Āraišos aicina izbaudīt zaļās brīvdienas

2020. gada 13. un 14. jūnijā Āraišos aicina izbaudīt pirmsjāņu noskaņu caur Āraišu skaistajām pļavām, vietām un noderīgām prasmēm.

Zaļās brīvdienas sāksies 13. jūnijā plkst.10.00 ar rītu ezerpīli, ekskursiju gida pavadībā, iebrienot senajos laikos Āraišu ezerpils Arheoloģiskajā parkā. Brīvdienas turpināsies dodoties uz Āraišu vējdzirnavām, kur būs iespēja ne tikai apskatīt un izstaigāt visus četrus dzirnavu stāvus, bet arī nobaudīt dzirnavu saimnieces latviskos ēdienus vējdzirnavu kalna terasē ar skatu uz ezeru vai piknikot pašiem ziedošā pļavā.

Par noderīgām prasmēm parūpēsies Drabešu muižas Amatu mājas meistari, kuri ierādīs un palīdzēs darināt un tikt pie sava zāļu deķīša.

Gluži kā 13. jūnijā, arī 14. jūnijā Zaļo brīvdienu tikšanās vieta būs nemainīga – Āraišu ezerpils Arheoloģiskais parks. 14. jūnija programma norisināsies trīs dažādos laikos – plkst. 10.00, 12.00 un 14.00.  Programma sāksies ar ekskursiju gida pavadībā Āraišu ezerpils Arheoloģiskajā parkā, turpinājumā sekos iespēja apskatīt un izstaigāt visus četrus Āraišu vējdzirnavu stāvus un nobaudīt dzirnavu saimnieces latviskos ēdienus vējdzirnavu kalna terasē ar skatu uz ezeru vai piknikot pašiem ziedošā pļavā. Jāņu un Līgo svētku noskaņas bez paša gatavota Jāņu siera nav iedomājamas, tāpēc programmas noslēgumā Amatu mājas meistari ierādīs kā tikt pie sava Jāņu siera.

Biļetes aicina iegādāties laicīgi, jo programma pieejama tikai iepriekš iegādājoties biļeti internetā, jo paredzēta ne vairāk kā 10 cilvēkiem vienlaicīgi.

Programma un biļetes pieejamas šeit. Biļetes cenā iekļauts: ĀEAP ieejas biļetes un ekskursija gida pavadībā, Āraišu vējdzirnavu apskate, dalība Drabešu muižas Amatu mājas zāļu deķu darbnīcā.

Āraišu ezerpils Arheoloģiskā parka darba laiki:

Pirmdiena – slēgts

Otrdiena – slēgts

Trešdiena – 11:00 – 19:00

Ceturtdiena – 11:00 – 19:00

Piektdiena – 11:00 – 19:00

Sestdiena – 11:00 – 19:00

Svētdiena – 11:00 – 19:00

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54330707sec.