Bārbelē veidos Latvijā pirmo dronu parku

2020. gada 22. un 23. augustā Bārbeles Zēnu pamatskolā "Saknes un spārni" tiks gaidītas ģimenes ar bērniem mini festivālā "Mazā prinča planēta", kas būs gan kā atvērto durvju dienas Bārbelē, gan kā ceļš uz lielu mērķi – Latvijā pirmā dronu parka izveidi.

Divu dienu festivālā varēs iepazīties ar Bārbeles Zēnu pamatskolas "Saknes un spārni" vadību, pedagogiem, bērniem, tās mācību programmu, izstaigāt skolas ēku, aplūkot dārzu un plašo teritoriju. Kā zināms, skolā darbojas īpaši interešu izglītības un fakultatīvo nodarbību pulciņi - avio simulācija un avio konstruēšana.

Raugoties augusta debesīs, tā vien gribas sapņot par tāliem lidojumiem, par fantastiskām iecerēm un mērķiem. Arī Bārbeles  Zēnu pamatskolai "Saknes un spārni", tās iemītniekiem un draugiem ir savs lielais un skaistais sapnis – izveidot Latvijā pirmo dronu parku, kurā varētu rīkot Baltijas un pasaules čempionātu etapus dronu lidmodelismā. Lai ieceres izdotos, visi ienākumi no "Mazā prinča planētas" festivāla tiks veltīti dronu parkam.

Dronu, lidmodeļu sacensības, helikopteru, gaisa balonu paraugdemonstrējumi, aviosimulācija – tik aizraujoši un izzinoši notikumi risināsies Bārbeles skolas teritorijā. Būs interesanti ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Āra nakts kinozāle "Mazais princis" uzrunās romantikas cienītājus. Lūkošanās debesīs turpināsies arī nakts stundās, kad zvaigžņu vērošana tiks papildināta ar astronoma lekciju. Savukārt attīstīt savu fantāziju varēs, ar ogli vai krītiņiem zīmējot planētas.

Svētdien bērniem kopā ar vecākiem būs iespējas izpausties radošajās darbnīcās: izgatavojot koka lidmašīnas, kā arī laternas, vēja zvanus un dzirnavas.  Savas prasmes varēs izmēģināt mākslas studijā, pasākuma logo izveidē sietspiedē, mazā jēriņa darnbnīcā, loku šaušanā, bultu darināšanā, kā arī daudzās citās nodarbēs.

Plkst. 14.00 visi tiks aicināti uz koncertu, kur uzstāsies Normunds Zušs no grupas "Galaktika", kā arī bārbeliešu uzticamie draugi - bērnu vokālā grupa "Dzeguzīte".

"Mazā prinča planētas" festivālā būs iespēja ne tikai iegādāties grāmatas un koka rotaļlietas, bet arī darbosies grāmatu un pašgatavotu rotaļlietu maiņas punkts. Iejusties dažādu grāmatu un pasaku varoņu lomās un sevi iemūžināt atmiņu kadriem varēs fotostūrītī, izmantojot dārgumu lādes bagātīgo saturu.

Kurš gan nav lasījis franču lidotāja un rakstnieka Antuāna de Sent-Ekziperī stāstu par mazo princi un rozi -  "Cilvēki audzē piectūkstoš rožu vienā pašā dārzā... un neatrod to, ko meklē... Un tomēr, to ko viņi meklē, var atrast vienā pašā rozē vai ūdens lāsē...". Bārbelē meklēsim katrs savu rozi, par ko rūpēties. Lai dārziem iegūtu jaunu papildinājumu, darbosies stādu tirdzniecība.

Visu mini festivāla laiku darbosies pop - up restorāns "Pie Mazā prinča", kur katrs atradīs savām garšas izjūtām atbilstošu maltīti. Būs gan slavenās, gardās brukniešu pankūkas, gan kartupeļi ar gulašu. Veģetārieši novērtēs Zemgalē audzētus kabačus, savukārt saldajā kārumnieki našķosies ar saldējumu. Nakts restorānā varēs malkot kādu tīkamu dzērienu un nobaudīt lielisku maltīti.

Mini festivāla "Mazā prinča planēta" programma

Sestdiena, 22. augusts

*Ierašanās no plkst.16.00

*Lidmodeļu un dronu paraugdemonstrējumi, sacensību vērošana

*Plkst 22.00 Āra nakts kinozāle "Mazais princis"

*Plkst. 23.30 Zīmēšana ar ogli un krītu uz melna

*Plkst. 24.00 Zvaigžņu vērošana, lekcija par zvaigznēm

*Nakts miers /gulēšana teltīs vai skolā, iepriekš piesakoties/

Svētdiena, 23. augusts

*Plkst. 8.00 Rīta rosme, veselīga pelde

*Plkst. 9.00 Brokastis

*Plkst. 11.00 Lidmodeļu, dronu sacensības un demonstrējumi

*Plkst.12.00 Radošās darbnīcas un izglītojošas aktivitātes

*Plkst. 14.00 Koncerts. Normunds Zušs no grupas "Galaktika" un bērnu vokālā grupa "Dzeguzīte

Mini festivāla laikā darbojas pop – up restorāns "Pie Mazā prinča".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51422405sec.