LNSO ārkārtas situācijas laikā atver «LNSO digitālo koncertzāli»

Laikā, kad ārkārtas situācijas dēļ nav iespējams apmeklēt koncertus klātienē, LNSO nācis klajā ar alternatīvu veidu, kā priecēt kultūras baudītājus, – izveidojot “LNSO digitālo koncertzāli”. “LNSO digitālās koncertzāles” programmā ikvienam bez maksas būs iespēja baudīt līdz šim neredzētus LNSO koncertu videoierakstus. Pirmais koncerts būs skatāms jau šovakar, 7. novembrī LNSO “Youtube” kanālā, un tas būs šīs sezonas atklāšanas koncerts. Solists ir pianists Daumants Liepiņš, diriģents – Andris Poga.

Kā skaidro Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra direktore Indra Lūkina, patlaban piedāvājam alternatīvu koncertu baudīšanas veidu, valstī noteiktās ārkārtas situācijas apstāķļos dodot iespēju plašai auditorijai koncertus vērot attālināti. Vēlamies saglabāt saikni ar saviem klausītājiem un sniegt pozitīvas emocijas ikvienam, kas atrodas savā mājvietā, tādēļ esam izlēmuši veidot “LNSO digitālo koncertzāli”. Jau pavasarī, ārkārtas situācijas pirmajā dienā, LNSO skatītājiem piedāvāja paredzēto koncertu “Mālera piektā un RIX” baudīt tiešsaistē. Publikas atsaucība bija necerēti liela, tādēļ arī šobrīd lēmums piedāvāt koncertus digitālā platformā šķita loģisks un pamatots.”

“LNSO digitālās koncertzāles” koncerti tiks atskaņoti LNSO Youtube vietnē – https://ej.uz/e3ya. Saturam var piekļūt arī caur LNSO mājaslapu, spiežot pogu “Digitālā koncertzāle”. Tie klausītājiem noteiktos datumos būs pieejami no pl. 19.00 līdz pat pusnaktij.

LNSO digitālajā koncertzālē kultūras cienītāji varēs baudīt arī citus muzikālus notikumus.

14. novembrī būs iespēja skatīties šogad festivālā “LNSO vasarnīca” izskanējušo koncertu “LNSO, Raimonds Pauls un Gija Kančeli”, kas veltīts Gruzijas komponista Gijas Kančeli piemiņai. Maestro Raimonds Pauls un pērnruden aizsaulē sauktais Kančeli ir jaunības draugi, kas kopā darbojušies gan pie vairākiem ieskaņojumiem, gan muzikālā albuma. No maestro daiļrades izskanēs miniatūra no klaviercikla “Naktstauriņi” Jēkaba Jančevska pārlikumā klavierēm un orķestrim, savukārt no Gijas Kančeli – simfonisks skaņdarbs À la duduki, svīta ar Raimonda Paula izvēlētām kinomūzikas tēmām klavierēm un orķestrim Viļņa Šmīdberga pārlikumā, svīta “Hanuma” Riharda Zaļupes pārlikumā Xylem Trio un orķestrim, kā arī Kančeli tuvu domubiedru – Xylem Trio mūziķu – radīti Kančeli mūzikas pārlikumi.

20. novembrī dzirdēsim “LNSO, Glāss un Mjūlijs”  –  vēl vienu “LNSO vasarnīcas” koncertu, kas klausītājus pārsteidza ar savu spēcīgo, caururbjošo skanējumu, kad LNSO un Igaunijas Valsts simfoniskā orķestra mūziķi LNSO diriģenta Gunta Kuzmas vadībā atskaņoja mūsdienu slavenāko amerikāņu komponistu Filipa Glāsa un Niko Mjūlija skaņdarbus.

28. novembrī būs iespēja vērot koncertu “Čaikovskis un Sibēliuss. Baltijas simfoniskais festivāls”. Tajā pie diriģenta pults stājās šarmantā igauņu diriģente Kristīna Poska un solo spēlēja pasaulē pieprasītā vijolniece Kristīne Balanas. Programmā – Pētera Čaikovska Vijolkoncerts, igauņu jaunās paaudzes komponistes Līsas Hiršas skaņdarbs Threshold un Žana Sibēliusa Otrā simfonija.

5. decembrī koncerta “Čaikovskis, Grīgs un Rahmaņinovs” ierakstā publikas mīļotais pianists Vestards Šimkus un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) izpildīs pasaulslaveno komponistu Pētera Čaikovska, Edvarda Grīga un Sergeja Rahmaņinova skaņdarbus. Vairāku starptautisku konkursu laureāts Vestards Šimkus izpelnījies klausītāju un kritiķu atzinību, sadarbojoties ar tādiem diriģentiem kā Andris Nelsons, Vasilijs Sinaiskis, Karels Marks Šišons, Teodors Kurendziss. Ar savu meistarību pianists klausītājus priecējis Eiropā, ASV, Vidējos Austrumos, Ķīnā un Japānā. Pie diriģenta pults būs Ainārs Rubiķis, kurš karjeru veido galvenokārt kā operu diriģents. Kopš 2018. gada viņš ir Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs. No 2012. līdz 2014. gadam Rubiķis bija Novosibirskas akadēmiskā operas un baleta teātra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents, un viņa Sibīrijā iestudētās izrādes izpelnījās augstus vērtējumus. Ainārs Rubiķis diriģējis izrādes Maskavas Lielajā teātrī, Barselonas Liceu teātrī, Čikāgas Liriskajā operā un citur.

Pirms tiešraidēm LNSO galvenais redaktors Orests Silabriedis dos īsus ievadvārdus.

LNSO digitālā formātā turpina piedāvāt arī “LNSO podkāstu”. Divreiz mēnesī LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga, kā arī LNSO galvenais redaktors Orests Silabriedis aicina kompānijā viesi, kas nav saistīts ar mūzikas pasauli, lai aprunātos par mūziku, mākslu, filozofiju un pasauli kopumā. 9. novembrī viņu sarunbiedrs būs teologs, psihologs, mācītājs un lektors Indulis Paičs. Savukārt 23. novembrī notiks saruna ar Rimi Rīgas maratona direktoru, Nords Event Communications direktoru, šampanieša festivāla Riga Wine & Champagne dibinātāju Aigaru Nordu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45315599sec.