vecuma grupām un fiziskās sagatavotības līmeņiem. Aktīvās atpūtas cienītājiem pieejamas divas zaļās, divas zilās, viena sarkanā un viena melnā trase. Par drošību rūpējas inovatīvākais aprīkojums no Šveices ražotāja "Kanopeo" – pastāvīgās sasaistes sistēma. Savukārt Tērvetes Tarzāna bērnu parks 3-6 gadus jauniem apmeklētājiem sastāv no trīs trasītēm un izveidots 1-2 metru augstumā. Arī šeit grūtības līmeņi atšķiras, katrā nākamajā trasē iekļaujot sarežģītākus šķēršļus. Informācija, aktivitātes un cenas atrodamas šeit.

Kaimiņos Tērvetes Tarzānam atvērts lielākais tīklu parks Baltijā – Tērvetes tīklu parks. Tīklu parka trases veidotas kokos aptuveni 6 metru augstumā un tajās var baudīt gan aizraujošas pastaigas - divu līmeņu labirintu, tīklu torni un namiņus kokos augstu virs zemes, gan izlēkāties pēc sirds patikas batutos un bumbu laukumos. Informācija, aktivitātes un cenas atrodamas šeit.

"Kurbada pasauli plānots attīstīt kā pusaudžu atpūtas un vides izziņas parku. Pirmā "bezdelīga" izlidojusi jau pagājušajā gadā – tika atklāts Tērvetes velo piedzīvojumu parks. Šobrīd mēs varam priecāties par vēl diviem jauniem parkiem. Ceram, ka tas būs spēcīgs impulss, lai teritorija attīstītos kā Baltijā lielākais meža vidē veidotais mācību – atpūtas parks. Šogad tika atceltas ilgi gaidītās un rūpīgi plānotās Latvijas Meža dienas, tomēr arī tā ir jauna, citāda pieredze. Un atkal pierādās visiem zināmais – nekas jau nebeidzas, ir tikai jāsaskata jaunas iespējas…" tā par jaunumiem Tērvetē teic Normunds Namnieks LVM projektu vadītājs, parka attīstības ideju autors.

Velo piedzīvojumu parks Tērvetē pagājušajā gadā atvēra jaunu lappusi LVM dabas parka Tērvetē attīstībā, šogad Tērvetes Tarzāna parks un Tērvetes tīklu parks sāks rakstīt jaunu stāstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.28885913sec.