Uzsāk labdarības akciju «Atelpa savējiem» izdegušo medicīnas darbinieku atbalstam

Sabiedriskā labuma organizācija “Hospiss LV” ir uzsākusi labdarības akciju "Atelpa savējiem", aicinot ziedot paaugstināta riska un slodzes apstākļos strādājošo medicīnas darbinieku atpūtai. Iniciatīvas mērķis ir nodrošināt fiziski un emocionāli nogurušajiem medicīnas darbiniekiem atpūtu Latvijas laukos, lai atgūtu spēkus un varētu pilnvērtīgi turpināt darbu Covid-19 pirmajās līnijās.

Līdz ar Covid-19 straujo izplatību rudenī, darba apjoms medicīnas iestādēs ir palielinājies un darba apstākļi ir sarežģīti, tai skaitā pastiprināti jālieto individuālie aizsardzības līdzekļi. Lielais saslimušo  skaits ir novedis pie cilvēkresursu trūkuma un ārstniecības personu “izdegšanas”. Morāli nogurdina arī neziņa, cik ilga būs Covid-19 pandēmija.

“Mediķu maltīšu nogādes procesā esam sastapuši daudzus veselības aprūpē nodarbinātos, kas atrodas tuvu izdegšanas robežai, jo augstajam stresam un fiziskajam nogurumam pievienojies arī morālo spēku izsīkums. Šāds stāvoklis, kam raksturīgs emocionālais izsīkums, depersonalizācija un personīgo sasniegumu redukcija, medicīnas darbinieku vidū var radīt negatīvu ietekmi uz pacientu aprūpi un tās kvalitāti, tāpēc mums jārīkojas preventīvi,” skaidro akcijas “Atelpa savējiem” vadītāja Ieva Keiša.

Akcijas “Atelpa savējiem” idejas autors un pirmais ziedotājs ir kāds IT nozares pārstāvis, kas pats saskāries ar izdegšanas sindromu, un radusies doma par apmaksātu medicīnas darbinieku atpūtu Latvijas laukos, kur klusums un dabas tuvums var dziedēt tos, kam jāatgriežas frontes pirmajās līnijās cīņā ar Covid-19. Trīs dienu atpūtā iecerēts sūtīt kolēģu izvēlētus valsts un pašvaldību ārstniecības iestādēs strādājošus medicīnas darbiniekus, primāri māsas un māsu palīgus, kuri iesaistīti Covid-19 pacientu ārstniecībā un aprūpē, mediķus, un uzņemšanas nodaļu darbiniekus.

"Pagājušā gada pavasarī, kad Latvijā sākās pirmais Covid-19 uzliesmojums, veselības aprūpē strādājošie pamatoti izjuta lielu sabiedrības atbalstu. Sākot no 2020. gada 18. marta, pateicoties ziedojumiem, mēs ar akciju “Galds savējiem” mediķiem varējām nodrošināt 109 000 siltas maltītes. Kopā šim mērķim tika novirzīti vairāk nekā 367 tūkstoši eiro. Tas ir ļoti liels un vērtīgs sasniegums, par ko esam bezgala pateicīgi visiem ziedotājiem, jo bez viņu atbalsta šie frontes līniju darbinieki nebūtu saņēmuši siltas pusdienas. Šobrīd skaļš sabiedrības atbalsts ir pieklusis, un vadošo ārstniecības iestāžu strādājošajiem šis ir daudz grūtāk pārvarams laiks, tāpēc mēs aicinām uzņēmumus un cilvēkus, kam ir iespēja un kas vēlas pateikt paldies mediķiem, finansiāli atbalstīt akciju “Atelpa savējiem”. Aicinām labdarības akcijā iesaistīties arī viesmīlības nozares pārstāvjus, piedāvājot atbalstošus uzturēšanās noteikumus mūsu mediķiem. Ceram, ka ar šo jauno akciju “Atelpa savējiem” pozitīvu efektu iegūs ne tikai medicīnas darbinieki, kam ir vislielākā slodze, bet arī tūrisma nozare, kas Covid-19 noteikto ierobežojumu dēļ ir stipri cietusi,” skaidro Hospiss LV pārstāve.

Ziedot iespējams nodibinājuma Hospiss LV mājaslapā www.hospiss.lv vai zvanot uz ziedojumu tālruni 90006565 (4,27 EUR par zvanu).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.58842897sec.