Tērvetē pirmo reizi svinēs Sprīdīša vārda dienu

Sprīdītis ir Annas Brigaderes radītais pasaku tēls, kas jau vairāk nekā 100 gadus aicina doties piedzīvojumos un noticēt neiespējamajam pašus mazākos lasītājus, kā arī viņu vecākus.

Neizsmeļami pozitīvā varoņa vārds ir minēts arī latviešu svinamo vārda dienu kalendārā. Tāpēc, lai daudzinātu Sprīdīša vārdu, 2020. gada 23. augustā, no plkst. 11:00 līdz 17:00 Latvijas valsts mežu (LVM) dabas parkā Tērvetē pirmo reizi tiks svinēta Sprīdīša vārda diena.

Ikviens svētku apmeklētājs tiek aicināts pārbaudīt savu Sprīdīša, pasaules izzinātāja, garu! Uz svinībām aicinām ierasties Sprīdīša tērpā un piedalīties vismaz 5 LVM dabas parkā Tērvetē aktivitātēs, sakrājot īpašās atzīmes un gūstot iespēju piedalīties balvu izlozē.

Svētku noskaņas caurvīs visu LVM dabas parka Tērvetē teritoriju. Pasaku mežā apmeklētāji varēs izdzīvot stāstu par Sprīdīti kopā ar Annas Brigaderes lugu tēliem, bet Atrakciju laukumā piedāvātas sportiskas aktivitātes "Lutauša spēka spēlēs". Ceļā starp Pasaku un Rūķīšu mežu – Sprīdīša takā, interesenti gūs spēkus, lai pievarētu Velnu, pārbaudot gan savu viltību, gan loģisko domāšanu, gan arī fizisko sagatavotību.

Rūķīšu mežā plkst. 13:00 notiks "Anneles dzīvnieku dārza" atklāšanas pasākuma koncerts, bet Rūķu pilsētā Čiekurē apmeklētāji varēs pievienoties dziesmām un spēlēm kopā ar Sprīdīti. Jaunākajā LVM dabas parka Tērvetē daļā – Kurbada zemē – sportiskāku aktivitāšu cienītājiem būs iespēja izaicināt sevi, pārvarot Tērvetes veloparka reljefus – šķēršļus, rampas, tramplīnus u.c.

Tarzāna parks un Tērvetes tīklu parks izaicināt sevi aicina azartiskākos svētku dalībniekus, jo no plkst. 12:00 šajā parka daļā būs iespēja tvert viktorīnas "Ko tu zini par Sprīdīti?" mirkļus un pārbaudīt savas zināšanas par Sprīdīša gaitām. Savukārt Tarzāna parka jumta terasē apmeklētājus gaida muzikāls sveiciens vārda dienas gaviļniekam un viņa viesiem:

- plkst.14.00 - 15.00 uzstāsies muzikālā grupa "Pirmais kurss";

- plkst. 16.00 - 17.00 skatītājus priecēs muzikālā grupa "Sudden Lights".

Šīs un vēl daudzas citas aktivitātes gaida apmeklētājus LVM dabas parka Tērvetē plašajā svētku programmā. Piedalīties Sprīdīša vārda dienas svinībās apmeklētāji varēs ar LVM dabas parka Tērvetē ieejas biļetēm, bet sadarbības partneru objektu ieeja tiek nodrošināta atbilstoši noteiktajam cenrādim.

Pasākuma laikā notiks fotografēšana un/vai filmēšana, un šie materiāli var tikt publiskoti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50672984sec.