Blomē notiks jau trešie Smiltenes novada svētki

"Es nenācu šai vietā savu miegu izgulēt. Nācu ēst, nācu dzert, nācu jautri padziedāt!" ar šādu devīzi šogad Smiltenes novada svētkus, kas norisināsies no 2012. gada 3.-5. augustam, aicina svinēt Blomes pagasta pašdarbnieki un Smiltenes novada Kultūras pārvalde.

Svētkus baudīt romantiskās noskaņās aicinām jau piektdienas vakarā, kad Blomes Dzirnavu ezerā notiks ūdensrožu stādīšana un blomēniešu ziedu izstādes atklāšana tautas namā.

Plkst. 21:00 sāksies Jāņa Lūsēna un Zigfrīda Muktupāvela koncertprogrammas "Ar Zvaigžņu kluso gaismu" atskaņojums. Programmā ietvertā mūzika iezīmē ilgu laiku komponista daiļradē. Tajā būs dzirdami vairāki Indriķa dziedājumi no Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas "Indriķa hronika", tālajos 80. gados tapušas dziesmas ar Māra Melgalva vārdiem un pēdējos gados komponētās dziesmas ar Kārļa Skalbes, Aspazijas un Plūdoņa vārdiem.

Pēc koncerta ikviens tiek aicināts pievienoties lāpu gājienā uz Riņģu saiešanas namu, kur notiks Smiltenes novada svētkiem veltīts nakts dievkalpojums.

Sestdien, svētku galvenajā dienā, pārsteigumu netrūks visas dienas garumā. Jau no plkst. 10:00 Smiltenes centrā svētkus ierūcinās vairāki simti motociklisti. Moto faniem un ekstrēmās atpūtas cienītājiem būs iespēja redzēt Latvijas, Krievijas un Ziemeļeiropas vairākkārtējā čempiona Jāņa Rozīša streetbike Freestyle team "Stuntfighters" paraugdemonstrējumus. Tāpat būs iespēja iegūt plašu informāciju par moto hobijam nepieciešamo inventāru un aprīkojumu, iegūt elegantu tetovējumu vai jaunu frizūru, piedalīties roku laušanās sacensībās ar motociklistiem.

Plkst. 12:30 tiks dots starts motociklistu parādes braucienam, kas vedīs cauri Smiltenei uz Blomes Jeberlejas estrādi, lai svētkus turpinātu svinēt latviskā garā – ar kārtīgu izēšanos, jestru siena talku, pirtī iešanu, pliko skrējienu vietējā ezerā, vakara sadziedāšanos un sadejošanos.

Visas dienas garumā būs iespēja mieloties ar Smiltenes novada ēdinātāju gardumiem, savukārt bērni varēs darboties māla veidošanas un dažādās citās radošajās darbnīcās, iziet siena stirpu labirintu vai vienkārši iztrakoties siena kaudzē.

Novadu svētkos gaidāmi ar vairāki ciemiņi no sadraudzības valstīm. Divus koncertus - 4. augustā plkst. 15:00 Jeberlejas estrādē un 5. augustā plkst. 15:00 Jāņukalna estrādē, sniegs Ukrainas Piekarpatu dziesmu un deju kolektīvs "Verhovyna".

Svētkus noslēgs roķīga zaļumballe kopā ar grupām "Colt" un "Pērkons". Ieeja uz balli 2,50 Ls.

Vairāk informācijas un pasākumu programma www.smiltene.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48704505sec.