Rundāles pils franču dārzā norisināsies stādu tirgus un muzicēs pūtēju orķestri

Arvien krāšņāk uzziedot rozēm, 2020. gada 4. jūlijā no plkst. 10.00 līdz 18.00 Rundāles pils franču dārzā norisināsies stādu un dārza preču tirgus.

Šajā dienā būs laipni gaidīti gan apmeklētāji, kas vēlas tikai apskatīt parku, gan dārzu mīļotāji, kas gribētu iegādāties stādus un noderīgas lietas sava dārza kopšanai.

Katru gadu Rundāles pils franču dārzā norisinājās Dārza svētki, kas bija veltīti kādai konkrētai tēmai. Pēc valstī izsludinātā ārkārtējā stāvokļa un pieņemtajiem pulcēšanās ierobežojumiem svētki tika pārcelti uz 2021. gada 3. jūliju, saglabājot māksliniecisko programmu un tēmu "Vēsturiskie labirinti".

"Lai atbalstītu stādu un dārza preču tirgotājus, kuri gadu no gada piedalījās mūsu Dārza svētkos, esam nolēmuši šajā gadā organizēt stādu un dārza preču tirgu," atklāj Rundāles pils muzeja direktore Laura Lūse. Līdztekus stādu tirgum nenotiks ne muzikāli, ne teatrāli priekšnesumi, kā tas bijis citkārt. Visa uzmanība tiks pievērsta tikai dārzam un tā kopšanai, tātad 4. jūlijs būs diena, kas īpaši veltīta dārzkopjiem, dārzu mīļotājiem un dārzkopības profesionāļiem. Stādu tirdziņā piedalīsies vairāk nekā 40 stādaudzētāju ar plašu stādu sortimentu. Apmeklētāji varēs iegādāties rožu, lavandas, dažādu ziemciešu un pat melleņu stādus. Blakus stādaudzētājiem preces piedāvās arī dārza instrumentu un dekoru tirgotāji.

Ievērojot valstī joprojām pastāvošos fiziskās distancēšanās nosacījumus, tirgotāji būs izvietojušies vairākās parka alejās, tāpēc interesentus laipni aicinām izstaigāt visu franču dārza teritoriju, lai atrastu skaistākos stādus un noderīgākās preces, vienlaikus baudot gan rožu krāsas un smaržas, gan visu citu puķu un, protams, arī ziedošo kokaugu krāšņumu.

Tirdzniecības dienā pie Dārznieka mājas būs apskatāma astilbju izstāde, ko piedāvā stādaudzētava "Baižas" un kas tiks atvērta jau 3. jūlijā un turpināsies līdz 5. jūlijam. Stādaudzētavas pārstāve Zane Zeltiņa norāda, ka izstādes laikā apmeklētāji var nolūkot tīkamāko astilbju šķirni, un, ja tā nebūs pieejama tirdzniecības vietā, to varēsit iegādāties izstādes noslēguma dienā 5. jūlijā.

Labos laikapstākļos ziedu izstādes noslēgumu bagātinās muzikāli priekšnesumi – 5. jūlijā, ja netraucēs nokrišņi, Rundāles pils franču dārzā muzicēs pieci pūtēju orķestri: "Cēsis", "Bauska", "Dobele", "Dikļi" un Latvijas Universitātes pūtēju orķestris. No plkst. 14.00 mūzika skanēs vairākās rožu dārza vietās, bet plkst. 16.00 Zaļajā teātrī orķestri sapulcēsies vienkopus, lai klausītājus iepriecinātu ar noslēguma koncertu.

Iegādājoties ieejas biļeti franču dārza apskatei, muzikālie priekšnesumi un ziedu izstāde apmeklētājiem būs pieejami bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44796801sec.