Notiks Starptautiska konference «Pilis un muižas – mantojums nākotnei»

Atzīmējot Latvijas Piļu un muižu asociācijas 20 gadu jubileju, asociācija, sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un Rundāles pils muzeju organizē starptautisku zinātnisku konferenci “Pilis un muižas – mantojums nākotnei”, kas notiks 24. septembrī, Rundāles pilī.


Konferences mērķis ir izvērtēt paveikto Latvijas piļu un muižu mantojuma saglabāšanā un uzturēšanā pēdējās desmitgadēs, kā arī atklāt jaunus ceļus piļu un muižu apzināšanā, atpazīstamības veicināšanā un iekļaušanā kultūras un ekonomikas aktīvā apritē gan Latvijā, gan plašākā Baltijas jūras un Ziemeļeiropas reģionā.


Pēdējie gadu desmiti iezīmē ne tikai aizvien pieaugošu interesi par kultūras mantojuma saglabāšanu un aktīvu iekļaušanu ikdienas dzīves apritē, bet arī pāreju uz jaunu pieeju izpratnē par mantojuma lomu un vērtību sabiedrībai kopumā un tās atsevišķam indivīdam, uzsverot, ka mantojums nav tikai pagātnes saglabāšana, tas ir darbības un ieguldījumu lauks šodien un nākotnē. Pārliecība par kultūras mantojuma nozīmi nākotnē, ļauj saskatīt pareizākos risinājumus tā izmantošanai un pārvaldībai šodien.


Konferencē uzstāsies nozīmīgi piļu un muižu mantojuma eksperti un nozares profesionāļi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Zviedrijas un Vācijas . Konferencē pārstāvētās tēmas atsegs gan mūsdienīgas idejas piļu un muižu saglabāšanā un izmantošanā visas sabiedrības interesēs, gan arī sniegs plašu kontekstu dziļākas izpratnes veidošanai par šīs mantojuma daļas nozīmīgumu un vērtību pagātnē, mūsdienās un nākotnē Latvijā un Eiropā.


Konferencē aicināti piedalīties gan kultūras pieminekļu saimnieki un sargātāji, gan lietotāji un apmeklētāji, lai intensīvā domu un zināšanu apmaiņā veidotu platformu turpmākai darbībai, kas sekmēs humānas un sakārtotas vides tālāku veidošanu, veicinās izpratni par vēsturisko norišu, tai skaitā agrārās reformas ietekmi (2020. gadā aprit 100 gadi kopš agrārās reformas uzsākšanas, kas bija būtisks process piļu un muižu saimniecību pārveidē Latvijā), radīs jaunas iespējas tiešo kontaktu dibināšanai, jaunu zināšanu un prasmju iegūšanai.

Konference notiks gan klātienē, gan tiešsaistē. Tuvāka informācija: www.pilis.lv


Konferenci atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, SIA DAW Baltica, Rundāles pils un Latvijas Kultūras akadēmija


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.14454293sec.