Par Covidpass.lv anketas neaizpildīšanu uzsākti 98 administratīvo pārkāpumu procesi

No 9. līdz 24. novembrim par epidemioloģiskās drošības pasākumu Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai neievērošanu ārkārtējās situācijas laikā ir kopumā uzsākti 277 administratīvā pārkāpuma procesi. No tiem visvairāk procesi elektroniskās anketas neaizpildīšanu informācijas sistēmā covidpass.lv – 98.

No tiem 32 administratīvā pārkāpuma procesi par pašizolācijas neievērošanu, 14 procesi par distancēšanās  prasību neievērošanu, 15 administratīvā pārkāpuma procesi par vairak nekā kā 10 personu piedalīšanos privātos pasākumos, 5 procesi par vairāk nekā 50 personu piedalīšanos sapulcēs, piketos un gājienos. Tāpat, 113 procesi uzsākti par citiem gadījumiem, tostarp arī par mutes un deguna aizsega nelietošanu.

Minētajā laika posmā ar mērķi konstatēt iespējamos pulcēšanās pārkāpumus Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju ir veikusi 11 877 preventīvās pārbaudes un reaģējusi uz 168 izsaukumiem. 473 reizes policijas darbinieki ir devuši preventīvus norādījumus.

Pārbaudot personas, kuras pēdējo 10 dienu laikā ir ieceļojušas no ārzemēm un ievēro pašiziolāciju, policijas darbinieki ir veikuši 19 587 telefona zvanus, 3 353 reizes izbraukuši.

Informācijas sistēmā covidpass.lv uz 24. novembri bija reģistrējušās 17 683 policijas uzraudzībā esošas personas, kurām nepieciešams ievērot pašizolāciju. Tomēr jānorāda, ka šis skaitlis mainās katru dienu.

Atgādinām, ka no 19. novembra veikalos un citās pakalpojuma sniegšanas vietās obligāti ir jālieto sejas maskas tā, lai tiktu nosegts deguns un mute, pretējā gadījumā, ja tas netiks ievērots, personas var saukt pie atbildības.

Vēršam uzmanību, ka ierodoties Latvijā no jebkuras valsts, ir jāaizpilda elektroniskais apliecinājums mājaslapā covidpass.lv. Savukārt, ja esi ieradies no valsts, kura Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā ir norādīta kā valsts ar nopietnu sabiedrības veselības apdraudējumu, ir arī jāievēro 10 dienu pašizolācija.

Kā jau arī iepriekš esam minējuši, arī policijas mērķis, veicot pārbaudes, nav sodīt, bet gan preventīvi skaidrot un veicināt izpratni par ārkārtējo situāciju, kā arī panākt, lai iedzīvotāji izturas atbildīgi un ievēro noteiktos ierobežojumus. Valsts policija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem – nepulcēties, lietot sejas un mutes aizsegus, kā arī bez vajadzības neapmeklēt publiskas vietas. Jo tikai ievērojot noteiktos ierobežojumus un drošības pasākumus, tu vari pasargāt ne tikai sevi, bet arī savus tuviniekus un apkārtējos cilvēkus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.956496sec.