Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Dārzos spuraini zied asteres un cēlās gladiolas, kokos sārtojas pīlādžu ķekari, bet rītos mazliet jau jūtams dzestrums. Augusta vidus ierasti ir laiks, kad svētkus svin Latvijas galvaspilsēta Rīga, piedāvājot plašu pasākumu programmu. Arī citās Latvijas pilsētās un mazpilsētās vasaru tver aiz astes un rīko lielākus un mazākus notikumus visām gaumēm - atliek vien atrast savējo! Baudi nedēļas nogali un esi atbildīgs, apmeklējot publiskus pasākumus! Lai patīkamām emocijām pildītas brīvdienas!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Latvijas galvaspilsētā Rīgā svinēs pilsētas svētkus

No 2020. gada 14. līdz 16. augustam Rīgas svētkos tiks atzīmēta Latvijas galvaspilsētas dzimšanas diena. Galvaspilsētas dzimšanas dienu, kā katru gadu, atzīmēs ar Rīgas svētkiem. Šogad svētkos rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti doties nesteidzīgās pastaigās, iepazīstot savu Rīgu, apmeklējot pilsētas dažādās apkaimes, tiekoties ar iemīļotiem skatuves māksliniekiem, kopā ar draugiem ejot ekskursijās, baudot galvaspilsētas restorānu un kafejnīcu viesmīlību, kā arī piedaloties sporta aktivitātēs. Plašāka informācija šeit.

2. Rīgas svētkos gardēžus lutinās «Rīgas svētku restorāns»

2020. gada 15. augustā no plkst. 12.00 līdz 20.00 Laukumā pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Elizabetes ielas pusē rīdziniekus un pilsētas viesus lutinās "Rīgas svētku restorāns". Viens no apmeklētāju iecienītākajiem pasākumiem Rīgas pilsētas svētku laikā ir "Rīgas svētku restorāns" - balti izsmalcināts atvērta tipa restorāns, kurā arī šogad apvienosies vairāk nekā 10 Rīgas restorāni un šefpavāri. Plašāka informācija šeit.

3. Svini svētkus kopā ar Gulbenes - Alūksnes bānīti disko un retro ritmos!

Gulbenes - Alūksnes bānītis šogad svinēs jau savu 117. gadskārtu. Bānīša dzimšanas diena ik gadu tiek atzīmēta ar skaistiem svētkiem. Arī šogad godinās mazo bānīti, kas priecē gan tūristus, gan vietējos ļaudis,  taču šoreiz Bānīša svētki būs nedaudz citādāki, kā ierasts. Šogad pirmo reizi Bānīša svētki notiks divas reizes. Svinības sāksies jau pavisam drīz - 2020 gada 15. augustā, jo tieši šajā datumā 1903.vgadā oficiāli vispārējai lietošanai tika atklāta šaursliežu dzelzceļa līnija Pļaviņas - Gulbene - Alūksne - Ape - Valka, bet svinību turpinājums būs 5. septembrī. Plašāka informācija šeit.

4. Rīgas svētkos ikviens varēs atklāt Latgales viesmīlības noslēpumus

Jau septīto gadu Rīgas iedzīvotājiem un viesiem Rīgas svētku dienās ir iespēja tuvāk iepazīt Latgales reģionu, tā daudzkrāsaino kultūru un tradīcijas. Pasākums norisināsies Neatkarības laukumā 2020. gada 15. augustā, no plkst. 10.00 līdz 19.00. Tajā varēs vērot gan podnieku darbošanos ar mālu, audēju aušanu stellēs, gan kalēja kalšanu kalvē, pinēju prasmes klūgu šķelšanā un vīšanā, kā arī iegādāties amata meistaru izstrādājumus un delikateses: tradicionālo Latgales keramiku, pinumus, adītas un austas lietas, koka karotes u.c. Tirgū varēs iegādāties arī labumus no Latgales tematisko ciemu saimniecēm – smaržīgu, uz kļavu lapām un klona ceptu rupjmaizi, mājas sieru, kūpinātu gaļu, mājas desas un speķi, aveņu un upeņu mājas vīnu, īstu lauku miestiņu, zāļu tējas, zupu no lielā saimes katla un papildu tam visam baudīt viesmīlīgu un omulīgu gaisotni – kā Latgalē! Plašāka informācija šeit.

5. Balvu novada Tilžā divas dienas sacentīsies labākie pajūgu braucēji

2020. gada 15. un 16. augustā Balvu novada Tilžā norisināsies Latvijas Jātnieku federācijas ieskaites sacensības pajūgu braukšanā "Balvi 2020", kurās piedalīsies dalībnieki no visas Latvijas. Sacensības ir interesantas ne tikai dalībniekiem, bet arī skatītājiem, tāpēc ikviens tiek gaidīts 15.augustā plkst.18:00 un 16.augustā plkst.11:00 Tilžas pagasta "Kapulejās", lai skatītu sacensības.Tās norisināsies bērnu kategorijā, pāra - pajūgu braucēju kategorijā, jauno zirgu/poniju kategorijā, jauno braucēju kategorijā un amatieru kategorijā, kā arī senioru kategorijā. Ieeja bezmaksas. Plašāka informācija šeit.

6. Aglonā svin Vissvētākās jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus

Vissvētākās jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus ik gadu atzīmē no 11. līdz 15 augustam un tie ir vieni no gada lielākajiem Marijai veltītajiem svētkiem. Tradicionāli Latvijā šie reliģiskie svētki visplašāk tiek svinēti Aglonas bazilikā, kurp ik gadu kājām dodas svētceļnieku grupas no Latvijas un citām valstīm. Lai šogad piedalītos Vissvētākās jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku dievkalpojumos 14. un 15. augustā, uz tiem ir obligāta iepriekšēja pieteikšanās savā katoļu draudzē. Kopumā katrā no dievkalpojumiem drīkstēs piedalīties ne vairāk kā 3 000 cilvēkiem katrā (ieskaitot garīgo un kalpojošo personālu un atbildīgos dienestus). Plašāka informācija šeit.

7. Kurzemē notiks ilgi gaidītais «Rally Liepāja»

Lai rallija apmeklētāji iespējams precīzi varētu saplānot savu FIA Eiropas rallija čempionāta otrā posma skatīšanās maršrutu, ir publicēts Rally Liepāja skatītāju ceļvedis. 2020. gada 14. augustā plkst. 21:00 liepājnieki un pilsētas viesi aicināti piedalīties FIA Eiropas rallija čempionāta otrā posma Rally Liepāja dalībnieku parādē. Parādes maršruts vedīs no Liepājas Olimpiskā Centra, un tad vīsies pa Liepājai zīmīgām vietām – Tramvaja tiltu, gar koncertzāli Lielais Dzintars, tālāk pa Liepājas ostas promenādi līdz Loču tornim, gar Pētertirgu un Jāņa Čakstes laukumu, pa Peldu ielu cauri Jūrmalas parkam un pa Kūrmājas prospektu atpakaļ uz Jaunliepājas Annas tirgus laukumā izveidoto Rally Liepāja servisa parku. Paredzēts, ka 8,00 km garajā parādes braucienā piedalīsies visi Rally Liepāja dalībnieki un dalībnieku parāde ilgs aptuveni 30 minūtes. Plašāka informācija šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50099397sec.